Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o zvýšení invalidního důchodu

Od: renda009 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
chci se zeptat,
jestli má smysl žádat o zvýšení invalidního důchodu?
Mám invalidní důchod 1. stupně od roku 2011 kvůli srdeční vadě (náhrady umělých chlopní, koarktace aorty) a epilepsii. Od té doby se ale můj zdravotní stav výrazně zhoršil – přidaly se další diagnózy (např. hidradenitis suppurativa, extrasystolie, panická porucha, po roce 2019 lehká mrtvice, syndrom dráždivého tračníku aj.).
V minulosti mě lékařka od žádosti odrazovala, protože posudková lékařka byla prý velmi přísná a hrozilo i odebrání důchodu. Teď se v mých 31 letech ale na OSSZ změnila posudková lékařka.
Máte někdo zkušenost, jestli má v takovém případě smysl zkusit podat žádost o zvýšení stupně invalidního důchodu?
Ocením jakoukoliv reakci a odezvu.
Bohužel to v práci zvládám čím dál méně co se týče panických atak které mi vyvolávají srdeční extrasystoly a jakákoliv menší změna (vydýchaný vzduch, leknutí).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je to loterie.

id
hodnocení

0x
ID se přiděluje na nejzávažnější onemocnění, přidružené nemoci nemají na 99 % vliv. Pokud získáte na původní dg papír, že nemoc je pokročilejší než při přiznání ID, tak zkuste zažádat. Pokud pracujete na plný úvazek v původní profesi, moc šancí nemáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]