Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetanus nebezpoeci

Od: tt55 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

CHtěl bych se zeptat, o víkendu jsem boural starý komín a jak jsem lezl po žebříku tak jsem se smekl a trochu si sedřel kůži z dlaně. Tekla mi krev ruka byla trochu od prachu cihel a omítky.

Chybí mi tetanus. před rokem jsem byl na kontrole protilátek a mám 0,84 hodnotu.

Mám se bát že dostanu tetanus? nechal bych si ho píchnout dnes ale jsem na služební cestě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

4x

rekl bych, ze sance nakazeni je minimalni.

Tetanus je hlavne v pude. Cihly a omitky - (podle mne v tom tetanus neprezije, omitka je agresivni)

hodnocení

3x

Zdravím.

Dle odborníků jste na tom s protilátkami dobře, viz odkaz

Tekla krev, to je dobře. Následně vyčistit hrubé nečistoty a dezinfikovat.

bear
hodnocení

1x

Tetanus je hlavně v půdě s bohatým výskytem bakterií. Pole, chlévy, kravíny, prasečáky, slepice, králíci, atd...

Na komíně, kde je slunko a sucho nic nebude.

Ale Vaše blbost, že se tetanem nepřeočkováváte :)

Ta křeč svalů vypadá jak z hororu

cs.wikipedia.org/...

km
hodnocení

0x
a proc vam chybi? dekuji

hodnocení

0x

Šance na to, že chytíte tetanus je asi tak velká, jakože zítra ráno vyjdete před dům a do hlavy vám napálí padající meteorit. Stačí ke klidu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]