Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení běžného účtu u banky, poradíte?

Od: pinochio odpovědí: 16 změna:

Ahoj. Chci zrušit bankovní účet v KB a v ČSOB. Oba účty jsem zřizovala po předchozí domluvené schůzce s bankéřem. Myslíte že rušení je možné také jen po předchozích domluvených schůzkách nebo by se dalo tam zajít jen tak? Jaké máte zkušenosti se zrušením běžného účtu u těchto bank?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Platíte za to něco? Ne? No tak to nechte jak to je. Třeba za rok budete nějaký účet potřebovat a tady ho máte připravený.

Vás to nic nestojí, banku to nic nestojí a je to připravené.

hodnocení

2x

No já sem zašel jen tak (Česká spořka) u vás to bude asi komlikovanější.

Nejprva zavolat a až pak jednat.

Ono taky záleží jestli u nich nemáte žádné dluhy, pujčky.

kb.cz/...

pujcka.co/...

pinochio
hodnocení

Nic u nich nemám, jen běžné účty a na každém 100 Kč. Mám účet jinde, tak tyhle chci zrušit.

bohužel budete muset na pobočku, snad vám je zruší okamžitě.

Ale co sem se díval, tak na ČSOB musíte podat přímo nějaký formulář.

*

Jak zrušit účet u ČOSB?

V ČSOB je nutné vyplnit žádost o změnu platebního účtu. Zrušení bankovního účtu online není možné, musíte:

zajít osobně na pobočku,

zaslat formulář s ověřeným podpisem poštou.

*

Jak zrušit účet u Komerční banky?

V Komerční bance zrušíte bankovní účet jedině na pobočce. Ve správě účtu ale můžete zaškrtnout "chci deaktivovat účet."Poradí vám také na infolince 800 521 521.

pinochio
hodnocení

Tak vidím, že u ČSOB nejde účet zrušit jen tak, ale jen že musím vypsat ve formuláři jinou banku, kde se mají převést prostředky na účtu. Hm, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. ČSOB už na první pohled na mne působila jako komplikovaná banka, to objednávání abych si založila účet. Ten samý dojem je i z KB. Tak holt tomu budu věnovat trochu času, budu muset vytisknout formuláře, objednat se jde i online do banky, možná nebudu muset vypisovat důvod návštěvy, asi to bude martyrium než to bude zrušené.

tomas13
hodnocení

2x
Přes bankovni mobilitu zrušit v pohodě z domova. Přihlásit se do účtu, který používáte a zadáte tam převedení účtu z jiné banky. Banka vše zařídí.

pinochio
hodnocení

Mám založených více účtů u různých bank, založila jsem to jen pro výhody za placení kartou. Teď jsem našla, že když účet u ČSOB zruším dříve než 3 měsíce od založení, tak je tam poplatek 500-1000 Kč, tak tedy počkám. Potom ještě je tam, že je potřeba před zrušením zrušit bankovní kartu, asi nejlépe online přes internetové bankovnictví. Pak jsem četla, že se běžný účet Konto Plus dá zrušit i telefonicky, ale prý nejlepší a nejrychlejší je osobně na pobočce. Tak nevím. Někde píšou, že když účet zruším telefonicky, tak bude zrušen do 3 dní. Ale osobně tam je, že účet zruší do 30-45 dní. Když je účet vedený bezplatně, tak tam nemusí být ani těch 100 Kč. Ale já těch 100 Kč převedu až těsně předtím než půjdu zrušit ten účet. Hlavně jsem si stáhla veškeré dokumenty, co jsou v elektronické podobě, abych je mohla kdyžtak vytisknout, že opravdu mám potřebné dokumenty o vedení běžného účtu. Ono je to dost nepřehledné, protože tam není přímo dokument s názvem Smlouva o vedení účtu, ale je to schované pod jiným názvem, tak jsem stáhla raději vše. Hlavně je potřeba číslo účtu a pak hesla k přihlášení do internetového bankovnictví a do aplikace. Pak ještě zjistím tu KB, tam to asi taky bude zpoplatněno při zrušení účtu dříve než za 3 měsíce.

doplněno 10.08.25 15:35:

Ale já vlastně už ten účet mám déle než 3 měsíce, protože jsem dostala už 3x 500 Kč, takže ho můžu v pohodě zrušit.

riva

Tak to jo. Pokud je vaším koníčkem zakládání a rušení účtů s tím, že za to banka nabízí odměnu, tak to se svému koníčku klidně věnujte dál. Brigáda u mekáče ale přinese víc peněz.

pinochio
hodnocení

Svůj komentář jste si rivo mohla nechat pro sebe, já podnikám a nepotřebuji shánět brigádu v mekáči, na to jsou jiní fajnšmekři, kteří nic jiného neumí, ale on si rád každý nespokojený kopne, jako vždy. :D Jsem si říkala, že je divné, že jen pozitivní ohlasy, tak není, stačí si vždycky jen počkat na nějakou (zřejmě manuálně pracující) nespokojenou. :D Mým koníčkem není zakládání a rušení účtů, ale mohu si to dovolit, mám na to čas. :D A taky jsem chtěla mít přehled, jaké to je být v konkrétní bance, osahat si to a mít přehled, co banka nabízí, jak vypadá IB apod.

No založit účet na 3 měsíce jen kvůli odměně a pak zrušit, to je trochu ubohé.

hodnocení

0x
Do Kb jsem šel bez ohlášení ihned po potvrzení splacení hypotéky. Zrušili do druhého dne, ale měl jsem předem zrušenou platební kartu - jinak je tam ještě nějaká ochranná lhůta. Jinak co je to za módu zakládat si všude účty čistě pro uvítací bonus a hned zdrhat?
pinochio
hodnocení

Budu se objednávat u KB a v ČSOB online a vybírat vhodný čas na schůzku v bance, to je nejrychlejší způsob, stejně jsem i oba účty založila přes online objednání a následnou schůzku v bankách. Ještě potřebuji najisto vědět, jestli je dobré mít v bance nějakou částku na účtu, max. 200 Kč a nebo jestli je lepší pro rychlejší vybavení tam mít 0 Kč. Někde jsem četla, že paní to měla zdlouhavé v ČSOB a pak po ní chtěli poplatky a ona už se k účtu nedostala, protože ho formálně zrušila, ale v bance to protahovali a naskakovali jí tam penále, pak by došlo i na exekuci a nemohla ty peníze vložit na účet, protože už ho zrušila a neměla tudíž přístup do internetového bankovnictví ani do aplikace, ono je potřeba obojí, aplikace pro potvrzení. Tak potřebuji zjistit s určitostí, jestli tam mám nechat nějaké peníze nebo jestli tam mám nechat 0. Asi tam raději nechám něco, protože představa, že mi bude naskakovat penále a já to nebudu moci řešit je pro mě horší než to, že zrušení účtu se protáhne.

hodnocení

0x

Svého času jsem si pořídil účet u banky - už netuším název, koupila si ji raifka. Tuším R-bank nebo nějak... byla mezi prvními, co byla dosti elektronicky přívětivá (20let zpět?).

Přišel jsem na pobočku, žádal o zrušení - paní přepočetla co mohla, odečetla platby za zrušení účtu a zbytek převedla na můj účet u konkurenční banky. Za půl roku mi přišla obsílka s předexekuční výzvou, že mám zaplatit nějakých 30,-Kč a penále v tisících, že jsem zrušil účet a nezaplatil vše.

Naštěstí jsem měl v šuplíku papíry a šel je seřvat (předat jen kopie!) - že mají bordel v systému a nic jim dlužit nemůžu, protože jsem rušil na pobočce a jejich zaměstnanec vše řešil dle jejich směrnic a poplatků. Neomluvili se, ale uznali chybu.

Zrušit ano - přijdete ideálně na smluvenou schůzku, abyste nečekali 2 hodiny... - a vše písemně vyřešíte na místě - všechny dokumenty si uložte! I tady může nastat problém a není dobré "zbytečný papír" vyhodit.

doplněno 10.08.25 16:33: eBanka!byla banka působící pod různými jmény na českém trhu v letech 1990 až 2008. V druhé polovině 90. let zde výrazně přispěla k prosazení a rozšíření přímého bankovnictví.
pinochio
hodnocení

Tak to doufám, že žádná administrativní chyba nebude. Předexekuční výzva tak to je šílené a kvůli zrušení účtu. Tak to tam klidně nechám na účtu i 400 Kč, jen aby tohle neprovedli. To by mě trefilo tohle zažít. Však taky jak to zruším tak už žádné účty zakládat nebudu, zas nepotřebuji vše. No možná pouvažuju až uběhne moře času a zas budou dávat bonusy při založení v budoucnu i pro ty, co zrušili v minulosti.

@jmlc: Myslím, že to byla ING Bank.

Také jsem ji měl. Ta s drobnými střadateli skončila (málo výnosné ...) a převedla je k Raiffeisen Bank.

mate59
hodnocení

0x

V KB když budete rušit účet, žádejte zrušit i rámcovou smlouvu.Po roku už budete pak jak nový klient a můžete zas využít akci za založení nového účtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]