Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych začít investovat na platformě XTB. Je to dobrý nápad? Zatím investuji jen u ČS, kde mám i běžný účet.
Ma někdo z vás zkušenosti, jak to na takových platformách, jako je XTB funguje? Jak se pak daní případný zisk?
Nebo je lepší pro začátečníka lepší zůstat u "nerizikových" investic u své banky?
Všem za cenné rady, postřehy, informace a další připomínky děkuji.
Jakákoliv investice se řeší z přebytku peněz - investovat můžete bez újmy, pokud víte předem, že můžete o ty peníze přijít a nic se ve vašem životě (či životě blízkých) nezmění.
Osobně nevěřím žádné ze společností, co se chvástá a za poplatky radí ostatním, jak mají investovat. Pozor na webináře a radili.. Nikdo vám ztrátu neuhradí!
Nápad - jeden z nejlepších. Osobně činím totéž a konkrétně u tohoto brokera jsem si vyřešil zejména důchod. Až půjdu do starobního důchodu, žádný státní již nebude. Je možné nakupovat burzovně obchodované fondy přes asistenta, sám volím přímý nákup konkrétního trhu. Je nutné se rozhodnout, do čeho chcete investovat. XTB je broker spíše investiční, na obchodování jsou lepší jiní brokeři. I tak mám u XTB jednu obchodní strategii s měsíčním rebalancováním. Přesto, že XTB nenabízí obchodování skutečných akciových trhů s pákou, existují indexové ETF (ETN), s dvojnásobnou či trojnásobnou pákou. Tyto užívám na "rychlý prachy" - nakoupím za pár korun a čekám např. při 15% propadu na návrat k nejvyšší ceně, který je pro mě 30%. Jedná se však již o vyšší riziko a pro začátek je lepší držet trhy bez páky. Bankovní investice jsem nikdy žádné neměl, neboť, jak známo, banka dělá to co byste dělal u brokera sám, jen si za to bere poplatky. Bankovní darmožrouty živící se na neznalosti občanů netřeba živit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.