Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový pronajímatel bytu

Od: jmeno odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

moje maminka dnes zemřela. Už když byla v hospicu, přebral jsem po ní veškeré starosti co se týče nájemníků v našich bytech. Je mi teprve 24, takže to není zrovna jednoduché. Už jsem na katastru zapsán jako nový vlastník skrze darovací smlouvu, takže byty nespadnou do dědického řízení. Každopádně bych se chtěl zeptat, jaké bych měl pro začátek v takové situaci podniknout kroky? Už pracuji na emailu, který nájemníkům odešlu ohledně této situace i s tím, že je budu informovat o změně bankovního účtu, kam mají posílat nájemné. Nicméně momentálně samozřejmě nemám úplně jasné myšlení a nevím zda bych neměl ještě něco vyřídit. Četl jsem také o tom že bych měl k smlouvě udělat dodatek o novém pronajímateli, kde bych byl uvedený já, ale s tím také nemám žádné zkušenosti.

Děkuji za odpovědi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkaqwe
hodnocení

0x
Asi bych byl jako nájemník opatrný, kdyby mi někdo poslal e-mail se změnou účtu, čekal bych nějaký podvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]