Dobrý den, chci se zeptat, jestli má smysl žádat o zvýšení invalidního důchodu? Mám invalidní důchod 1. stupně od roku 2011 kvůli srdeční vadě (náhrady umělých chlopní, koarktace aorty) a epilepsii. Od té doby se ale můj zdravotní stav výrazně zhoršil – přidaly se další diagnózy (např. hidradenitis suppurativa, extrasystolie, panická porucha, po roce 2019 lehká mrtvice, syndrom dráždivého tračníku aj.). V minulosti mě lékařka od žádosti odrazovala, protože posudková lékařka byla prý velmi přísná a hrozilo i odebrání důchodu. Teď se v mých 31 letech ale na OSSZ změnila posudková lékařka. Máte někdo zkušenost, jestli má v takovém případě smysl zkusit podat žádost o zvýšení stupně invalidního důchodu? Ocením jakoukoliv reakci a odezvu. Bohužel to v práci zvládám čím dál méně co se týče panických atak které mi vyvolávají srdeční extrasystoly a jakákoliv menší změna (vydýchaný vzduch, leknutí).
ID se přiděluje na nejzávažnější onemocnění, přidružené nemoci nemají na 99 % vliv. Pokud získáte na původní dg papír, že nemoc je pokročilejší než při přiznání ID, tak zkuste zažádat. Pokud pracujete na plný úvazek v původní profesi, moc šancí nemáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.