Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace knoflíku

Od: borovice odpovědí: 17 změna:
Hledala jsem všude možně na netu, ale nepodařilo se mi ho blíže určit. Věděl by někdo,co je zač, popřípadě kam se obrátit s dotazem o bližší určení? Díky.
Identifikace knoflíku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To není knoflík, respektive to nebyl knoflík. Je to celé placaté. Konflík má vypouklé bříško, aby se nadnesl nad látku a mohl zapadnout do knoflíkové dírky.

Tyhle dírky jsou dodatečně vyvrtané do placky s jménem Christine a před jménem je něco jako "Mme" - což by mohlo být Madame. To "e" nevidím a samotné "MM" znamená Messieurs, což se k Christine nehodí.

borovice
hodnocení

Zadní strana lehce vypouklá je *nevi*
borovice
09.08.25 17:28
hodnocení

Identifikace knoflíku #2

Díky, to už vypadá lépe. Vždycky je třeba se podívat na věc z obou stran - i na knoflík ...

Hledejte výrobce knoflíků / modistku Mme Christine ...

borovice
hodnocení

A mám to *tanec* Ann CHRISTINE

Gratulace. Jste dobrá! A já jsem špatně četl ...

*slunce*

km
a co ted s tim?
borovice
hodnocení

@vibe2 - špatně četl, ale dobře navedl *palec*
@km - konečně jsem mohla v klidu usnout;)
Tak čekala jsem že bude starší, ale i tak získává čestné místo v mé truhličce pokladů, hned vedle krystalů záhnědy, úlomků keramiky a posledního úlovku: mince (15 kejcarů) *hledam*
Identifikace knoflíku #3

@km "a co ted s tim?"

Člověk by měl znát historii a původ věcí (včetně knoflíků) i pozadí a souvislosti událostí. To tady v ČR chybí - některé/* historické (i současné) události jsou zamlčovány (neučí se o nich ve školách), potlačovány (nejsou na stránkách masových médií) a souvislosti nutno pracně hledat.

---

/* neřeknu které, neb bych mohl skončit jako onálepkovaný nepřítel státu.

hodnocení

2x
Na detektorářském fóru jste byla? Tam se knoflíky určují často, je to jeden z nejčastějších nálezů.
borovice
hodnocení

Hledání mě tam zavedlo, ale nedala jsem tam nález, protože jsem nehledala detektorem a opravdu nevím, kde konkrétně byl nalezen, takže si to nechávám jako poslední možnost.
Já bych to po google hledání obrázků volil právě jako nejlepší možnost, protože tam se kovové knoflíky řeší neustále a těžko má o nich někdo větší přehled. Nevadí, že jste ho nenašla detektorem, ani nevíte místo.

prostromek*
hodnocení

2x

Tyto stránky jste již navštívila?

lovecpokladu.cz/...

Asi zde nenajdete odpověď přímo na ten Váš nález, ale každopádně jsou stránky poučné. Od jedné dírky po více jich.

Můžete asi i napsat a poslat foto na určení.

Já tipuji že to bylo nějaké platidlo.

borovice
hodnocení

Já vlezla na DETEKTORWEB.cz, ale v ten moment už jsem knoflík díky správnému nasměrování určila. Značka oděvů Ann CHRISTINE se do Česka dostala v roce 2008 (vznik 2007, Německo). Takže ten můj "artefakt" vypadá starší, než ve skutečnosti je.:)

liska5
hodnocení

0x

Materiál? Rozměry? Místo nálezu?

borovice
hodnocení

Materiál:blíže neurčený kov,spíš litý, není dutý
Rozměr: +/- 21 mm, značné opotřebení
Lokalita: pole, ČR, více info není

hodnocení

0x
Mohlo by jít o malé závaží. Jistý si nejsem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]