Nejste přihlášen/a.
Po dloouuhé době se dostanu do Ostravy (byl jsem tam naposled asi před 30-40 lety jako dítě) a chtěl bych si prohlédnout město a to, co stojí za vidění. Napadají Vás nějaké tipy?
Budeme mít dva dny a jelikož budeme usídleni v Přerově, zatím nezvažujeme v Ostavě ubytko. Počítám, že cesta Přerov - Ostrava je cca 100 km, takže tam a zpět za +/- 500 Kč, za to ubytko v Ostravě pro dva ani náhodou. Resp. má tam být přes noc a vychutnávat si "genia loci" třeba ve Stodolní?
Zatím vidím jeden den dát park Landek. Co jsem pochopil: parkování bez problémů a zdarma, prohlídka areálu "z vnějšku" zdarma, možnost placené prohlídky do dolu, kterou chceme využít; projížďka důlním vláčkem.
Dále chceme, asi další den, jít do býv. hutí v Dolních Vítkovících. Co jsem pochopil: parkování bez problémů a zdarma, prohlídka areálu "z vnějšku" zdarma, možnost placené prohlídky, ovšem je potřeba se registrovat předem on-line a bývá plno. Vlastně těch prohlídek je víc typů a zdá se, že top je "Vysokopecní okruh s Bolt Tower".
Myslím, že další velkou technickou památku u přítelkyně už neobhájím , takže jako další věc by bylo město samotné. Zde mě napadlo vzít s sebou jeden den do auta kola a projet si to na kole. S tím pakrováním v těch dvou areálech je to jak? Prudí tam nějak, že bych tam nechal auto nějak dýl (v rámci dne) a jeli se odtamtud projet po městě?
Co ještě jinak vidět? Koukám, že v areálu Dolních Vítkovíc je nějaké zemědělské muzeum. Chci taky vidět tu známou radnici s věží, zvažuju sorela sídliště v Porubě.
Předem díky za Vaše tipy!
Kola určitě ano! Výhodně zaparkujete, zdarma a bez obav, pod estakádou která objíždí stadion Baníku na Bazalech, to je ta velká točka na mapě, = pod střechou. Je to ul. U staré elektrárny, příjezd z Dědičné. Kola dolů a hned můžete sjet směrem k té radnici s věží, kterou zmiňujete v otázce /Nová radnice/ asi 200 m k řece Ostravici, podél níž po obou stranách vede krásná cyklostezka. Proti proudu kolem loděnice k slezskoostravskému hradu nebo do Dolních Vítkovic /to Zemědělské muzeum tam je velmi zajímavé, Bolt Tower má nahoře kavárnu/, a po proudu dojedete po rovině pod Landek do Hornického muzea /asi 6 km/, zbytečně tam jezdit autem. Vyhlídkový ochoz věže Nové radnice je za vstupné, ale stejnou vyhlídku máte procházkou na Haldu Ema, navíc v krásné přírodě. Ostrava je dnes nejzelenějším městem republiky. Neuvěřitelné, že? Z města zmizel průmysl, železárny, hutě, koksovna, několik dolů a tím i prach, mastné saze, kouř, a průmyslový hluk. Škoda, 2 dny jsou na Ostravu málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.