Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetanus nebezpoeci

Od: tt55 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

CHtěl bych se zeptat, o víkendu jsem boural starý komín a jak jsem lezl po žebříku tak jsem se smekl a trochu si sedřel kůži z dlaně. Tekla mi krev ruka byla trochu od prachu cihel a omítky.

Chybí mi tetanus. před rokem jsem byl na kontrole protilátek a mám 0,84 hodnotu.

Mám se bát že dostanu tetanus? nechal bych si ho píchnout dnes ale jsem na služební cestě.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

11x

rekl bych, ze sance nakazeni je minimalni.

Tetanus je hlavne v pude. Cihly a omitky - (podle mne v tom tetanus neprezije, omitka je agresivni)

hodnocení

5x

Zdravím.

Dle odborníků jste na tom s protilátkami dobře, viz odkaz

Tekla krev, to je dobře. Následně vyčistit hrubé nečistoty a dezinfikovat.

bear
hodnocení

3x

Tetanus je hlavně v půdě s bohatým výskytem bakterií. Pole, chlévy, kravíny, prasečáky, slepice, králíci, atd...

Na komíně, kde je slunko a sucho nic nebude.

Ale Vaše blbost, že se tetanem nepřeočkováváte :)

Ta křeč svalů vypadá jak z hororu

cs.wikipedia.org/...

tak
hodnocení

1x

Nechte si dát tetanovku, nejsou z toho žádné vedlejší účinky. Pro příště pak můžete být v klidu, zranit se opět vždycky můžete.

Vejdlejší účinky mají téměř všechny léky včetně vakcíny proti tetanu. Nešiřte nesmysly. Mezi nežádoucí účinky očkování proti tetanu patří:

Ztráta pohyblivosti, bolest a ztuhlost paže a ramene (brachiální neuritida) a dočasná ztráta pohyblivosti a citlivosti (syndrom Guillain-Barré) po podání vakcíny obsahující tetanický toxoid. Zvětšení lymfatických uzlin (lymfadenopatie) Hypersenzitivní reakce typu I (alergická reakce) Bolest hlavy, závrať Nízký krevní tlak (hypotenze v kontextu hypersenzitivní reakce typu I) Příznaky podobné alergické reakci přecitlivělosti jako je: kopřivka, svědění (generalizovaný pruritus) nebo zčervenání (erytém) Bolesti svalů a kloubů Reakce v místě aplikace zahrnují příznaky jako bolest, vyrážka, zatvrdnutí nebo otok, které se mohou objevit do 48 hodin po aplikaci a trvat jeden až dva dny. Tyto reakce může někdy doprovázet i zduření podkožní lymfatické uzliny. Výjimečně byly hlášeny případy aseptických abscesů. Přechodná horečka Malátnost

Přečtěte si radši článek: rozalio.cz/... abyste se tady přestal ohánět tím "zranit se můžete vždycky"...

asd1
Aneb všecko mensi zlo než tetanus..
Tazatel pravdepodobnost je téměř nulová, ale ne úplně nulová. Panice bych nepropadal, očkovaný jsi byl a ještě funguje. Ale dop.preockovat.

Odkaz nefunguje, kvůli blbý čárce, tak dávám ještě jednou:

rozalio.cz/...

prostromek*

Poučné stránky. Díky za ně.

Takže v mém případě na pohotovosti věděli vše potřebné a postupovali dobře. Dostala jsem od nich totiž mast Heparoid Forte, a jak píší v článku, nebezpečnější je spíše následná infekce.

runner2
Anzionka: váš článek jsem si přečetl a o to víc jsem rád, že jsem byl nedávno na preockovani proti tetanu. Vedlejší příznaky po očkování žádné. Jinak ve světě, kde se neočkuje, zemře více lidí na tetanus, než na vzteklinu.

prostromek*
hodnocení

0x

Tohle je hodně diskutabilní. Mnoho lidí řekne, že se máte obrátit na svého doktora, je to Vaše zdraví, Váš život.

Nikdo Vám tady nedáme záruku, že vše proběhne bez následků, nebo s následky.

---------------

Já mám tuto zkušenost: Před 3 lety po pokousání psem vlčákem, (volně pobíhajícím po ulici, který mě zezadu zákeřně napadl, tudíž jsem o něm nevěděla) do lýtka, mi bylo na pohotovosti řečeno, že mi tetanovku nemohou dát, páč ji tam nemají! Divné, že. Mám se obrátit na svého ošetřujícího lékaře.

--------------

Pokud jste si ránu okamžitě řádně vymyl čistou vodou, tak se nemáte obávat. Případně, jste ošetřil doma nějakou desinfekci? Mě to majitel, který vyběhl ze vrátek tenkrát ošetřil nějakou desinfekcí a oblepil.

Injekce stejně začne působit až za 14 dní a to, pokud byste měl být infikován, už bude stejně pozdě.

-------------

Nejsem lehkomyslná a pár týdnů jsem z toho tenkrát měla bobky. Vím, co tato infekce obnáší, načetla jsem si o tom dost. Je to samozřejmě na Vás.

Letos mě pokousal pes již dvakrát (1.šlápnutí na chlupy, 2. žárlivost) a umyla jsem ruku vodou s mýdlem a nemám žádné nervy.

Na případné negativní komentáře nebudu reagovat. Toto je pouze můj názor. Nehodlám se s nikým tady popotahovat, je to únavné. Napište si každý svůj názor zvlášť.

km
hodnocení

0x
a proc vam chybi? dekuji

hodnocení

0x

Šance na to, že chytíte tetanus je asi tak velká, jakože zítra ráno vyjdete před dům a do hlavy vám napálí padající meteorit. Stačí ke klidu?

Anzionko - někomu stačí, někomu úzkostlivému nestačí ... pravděpodobnost usmrcení meteoritem je malá, ale nikoliv nulová. Dne 30. listopadu 1954 byla Ann Elizabeth Fowler Hodges ze Sylacauga, Alabama zasažena úlomkem meteoritu, který zasáhl střechu jejího domku (přežila).

Od roku 1979 do 2003 bylo zaznamenáno 27 případů poškození nemovitostí a zranění v půsledku pádu ledu z odpadu toalet (blue ice) v letadlech. Ta kostka ledu (až 50 kg) se může jednou trefit - hodně blbá smrt.

---

Myslím, že dnes se už odpad z letadel nevyhazuje za letu. Počká se na přistání ...

Kolik lidí to dostalo venku meteorietem přímo do hlavy? A kolik lidí prokazatelně umřelo tím, že je venku meteorit zasáhl? Ono, že zasáhne budovu, je z logiky věci daleko pravděpodobnější, než lidskou hlavu, protože budova má větší povrch.

No však já se nehádám.

Jenom že nikdy nemůžete mít jistotu 100%. U ničeho.

Ostatní je věc vašeho štěstí, osudu a náhody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]