Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nyní jsem získal dividendy z ČEZu jen mne mírně udivilo, že ta dividenda přišla už zaokrouhlená. Podle mého výpočtu mi 60 haléřů zaokrouhlili nahoru a přidali mi tak navíc 40 haléřů. Jen mne udivilo to, že v minulosti to chodilo naprosto přesně, tak jsem z toho mírně zmatený.
Přislo Vám to někdy taky tak?
Děkuji P.
Účty za elektřinu taky zaokrouhlujou na celé koruny. Vůbec nechápu proč, když se to platí bezhotovostně. Přitom ještě na začátku devadesátých let právě vyúčtování čezu (tehdy to mělo jiný název) byl jeden z mála způsobů, jak přijít k jednohaléřům, platily od měnové reformy v roce 53 do roku 93 (do měnové odluky), ale už se dávno nepoužívaly, ani pětníky se už tehdy moc nepoužívaly (ale pošty a banky jimi prý byly vybavené a prý i poštovní doručovatelé).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.