Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdenka na vlak Brno-Hodonín

Od: libor007® odpovědí: 5 změna:
Přátelé, žena chce jet rychlíkem do Hodonína. Cena jízdenky cca 160kč v appce můjvlak čd, v Poseidonu ale 80kč jakožto ids-jmk. Bude ta ids jízdenka opravdu platit v tom rychlíku? Nechcou nějakou místenku apod? Cena čd pěkný výdrb. Idos nabízí jízdenku taky mnohem levněji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravec
hodnocení

1x

Pozn : Pro osoby 70+ můžete v systému IDSJMK (přes web Brno id) využít Turistickou celodenní jízdenku platnou pro celý JMK vč. městských doprav za 40 Kč (a to vč. např.kola). Takže Brno - Hodonín tam a zpět vč. MHD za 40,- vč. kola.

Dík za info, ten náš tarif je popsán neuvěřitelně chaoticky že mi ta jízdenka za 40 Kč unikla.

mll
hodnocení

0x

V jízdním řádu (nebo v detailu vlaku snad i v té aplikaci) je zařazení do IDS napsané. Povinné místenky jsou v čechách docela rarita. Mají je některá pendolina a jinak hlavně mezinárodní vlaky (většinou ale až od hranic). Možná ještě do Raj džetů je povinná rezervace do businnes class. Třeba v takovém Polsku nebo Itálii je povinně místenkové skoro všechno (v Itálii snad i některé osobáky).

V Idosu možná dostanete místenku zadarmo, ale asi ne k integrované jízdence, i když vlastně nevím, když jsem kupoval do Plzně kombinaci PID a toho, co maji v Plzni, tak jsem myslim místenku zadarmo dostal, ale to už je taky hodně let.

Ceny ČD (ve skutečnosti OneTicket) jsou fakt hodně přestřelené, a pro jistotu mají inflační doložku, takže budou stejně přestřelené třeba i za 20 let. Horší je snad už jen mezinárodní tarif NRT. Stejně jako za TR10 za něj snad nikdo nemůže jezdit, kromě zoufalců, kterým nic jiného nezbývá.

tm
hodnocení

0x
Tarif ČD je běžně o 100 procent dražší než krajský tarif. Při nákupu v eshopu máte ale aspoň mistenku zdarma.

hodnocení

0x

Brno - Hodonín
linka R13, 10 zon, 89 Kč nebo 11 proužků na univerzální jízdence (to je 82.50 Kč)

Jízdenka samozřejmě platí i v Hodoníně na autobusy MHD v zoně 900.

Pokud by byl cestující senior nad 65 nebo nad 70 let, tak je cena přibližně poloviční, doporučuji v tom případě konzultovat ceny telefonem 543 174 317, já i když jsem Brňák tak to pro jistotu dělám, protože nad 70 let je Brno a možná i Hodonín zdarma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]