Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny na TEMU v Kč

Od: rk22 odpovědí: 86 změna:

S TEMU nemám žádné zkušenosti a zvažuji tam svůj první nákup. Ceny se mi tam zobrazují v Kč a zajímá mne jestli je to skutečná cena v Kč a nebo pouze orientační a ve skutečnosti se to účtuje v jiné měně např. v USD což by mohlo být matoucí. Měnu tam nejde změnit na jinou tak jak to jde např. u AliExpress. Alespoň nevím jak. Je tam dobré se registrovat a nebo stačí nakupovat i bez registrace a má ta registrace na něco nějaký vliv? Je v ceně započtené i DPH tak jak u AliExpress?

86 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

5x

Na Temu se musíte registrovat, jinak tam nakupovat nelze. Ceny máte v Kč, v Kč také budete platit předpokládám (platíte sumu co se vám zobrazuje), tak snad není co řešit. DPH je započteno v ceně a proclení provede dovozce, není třeba se o nic starat, pokud nepřekročíte limit pro platbu cla. Zboží doručuje Zásilkovna, pytel se zbožím si vyzvednete v nejbližším Z-boxu.

rk22
hodnocení

"Zboží doručuje Zásilkovna, pytel se zbožím si vyzvednete v nejbližším Z-boxu." Doručují pouze do Z-boxů nebo také i na výdejní místa Zásilkovny a nebo i na adresu? Jde si v případě zásilkovny vybrat Z-box nebo výdejní místo kam se má zásilka doručít?

Toto se nedá nastavit. Běžně mi posílali do nejbližší pobočky na vyzvednutí. Stále častěji do Zboxů nejen z mé vesnice, ale po okolí :( a to jsou prázdné.

rk22
hodnocení

jmlc: Tak to je velká nevýhoda TEMU když neumožňují nastavit kde se má zásilka doručit a dopředu se neví kde to zrovna doručí. Mám vydejní místo (ne Z-box) asi +/- 230 m od domu a nehodlám jezdit někde do jiné obce nebo města a hledat tam "blbý" Z-box. V obci Z-boxy nemáme. To bude asi důvod proč TEMU raději nepoužívat když neumí požádně zaslat zásilku tam kde to kupující chce nebo kde mu to nejlépe vyhovuje.

0rion

Ano, tohle je blbé, kam to půjde určuje Zásilkovna, a ta si ráda z lidí dělá srandu a občas to doručí někam, kde to adresát opravdu nečeká. Ve městě problém nebývá, mně to chodí stále do stejného boxu, ale na vesnicích je to prý občas dobrodružné. Někdy to lze řešit tak, že uvedete adresu někde kde je poblíž box co vám vyhovuje, třeba u známých, a pak to chodí do něj (adresu si na Temu můžete upravovat dle libosti, protože se na ni nedoručuje).

TEMU mi v minulosti vozilo domů, později do Zásilkovny cca 500m od bydliště a dnes do Z boxu asi 800metrů od bydliště. Nikdy se mi nestalo, že by to šlo do nějaký tramtárie nebo že by zásilka nedošla. Podle mě je to perfektní nakupování a i Zásilkovna funguje bezchybně. Žádný fronty, žádná otevírací doby. Prostě paráda, ne jako Pošta, kde stojíte frontu mezi sockami, co si jdou pro dávky a jsou hluční.

Na Temu si lze vybrat do kterého boxu nebo provozovny se zboží doručí.

rk22
hodnocení

rumicek: Tak teď nevím komu bych měl věřit nebo kdo má pravdu. Někteří píšou, že se zasílá pouze do Z-boxů a nejde si určit do kterého konkrétního se to má zaslat a od tebe zase čtu, že to jde a to i dokonce na výdejní místo (ne Z-box). *zmateny*

0rion

rumicek: Tak to bude nějaká novinka, protože dříve to tam nebylo, nebo jsem si toho nevšiml.
rk22: Že zde dostáváte v něčem odlišné odpovědi není zas tak překvapivé, holt každý máme jiné zkušenosti. Co kdybyste se tam zaregistroval, vše si vyzkoušel a třeba udělal zkušební nákup? K ničemu se tam nezavazujete, platební kartu si tam ukládat nemusíte, pokud vám to nebude vyhovovat, svůj účet zrušíte. Není třeba se ničeho obávat, neznám nikoho, kdo by měl s Temu špatné zkušenosti. Jediný problém vidím v tom, že obrázky zboží tam nejsou moc kvalitní, neuvádějí všechny parametry a občas tam mají nepřesnosti, rozpoznat kvalitu zboží tedy nelze a občas se i mně podaří koupit věc, která putuje rovnou do koše, nicméně zatím mi vždy vrátili peníze.

rk22

0rion: Než se do něčeho registruji tak si rád předtím o tom co nejvíce pozjišťují jak to funguje a za jakých podmínek. Nemám příliš rád něco zkoušet formou pokus omyl, tak až nakonec po několika pokusech zjistím jak to funguje.

10.08.25 19:50

Toto se nedá nastavit. Běžně mi posílali do nejbližší pobočky na vyzvednutí. Stále častěji do Zboxů nejen z mé vesnice, ale po okolí :( a to jsou prázdné.

Díky @andy jsem našel nové možnosti :D ... děkuji. Koho by napadlo, že pod tím odkazem může být i konkrétní pobočka... Tak si budu před každou objednávkou kontrolovat ;)

Ceny na TEMU v Kč

hodnocení

3x

Na TEMU nakupuji již roky. Kdysi jsem kupoval na WISH, Aliexpres, ale dnes téměř výhradně na TEMU. Musíte se registrovat a rovněž zadat identifikaci platební karty. Pokud se nebojíte. Jestli se bojíte, pak můžete zvolit variantu, že si před placením založíte u své banky virtuální kartu, která platí třeba jen 30 minut a dáte na ni pouze požadovaný obnos. Nikdo vám z účtu nic nemůže sebrat. Já mám registrovanou normální bankovní kartu a nikdy se mi nic neztratilo. Pokud by se stalo, že vám přijde zboží nefunkční nebo poškozené, TEMU vám vrátí peníze a to dvojím způsobem. Buď zpět na účet, což trvá několik dnů a nebo okamžitě platný kredit, který nikdy nezmizí.Ten si použijete u příští objednávky. Je to naprosto bezpečné. Ceny jsou tam oproti českým překupníkům i 5x nižší. V ceně je započítané i DPH a doprava je vždy zdarma. Mají sklady v Číně, ale také v Evropě a to i v ČR. Takže některé zboží dorazí třeba už za čtyři dny. Jak říkám, naprosto bezpečné, utratil jsem tam již více než sto tisíc. Nejsem obchodník, ani jejich spolupracovník, nemám z toho nic. Kupuji pouze pro svoji potřebu, pro své hobby. Oblečení, boty, pracovní rukavice, soustružnické nože, potřeby pro TIG svařování, elektroniku a dokonce i pro rodinné příslušníky i veterinářské vybavení, jako kleštičky na drápky zvířat, holící strojky na psy, pinzety a mnoho dalšího. Vždy je ovšem třeba vybírat z více nabídek, podívat se na recenze, na to, kolik který prodejce prodal takových výrobků.

rk22
hodnocení

"Musíte se registrovat a rovněž zadat identifikaci platební karty. Pokud se nebojíte." Registraci bych ještě chápal, ale povinnou registraci karty to je trochu příliš. Přece mohu platit pokaždé jinou kartou a nebo TEMU požaduje platby pořád pouze kartou stejnou. Platit kartou na internetu se nebojím pokud nejde o něco podezřelého nebo nedůvěryhodného, ale při platbách nikdy nikde kartu neregistruji a raději si údaje z karty při platbě pokaždé zadám sám. Zlaté AliExpress kde nic takového povinně nepožadují.

to jste mi špatně rozuměl. Kartu musíre registrovat pro platbu, můžete samozřejmě platit jakoukoliv kartou a kdykoliv, ale oni musí vědět údaje z karty. Možná jsem to špatně vysvětlil. Já mám u nich kartu registrovanou se všemi údaji a nikdy mi nikdo nic nesebral.

To není tak úplně pravda. Já třeba na Temu platím přes Google Pay, takže jsem žádnou kartu na Temu zadávat nemusel.

registrovala sem se 14dni zpet a kartu to nevyzadovalo, platim pres PayPal

rk22

opicak: Možná jsem to špatně pochopil a nebo to ne příliš dobře vysvětluješ. O něčem takovým se dovídám poprvé, že na TEMU je třeba kartu registrovat aby s ní šlo zaplatit. Nakupují občas na internetu v různých obchodech a platím tam kartou, ale prozatím jsem se ještě nikde nesetkal s tím, že by kartu bylo třeba registrovat. Všude stačí zadat potřebné údaje z karty a nechat zaplatit bez registrace te karty.

0rion

Pro platbu zadáte údaje z karty a pak se vás to zeptá, jestli kartu chcete uložit, což odmítnete a když se překliknete, tak ji smažete. Já mám kartu uloženu, protože nevidím žádné riziko, a druhak mám dvě karty a na této "internetové" nemám moc peněz.

hodnocení

2x

Na Temu jsem registrovaná z PC, aplikaci nemám. Zadala jsem e-mail+8místné heslo. Ceny jsou v Kč, platím kartou, DPH je již započtené. Po platbě vždy kontroluji v nastavení, zda se mi karta neuložila a případně uloženou kartu smažu.

Už se mi stalo, že i když dám kartu neukládat, zůstala uložená, proto je dobré kontrolovat.

Zároveň mám staženou aplikaci zásikovny, protože mi většinou zásilky chodí do Z-boxu. Některým vozí zásilky domů, v Praze jsem se s tím nikdy nesetkala, v 90% Z-box, výjímečně výdejna.

Nově je tam i u některých prodejců možnost dobírky, ale pozor, nejde to u všeho!

Jsem na FB ve skupině Temu, takže některým už na dobírku zboží opravdu přišlo-potvrdili to.

Můžete si i zadat přesnou adresu, kam chcete zásilku doručit, aby Vám to např.neuložili na místě x-kilometrů daleko. Já tohle nikdy nevyužila, mám v dosahu několika set metrů asi 4 výdejny a i několik Z-boxů.

Po nákupu je dobré zkusit použít úpravu cen v rozmezí 30 dnů, pokud daný prodejce kus zlevní, rozdíl ceny se Vám připíše ve formě kreditů, které se Vám automaticky odečtou při dalším nákupu.

doplněno 12.08.25 15:51: To klikni a vyzvedni je tam taky nově, je to samozřejmě zdarma. Ono se mi to slilo do jednoho, ale jsou to dvě nové možnosti... Jinak to prý údajně nejde, pokud se nakupuje z místních skladů a např.údajně nejde u nákupu přes akce typu Wincredit, Claimcredit..Ta dobírka je tam také nově, ale také není u všeho. Chce to prostě vyzkoušet, Temu stále vylepšuje...
Ceny na TEMU v Kč #2
Ceny na TEMU v Kč #3
rk22

andy123: *palec* Na tom obrázku vidím "Kliknout a vyzvednout ZDARMA" a to nevím co to je nebo co to znamená.

asd1

To znamená že jsou i jiný možnosti doručení, ale ty už ne zdarma ale za poplatek..

rk22

asd1: Já na tom obrázku vidím i "Standardní: ZDARMA" a pokud to dobře chápu tak by to také mělo být zdarma a také nevím co je na TEMU považované jako standardní způsob přepravy.

asd1

Standard zdarma - to si vybírá Temu jak a kam to pošle, dřív obvykle pošta házela do schránky, aktuálně zásilkovna a do boxu..

To druhý taky zdarma, ale můžeš si vybrat kam to přijde.

0rion

Tuhle nabídku vidím poprvé. Paní má ale zaškrtnuto dodání na dobírku, tak se to možná zobrazuje jen pro tento případ. Něco objednám a kouknu co je tam nového.

hodnocení

2x

Vidíte to tak trochu jako Hurvínek válku, ale časem se naučíte.

Dávám si posílat do zásilkovny, do blízkého městyse /kavárna a vinárna/. Nikdo Vás nebude šulit tím, že nevíte, kdy zboží přijde. Temu je s Vámi ve spojení a průběžně Vás informuje, jak to se zásilkou je. Nakonec napíše, že zboží už je na místě a dostanete 6místný kód. S tím si jdete pytel vyzvednout. Když máte kód, zboží na místě daném na 100% bude. Tak se nebojte nějakých legrácek. V mailu máte i uvedeno datum, do kdy si zásilku máte vyzvednout. Nebojte se ani toho, máte na to týden. Pak to asi pošlou zpátky. Nevím, vyzvedla jsem si vždyckY včas.

Cena je uvedena v korunách. Naprosto stejné zboží nabízí víc prodejců, proto hledejte nejlevnějšího. Ušetříte na tom.

Někdy je uvedena cena, která je po objednání jiná. Bývá to často u obuvi. Máte třeba boty nabízené za 200 Kč, najednou Vám vykočí 350 Kč. Jsou to kujóni. Ano, prodají Vám ty boty za 200 Kč, ale je to třeba jen jediná velikost. Takže č. 37 máte za 200, ale ostatní velikosti jsou už za jinou, obvykle vyšší, cenu. Je to prostě "kšeft." Stejné je to i podle barev. Výrobek modrý stojí 50 Kč, ale stejný v červené či zelené barvě už má cenu vyšší. Chce to hodně hledat, než najdete vhodné zboží.

Naučíte se to. Nikdy jsem se nesetkala s podvodem či neseriózním jednáním. Jaga.

Pokud Vám něco nevyhovuje, vracet můžete zdarma, peníze Vám pošlou zpět na účet, nebo ve formě kreditů na další nákup. Zvolit si můžete sám.

Jinak v rámci přátelství na poradně bych uvítala i malý pozdrav a na konci dík. Stačilo by třeba jenom: Ahoj lidi, a hned by měl člověk lepší den. Tolik jen jako připomínku.

Musím potvrdit zkušenost Jagy. Poslední moje objednávka byla na 11 věcí. Dva skládací deštníky do kabelky-jsou stejně velké jako mobil, sandály pro mě, 12 bavlněných pánskáých kapesníků, pouzdro na býle s kočkami, gumová ježatá podložka do vany na mytí a masáž chodidel, krabička na léky do kabelky, neseser do kabelky, hračky pro děti-dráček ve vajíčku, kuličkový hlavolam, pejsek s batůžkem na stůl-držák na tužky. Cena za vše 46 euro a k tomu nějaké slevy a ani jsem nepátrala za co. Ale včera přišel výpis z banky a místo 1.156 kč jsem zaplatila 965 kč s těmi podivnými slevami.:-D Úplně původně jsem chtěla sandály a kapesníky, ale to, že neplatím za dopravu mě přimělo myslet na krabici pod halenkami, do které dávám číčoviny pro děti na jejich narozky a Vánoce.

Milé kolegyně, chtělo se mi napsat staré pořekadlo, že jsem 100 let ... Musím to trošku upravit, jsem hodně za Vámi.

Když čtu Vaše zkušenosti, asi se budu muset taky kouknout ne ten obchod, zdali tam něco není pro mne.

Přeji krásný den.

Milane ;) *hi* :-D krásný den i vám.

Přeji též krásný den a pěkné nákupy na TEMU.*slunce*

Ale pozor - TEMU je návykové. Silně. Jako chlast a drogy. Potřebuji jednu, dvě věci a najednou jich objednám 7. Proč? Vždyť je to tak levné...Když jsem si uvědomila, že začínám ujíždět na hloupostech, řekla jsem si: "holka, vzpamatuj se!" a začala pečlivěji vybírat, co ano a co už ne. Dá se to ukočírovat, ale je to moc, moc těžké. Jaga.

rk22

babajaga: Děkují za informace ohledně TEMU. Ono je těžké se v tom vyznat když mnozí radí každy něco jiného a rozdílného. Od některých se tu dovídám, že zasílají pouze do Z-boxů a nejde si vybrat Z-box jiní tvrdí, že zasílají i na výdejní místa Zásilkovny a místo doručení si jde vybrat, další, že kartu je třeba registrovat a jiní, že registrace karty není povinná atp.. Co si má pak člověk z toho vybrat, že je to zprávně nebo kdo má pravdu. Zajímalo by mne jak je to s tím vrácením zdarma. Kde se to vrací? Pokud zpět na nějakou čínskou adresu tak jak se to odesílá zpět tak aby se za tu dopravu která asi nebude levná nemuselo platit?

nigdo

není nic lehčího jak vrátit věc na temu, označíte věc co chcete vrátit udáte nějaký důvoz z toho co tam vyjede, oni Vám pošlou kod na zásilkovnu, dáte do obalu odnesete na jakoukoli zásilkovnu (asi i do boxu to nemám vyzkoušené) dáte jim ten kód a hotovo. nic se neplatí

vracel jsem z dedítek balíků asi 2x , oblečení kde mi neseděla velikost

0rion

rk22: Pokud zde budete jen brečet, jak vám nedáváme naprosto shodné informace, a nevyzkoušíte to, tak zůstanete asi navždy zmaten a hrozí vám žaludeční vředy. Jak bylo zmíněno, Temu stále inovuje a některé funkce jsou nové, nyní si můžete určit místo vyzvednutí, dříve to nebylo. Jedno je ale jisté, platební kartu si ukládat nemusíte, tak snad se vám trochu uleví ze stresu. Jen ještě doplním, že ne všechno zboží je nutno vracet, třeba já jsem ještě nic vracet nemusel. Pokud se jedná o reklamaci levnějšího zboží odhaduju do cca 200 Kč, tak často není vyžadováno zaslání zpět, zboží si můžete ponechat a stejně vám vrátí peníze.

rk22

nigdo: Děkují za informaci ohledně toho vrácení nákupu.

0rion: Pokud nemáš zájem poradit, ale pouze se posmívát tazateli za to, že si dovolil na něco zeptat a kritizovat ho za to tak raději si jdi někam jinam prezentovat tu tvoji neslušnost.

asd1

Tvl, pořádně si přečti co to Orion píše, popřemýšlej o tom... A pak se mu omluv!

rk22

asd1: Omlouvát se 0rionovi a za co? To spíše on by se měl omluvit, ale mne na tom nezáleži.

kdopak komu rozbil bábovičku?

asd1

Jsem si musel rejpnout, mi to přišlo že brečení, žaludeční vředy a stres mu zatemnily mozek že si nevšiml podstatných informací od Oriona a vzal to celý jako vysmívání.. Asi nežere maso tak to nepochopil ;)

0rion

rk22: Občas jsem jízlivý ale nebylo to míněno ve zlém. Jestli se vás to dotklo přespříliš, tak se omlouvám. Skutečně nejlepší je vyzkoušet si to sám, informace, které jste zde získal, vám k tomu snad stačí.

rk22

asd1: Rejpání se zatemnělým mozkem určitě nesvědčí o tobě nic dobrého.

0rion: Ono jízlivost není dobré veřejně vyjádřovat a vytvářet tak zbytečné důvody ke zbytečným hádkám.

jirib
hodnocení

1x
Jen dodám,větší a těžší zásilky mi doručilo PPL-ko.
Zatím spokojenost.

id
hodnocení

1x
Milane, mrkněte se tam. Já si vybavila domácnost vychytávkami, které u nás nejsou ani k vidění nebo 3x dražší. Nápověda nakupování - mám zájem třeba o příbory. Hledám, jak je najdu, hodím do košíku, zatím neplatím.
Stejné zboží najdete třeba v 10ti různých cenách. Když je cena nižší šup do košíku. Pak ještě dám příbory do vyhledavače a porovnám. Z košíku vyhážu dražší kusy a zaplatím.
Před placením nutno zkontrolovat znovu ceny. Třeba vložíte do koše zboží, kde píší poslední 2 kusy. Po čase se změní cena i košíku před zaplacením - napíší vyprodáno a nabídnou za vyšší cenu. Když zboží přecení, vymažu z koše a hned najdu to samé levnější v nabídce.

Paní kolegyně, moc děkuji, jakmile něco budu hledat, tak se kouknu.

(zatím hledám prášky, kam jsem je uklidil:))

hodnocení

0x

Jenom doplním správnou odpověď - na toto placení je dobré si zřídit virtuální účet/kartu.To snad už má každá dobrá banka a neplatit to ze svého ,,hlavního,, účtu.

Doba dodání zásilky je cca.týden a dá se sledovat i bez ,,chytrého,, telefonu přes e-mail.Ještě jsem se tam nesetkal s podvodníkem jako např. na aukru,mimi,bazoši apod.

Sice jsem o tom už slyšel, ale netuším důvod, proč virtuální účet-kartu. Platím třetím rokem platební kartou a nic se mi nikdy nestalo. Někdy objednávám přes mobil, jindy přes NTB...

Každá platba byla bez potíží a doposud jsem nepotkal nikoho, kdo by měl zneužitou kartu tímto obchodem.

Oproti tomu webu ohledně zneužití karet při platbách na googleplay, různých hrách či webech cz i zahraničních jsem už slyšel a sám zažil zneužití karty použité na platbu parkovného mobilem, kdy po roce dostal telefon syn a nahrál si hru... no a ta si dohledala "neuloženou" kartu...

Nejjistější ochrana je zablokovaní plateb kartou na internetu a povolení jen ve chvíli platby s konkrétním limitem, samozřejmě následné zablokování.

rk22
hodnocení

jmlc: "Nejjistější ochrana je zablokovaní plateb kartou na internetu a povolení jen ve chvíli platby s konkrétním limitem, samozřejmě následné zablokování." Jestli je to nejlepší ochrana to nevím, ale je to ochrana dobrá a používám ji a to při všech internetových platbách a ne jen zahraničních.

hodnocení

0x

Dost nakupuji na Temu, ceny jsou v Euro. Objednám a za půl hoďky mi sms banka hlásí, kolik zaplatila v korunách. Obrovská spokojenost.

halamus

Nakupuju na Temu skrze web, co jsem četl, apka je velký šmírák a nevěřím ji.

Ceny lze nastavit, Euro nebo Kč, co je výhodnější, netuším, já mám nastavené Kč.

rk22
hodnocení

"Nakupuju na Temu skrze web, co jsem četl, apka je velký šmírák" Nejsme šmírování pouze prostřednictvím apek, ale i na webech a i mimo web když jsme připojení k internetu. Šmíruje nás Google, Microsoft a mnozí další a také i admin zde na poradně.

rk22
hodnocení

Tak teď jsem z toho trochu zmatený. 0rion píše, že ceny jsou v Kč, babkazov, že v Euro a halamus, že lze nastavit Euro nebo Kč. A co si z toho teď vybrat nebo kdo má pravdu?

halamus

A já nevím, zda píšete o mobilní aplikaci, kterou neznám nemám, šmírácké věci nepouším do mobilu, nebo o webové stránce.

Stačí rozkliknouit měnu. Příště více samostatnosti!

Ceny na TEMU v Kč #4
rk22
hodnocení

halamus: Píšu o webové stránce a nejsem tam registrovaný a mobilní aplikaci nemám. Jinak šmírování jsme na internetu téměř všude a to nejen prostřednictvím mobilních aplikaci.

0rion

Dal jste si rozhraní Česká republika (případně se to nastavilo automaticky), máte cenu defaultně v Kč, s českým rozhraním lze nastavit i EUR. Proč má babkazov nastavenu měnu EUR místo Kč netuším, možná má účet v Eurech, jinak mi smysl uniká. Pokud potřebujete například USD, zaregistrujte se s volbou země USA, budete mít USD, ovšem pak myslím nelze přepnout na české rozhraní, pro ČR je nutno udělat novou registraci.

rk22
hodnocení

0rion: To jsem už zjistil kde a jak lze měnit to Kč a Eur.

změny provedete v počítači zde

Ceny na TEMU v Kč #5

id
hodnocení

0x

Orion, neplašte tázající. Sám píšete, že vám zásilky chodí na jedno místo Zbytek jsou dohady, jedna paní povídala. . Mám moc nákupu i pro blízké okolí a nestalo se, že by zásilka byla v jiné vesnici. 2 x se mi stalo, že zásilku dovezl mladej klučina neoznačeným osobákem domů neboť Z-boxy byly obsazené.

Místo pro doručení při registraci určí Temu. a je to nejbližší místo k bydlišti. Problém nevidím.

Omyl, místo doručení si lze vybrat.

nigdo

na ten výběr místa doručení se musím podívat, jak se v našem městě množí výdejní místa tak mi to chodilo vždy na to nejbližší k adrese, za 3 roky už vystřídali 4 místa, ted to mám cca 200m od domu

jinak pro tazatele pokud se bojíte, tak tam nenakupujte, víc jak 100 milionů lidí se nebojí a nakupuje tam :D

pokud jde o kartu, tak jde na každý nákup napsat ty údaje znova, ale proč bych to dělal, kartu tam mám uloženou, za cca 100 nákupů nebyl nikdy problém , měnu můžete mít třeba nigerijskou pokud chcete, banka to stejně převede na koruny

co se týče sledování, tak kdyby se měl vyjmenovat každý co vás na netu sleduje, tak bude kratší seznam těch co vás nesledují

nigdo

proč apku? chodí na ni slevy asi tak

každý týden mi jednou až 2x dojde sleva 245 korun na nákup nad 700kč když mám v košíku věci nad 700 tak ji použiju a platím kolem 450kč,takže třetina nákupu je zdarma, kdo vám toto v česku dá? když vidím co mi nabízí za slevy lidl allegro atd tak se musím smát

nigdo

dcera v pubertálním věku chce ted batoh eminem, u nás 739 kč, na temu ten samý 280 kč, až doházím košík nad 700 vemu slevu a nakonec mě vyjde na 40 kč ... jeden z mnoha příkladů proč appku a jak toho využít

chodí i slevy na 380kč to je tuším na nákup nad 1100 kč

rk22

nigdo: Nikde jsem nepsal, že se na TEMU bojím nakupovat. To, že chci o tom nákupu tam zjistit co nejvíce informaci ještě neznamená, že bych se tam bál nakupovat. Pokud jde o kartu tak nejsem až tak líný aby mi dělal problém zadaní pokaždé těch pár údajů z karty. Uložení údajů z karty asi v naprosté většině není nijak nebezpečné, ale já je raději nikde nenechávám ukládat. I tak bez zadání uložít kartu nikdo nemůže mít 100% jistotu, že se ta karta někde neuloží.

Ohledně toho sledování na internetu s tebou plně souhlasím.

makk
hodnocení

0x

Ceny v Kč jsou platné. Případné poplatky za převod jsou již zahrnuty v ceně. Jen musíte dávat pozor na to, že některé zboží má více variant za různé ceny, takže pokud zvolíte jinou variantu než defaultní, může se vám cena změnit.

hodnocení

0x
Když už jsme u toho TEMU.
Nebudu zakládat nový dotaz.
Vyskočila na mne reklama na chladivou deku pro lidi.
Nemáte někdo zkušenosti, jestli funguje?

hodnocení

0x
Nakupoval jsem pouze dvakrát, ale zatím spokojenost. Alík je už dost nepřehledný a temu má také sklady v Evropě, zboží dorazilo běžně okolo týdne do z-boxu. Platím normálně přes Apple pay, opisovat někde karty už je spíš opruz. Jinak v aplikaci neustále vyskakují ruzné slevy, takže uvedená cena nemusí vždy platit. Měl jsem něco v košíku, za pár dní jsem se díval a zboží v košíku o polovinu levnější, žádné poštovné, tak jsem to hned vzal.
rk22

stir: Děkují za informace ohledně TEMU. Mne zase připadá být přehlednější AliExpress, ale to bude asi tím, že tam občas nakupují už několik let a s TEMU to prozatím zvažují zkusit.

toto je dobré si uvědomit. Když algoritmus Temu košíku zjistí, že po něčem pokukujete, máte to v košíku třeba dva, tři dny, tak zpravidla přijde sleva. Ta sleva je kolikrát i 60%. Naopak když nabídnou něco zdarma a pak je tam objednejte ještě za 1000,-, tak to úplně zdarma není. Ty další věci mají v tu dobu cenu trochu vyšší. příklad: kupoval jsem cosi "zadarmo" a ještě objednejte minimálně za tisíc. Tak jsem objednal elektrickou ráčnu za 1030,- Zboží došlo a je v naprostém pořádku, ale již druhý den po objednávce byla ráčna u toho samého prodejce za 960,-Kč. Vcelu nepodstatný rozdíl, ale rozdíl je. Nebo rádio za cca 450,-Kč, dal jsem do košíku a neplatil - druhý den bylo za 146,- Kaček, tak jsem koupil. Tedy je třeba si to hlídat a zkoušet, co nabídnou, když vidí, že je možno něco prodat.

@opicak - to radio jsem si koupil za 1,- :D ... a soused ho hned chtěl taky - tak ten to měl po akci za 149,-

Nicméně - lehké rádio na nabíjecí baterii 3,7V USB_C, možnost monočlánků, mimo rádio má i AUX a BT, přitom relativně slušný zvuk pro poslech na zahrádce... - Naprostá spokojenost !

když to čtu, tak se fakt asi budu muset kouknout, co potřebuji.

asd1

Jsou tam mraky drobného materiálu - elektro, spešl šroubky a plastový čudlíky na auta, sady na lepení oken.. Věci kde tady dáš 50,- za kus vyjdou na korunu.. Kvalita Ok, je to stejné zboží jako tady, jen vynecháš překupníka..

Kvalita - je třeba vybírat, mezi kvalitním je i balast zadarmo drahý. A vybírat i ceny, nebrat první možnost (i když často vyjde nakonec nejlíp). Po rozkliknutí se objeví víc variant, každá bývá obsahem i cenou jiná - různý obsah sady, počtu kusů apod.

Na placení mám extra účet kde je "prd" a když to někdo náhodou sosne tak to nebude katastrofa.

nigdo

kdybych měl srovnat temu vs ali, tak jednoznačně temu

Aliexpress má různé finty s poštovným kdy je zboží podezřele levné a k tomu pak skočí pár set poštovné, dám něco do košíku pošta zdarma, při placení tam doskočí třeba 50 na poštu ,když to tak udělá 10 věcí v košíku tak jste v poštovným za 500, prostě to musí člověk nonstop hlídat , to na temu zatím není.

Také jsem si na aliexpres něco vybral, cena vypadala dobrá, chtěl jsem zaplatit, to bez přihlášení nešlo a když jsem se přihlásil byla cena daleko vyšší. Když jsem našel jinde levnější, zase bylo drahé poštovné anebo doba dodání až třeba za měsíc.
rk22

Děkují všem za dobré rady. Z toho co píšete jsem zcela nepochopil jestli na tom TEMU je u všeho doprava zdarma a nebo jsou tam i věci kde chtějí i platit něco za dopravu. TEMU i AliExpress jsou oboji vychytrali překupníci. Někomu dají nějakou slevu tak, že by se jim to možná ani za tu cenu prodávat neoplatilo a jinému co ho cena až tolik nezajímá a je ochoten koupit mnohé věci za jakoukoliv cenu to prodají dráž. Na AliExpress často bývá cena něčeho až příliš hodně levná, ale doprava bývá hodně drahá tak, že se to i s cenou dopravy ani neoplati kupovat a nebo je doprava za nějaké levné blbosti zdarma ale pouze při nákupu nad 10 USD. Nevím jak je to u TEMU, ale když to porovnám např. s polským Allegro tak AliExpress mne nijak neobtěžuje neustálymí i několika denně e-maily s nabídkami a vnucováním zboží o které ani nemám zájem.

U každého nabízeného zboží je jasně deklarováno, za jakou cenu je doprava a také, jaké jsou sankce za opožděné dodání. Nebudu vás přesvědčovat, nejsem agent, ale než diskutovat, tak raději koukněte. Jak se říká: Kdo chce vidět jeptišky při koupání, musí do kláštera.:-D

Jak jsem již psal, nikdy jsem na TEMU nic nehledal, nic nekoupil. Neznal jsem to do dnešních dnů.

Ale včera a dneska jsem koukal.

Jen se zeptám odborníků na TEMU, hledám zahradní lehátka dobře, nebo špatně?

avenberg.cz/...

temu.com/...

temu.com/...

xxxlutz.cz/...

Moc děkuji za radu

Přeji jen krásné dny.

asd1

Tady má někdo radost jak mohl ukázat že Temu je shit :-D

To ti najdu i naopak ;)

Ambia Garden LEHÁ/...

1pc portable fold/...

1pc heavy duty ou/...

asd1, mýlíte se, nebo to jen přeháníte.

Vůbec jsem nechtěl sdělit to, co sdělujete Vy, páč TEMU vůbec neznám. Ale podíval jsem se na věc, která mi dneska dorazila a chtěl jsem vědět, zdali hledám dobře. To, že dáte jen tři příklady je zbytečné, páč desítky jiných poradců sdělili, že TEMU je výborné. Proč bych jim neměl věřit.

Třeba mi někdo lépe vysvětlí, proč je na stejné zboží v TEMU jiná cena. Co jsem hledal špatné?

Nebo je v tom něco osobního vůdči mé osobě?

asd1

Ironii používáš často a do mně se taky strefuješ ;)

Se nediv když dáš nejlevnější lehátko v ČR a nejdražší z Temu a u toho dotaz jestli hledáš dobře... Ne nehledáš, pokud teda schválně nevybíráš to nejdražší co jde najít..

Hledej lehátko příp. upřesnění jaký typ, pak můžeš nastavit vyhledávání - doporučený, podle počtu prodaných kusů, od nejlevnějšího atd. Velký věci = obtížnější doprava, pokkud nto neni ve skladu v Evropě tak to jde lodí, letadlem drahé.. Takže obecně velký věci moc výhodně vycházet nebudou. Naopak drobnosti tam jsou řádově levnější než tu.. Např. smršťovačku s cínem (spojky - samo se to při ohřátí rovnou zapájí), tady 50 za kus, tam jedna za korunu..

např. to, koukni na ceny u nás..

300 860pcs electr/...

Pane kolego, lehátka mi objednala snacha, dneska dorazily. Tak jsem podle štítku hledal, zdali mi objednala správně.

Zkusíte mi, prosím, jako odborník vysvětlit, rozdíl v cenách na TEMU u stejné položky?

asd1

Různý obchody a i různý akce. Cenu mění často a může se měnit i když to máš v košíku - např. ti hodí že tohle už neni a když to samý přihodíš znova tak je vyšší cena, nebo naopak když neobjednáš hned tak za dva dny přiletí zlevnění an půlku apod.

Prostě asi jako smlouvání na tržišti v Turecku :)

filuta
Pan Milan asi, neví, že Temu stejně jako Aliexpress není klasický e-shop ale tržiště, na kterém prodavaji stovky obchodníků a samozřejmě často i stejne zboží, přičemž každý si může dát cenu jakou chce.
Já jsem třeba koupil stěrače na Teslu za 66kc a jsou úplně stejné jak originál a pasuji stejně, stačí zacvaknout. Nevím jak dlouho vydrží, zatím mám originál. Nápodobně kabinové filtry, ale jak říkám, v košíku to bylo týden, původní cena byla někde jinde a došlo to bez poštovného. Jindy vyžadují poštovné nad 220kc, to jsem koupil sadu na opravu škrábanců na lité kola, barva sedí a třeba suchý zip na spz, také kvalita ok za dobrou cenu. Furt mi tam skáčou nějaké kupony, čím větší nákup, tím větší slevy, ale nesleduju to, protože bych musel nakupovat od rána do večera.

U stejné položky bývají ceny různé, protože zboží může být v jiné kvalitě. Nebo nějaký komponent je levnější. Může, ale nemusí to tak být.

Filuto, máte pravdu. Do doby asi včerejší, kdy se v této diskuzi píše o TEMU jsem jen slyšel o tom, že tam někdo nakupuje, někdo na to nadává.

Jsem nepolíben podobnými "prodejnami", tak mne podivilo, že tam jsou na stejnou věc dvě ceny.

To, že mne snacha objednala tyto lehátka, byla jen snaha se kouknout, jak je na tom s cenou TEMU, které vůbec neznám,

Vůbec ho nehodnotím, jen se učím.

hodnocení

0x

dobre odpovedi jste uz dostal a tak se take pridam s dotazem

padlo tu slevy a kupony, na aliku sou na hlavni strance volne dostupne "kody" kdy pri urcite cene nakupu mate slevu

u temu to nevidim ... je tam nekde neco takoveho?

id
13.08.25 20:32
Ne

sou tam slevy a kupony, ale v aplikaci na telefonu a je to teda trochu divocina, ale da se :D

nigdo

když se v těch slevách člověk naučí chodit, tak to už tak levné zboží dokáže slevnit košík za 700 na 450 ká, a to i několikrát týdně

a to nemluvím o akcích typu jedno zboží kup druhé si vyber zdarma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]