Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s autobusovou zastavkou před domem

Od: lounacek1 odpovědí: 5 změna:

Dobry den. V měsíci červnu t.r. mi město vystavělo bez mého souhlasu před domem městskou autobusovou zastávku. Byl jsem sice v přípravném řízení seznámen s tím,že město bude rekonstruovat přilehlé chodníky k domu,ale o změně polohy zastávky v tomto materiálu nebylo ani slova. Dokumentace obsahovala pouze velmi jednoduchý nákes ulice v níž má rekonstrukce probíhat bez jakéhokoli popisu či legendy nebo označení. Z tohoto nákresu není zřejmé vůbec nic-není nic popsané ani nijak není patrné co investor zamýšlí. K tomu byl přiložen papír,který obsahoval obecné fráze typu,že stavební firma nesmí poškodit inženýrské sítě apod. Jsem z tohoto stavu zoufalý a zároveň si myslím,že město mne mělo vyzvat k písemnému souhlasu s vybudováním této stavby před domem. Samozřejmě město toto neustále odmítá. Já si také nemohu vybudovat na svém pozemku co se mi zlíbí a musím požádat příslušný stavební ůřad o povolení jakékoli stavby. Děkuji Vám zdvořile za odpověď. S pozdravem Jiří Kodaj,5. května 2358, Louny

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Berte to z té pozitivní stránky. Někteří to mají k nejbližší zastávce třeba 5 km, zatímco Vám to staví před nosem.

hodnocení

1x

Pane Jiří, cítím s Vámi, můžu s Vámi i souhlasit, ale bez patřičné dokumentace nelze sdělit stanovisko. Páč nemáme zápis z jednání co a jak se provádělo, nevíme o projektu zhola nic. Jedná se o čekárnu, či jen zastávku, Jak daleko od Vašeho pozemku je?

Pokud město nechce spolupracovat, musíte buď nastudovat legislativu, nebo lépe, najmout právníka.

Přeji Vám jen pohodu s úřady

lounacek1
hodnocení

Dobry den. Děkuji Vám za odpověď.Je těžké posuzovat něco očima druhých,ale celá věc je tak trochu zamotaná. V podstatě se mi jen nezdá,že město účastníky stavebního řízení doslova odbydou v přípravném řízení dětinskou kresbou bez jakýchkoli vysvětlivek a bez popisu prací co a kde bude postaveno. Na tom nákresu je viditelně přikrytá legenda a místo ní je prázdné místo,což svědčí o tom,že se město bálo případných komplikací a toto učinili záměrně. Po vydání stav. rozhodnutí,mne vždy odpálkovali tím,že jsem se měl k tomu vyjádřit v přípravném řízení. Tak holt mám před domem zastávku obludných parametrů. Děkuji za zájem.

celp*
hodnocení

0x

Pokud hraničí Váš pozemek bezprostředně se zastávkou jedná se pravděpodobně o porušení stavebního zákona.Pokud je mezi zastávkou a Vaším pozemkem chodník ve vlastnictví města máte smůlu.Je to v pořádku.

buss
hodnocení

0x

Připusťme, že to mělo tam být. Ale jaké argumenty proti tomu máte? V podstatě jen obtěžování hlukem, smradem ... vyjádření hygieny. Můžete ji požádat. Jedině skutečně projít SZ, příslušné normy. Asi jde o účastenství na řízení a vaše vyjádření, částečně to splnili. Přečíst SZ a zaslat připomínky jste měl hned, jak jste zjistil, co se chystá. Pokud vám něco zaslali jak to má být, tak by mělo být poučení. Ale ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]