Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, legální je snad jen podat k soudu žalobu (přes advokáta) na vyklizení bytu a v případě úspěchu zaplatit ještě exekutora/vykonavatele rozsudku (je to drahé a trvá to dlouho). Upřímnou soustrast. Zdravím!
Zažil jsem něco podobného kolego. Vy máte výhodu, že mu skončila smlouva. To mluví totiž za vše a neplacení se stává v tomto ohledu důkazem a vaší malou výhodou. On se musí vystěhovat když nemá smlouvu. Zavolejte policajty a pokud nic neudělají zlomit zámek a dát tam jiný. Nic mu nikam nestěhovat! Jen zamezit přístupu do bytu. Může si jít stěžovat na lampárnu.
Policie nepomůže, není právní důvod.
Je to občansko právní spor.
Bene, myslím si, že je to jen přestupek, ale i tak je to porušení----
Milane to sice je, ale jen v době kdy má smlouvu a je to také neoprávněné užívání cizí nemovitosti. Záleží na jeho reakci. Já bych ho varoval a pokud se neodstěhuje lámu zámek. Už jsem to jednou udělal, protože jsem musel. Pak se odstěhoval rychle a ani nebrblal. Záleží co je to za osobu a tento vypadá velmi drzý.
Nejsem právník, ale jak může být přestupek u vlastní nemovitosti vyměnit zámek? U našeho bytu jsme měnili nesčetněkrát, starší syn byl přeborník ve ztrácení klíčů. To, že se tam zdržuje někdo cizí, kdo nemá smlouvu a tedy tam nemá co dělat, je jenom jeho problém (asi to tak není, ale proč?).
Věřte, píšu ze zkušenosté s pronajímáním, občas i se špatným pronajímáním.
Ani známí policisté nezasáhnou, jen poradí, ať si vezmu na jednání svědkym, v případě nebezpečí volat "zásahovku"
Ale správně jen právně a to je zdlouhavé.
Pane Pavle, v jednom máte pravdu."Záleží co je to za osobu" . Páč pokud je znalý a zkušený nevystěhovávač, klidně i rok to trvá.
Milan : Já vím Milane máte pravdu lepší je rychlý soud, ale znáte dnešní justici a napadlo mě přesně to co vás co kdyby se tam válel rok ještě? Kdo z něj tu škodu cca 100.000 dostane? Nikdo a proto píšu že záleží na osobně. Mohl přijít o práci atd ale to by musel jednat na rovinu a pravdivě a také právně. Tento neplatí a ještě po smlouvě nechce pryč to muví za vše. Raději přestupek, než rok nervů a škody kterou nikdy nezaplatí. Jistě bych se ho snažil vystrnadit mírněji dopisama a paragrafama co páchá. Očividně také máte zkušenost.
Mně se ho podařilo "vystěhovat", ale měsíc jsem chodil s obavami městem a vždy s někým. On byl o hlavu vyšší, a asi o 30kg silnější
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]
@kapkanadeje To byla pomoc pro postiženého a ne pro můj prospěch vy kapko
mě hlavně zajímalo, nakolik ten postižený chce řešitproblém a nakolik se chce vypovídat
no, odpověď už známe...
@repe - Napište datum kdy přesně skončila (doběhla) smlouva, Zda pracuje jako OSVČ nebo klasicky jako zaměstnanec
Dnes? Ve 12:00? Ten čas je uvedený ve smlouvě jako čas vystěhování? A kdo volal policii?
A kdy jste stihl doručit prokazatelně (Proti podpisu, na dodejku) výzvu k vystěhování?
Jistě víte o tom, že když tu výzvu nedoručíte, tak se smlouva automaticky prodlouží, takže pokud jste jí dosud nedoručil písemně - tak Tam nebydlí neoprávněně...
Podle amatérismu Vašemu počínání jsi ta dotyčná pokud je zkušená od tipuje, co si může a nemůže dovolit takže volat policii když víte že nic nezmůže je spíš pro posílení její sebedůvěry.
Já na to mám svoje metody - Základem je dobrá smlouva a mít vybráno kauci a zajistit, aby tu kauci neprobydlel. Zkrátka ke dni konce smlouvy musím mít v ruce minimálně 2-3x nájem (jako kauci), Jinak se můžu jít podívat do zrcadla a říci: ty koko..
Pokud pracuje jako zaměstnankyně tak bych neváhal a hned bych podával návrh na vydání platebního rozkazu, Pokud cokoliv bude dlužit, předpokládám že zítra bude dlužit další nájem
O výpovědi nepadlo slovo.
SMS je ti platný asi jako když to zavoláš z okna (Ty máš problém se čtením? já píšu průkazně, jestli umíš prokázat doručení přes SMS tak to si u tebe koupím mentoring). Beztak ty formulace v DMS bude asi jako když to píše žák obecné školy, Teda nejspíše nulitní dopad.
Když neumíš poslouchat, tak si to najdi přímo v zákoně, kdy ne/dojde k prodloužení smlouvy a podle toho sestav nikoliv výpověď, ale ...
Sorry jako, můžeš citovat paragraf přímo ze zákona - jak ti zní? Já tam tedy čtu něco jiného a ty pořád meleš svou.
Tady neplatí že stačí obsah, tady jsi silnější strana a musíš přesně dodržet i formu, formulaci, já už nevím jak ti to mám napsat
Nakonec ti poradím zadarmo : Používej formulace které jsou uvedeny v zákoně a ne formulace jako z kravína. Přečti si moje rady znova, pak si přečti ten zákon a pak ti bude jasné co děláš špatně. Anebo ti pan soudce vysvětlí jako mě, co to je prokázat doručení - že to není odeslat esemesku!
Moudrý se poučí z chyb druhého, normální že poučit z vlastních chyb a blbec opakuji stále stejné chyby.
A ty neumíš používat ani AI?
Tady máš kompletní polopatickou odpověď přesto, najdi si to přímo v zákoně A uvědom si, že musíš dodržovat v pasáží týkající se bydlení přesně to co je v zákoně, Neboť je tam spousta kogentních ustanovení která prostě když formuluješ špatně tak máš smůlu!
Polopaticky grok.com/...
Pronajímatel musí během této doby vydat písemnou výzvu k opuštění bytu, jinak k prodloužení dojde automaticky.
neboť
§ 2285 Občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb.), uvádí: "Pokračuje-li nájemce v užívání bytu po dobu alespoň tří měsíců po dni, kdy měl nájem bytu skončit, a pronajímatel nevyzve v této době nájemce, aby byt opustil, platí, že je nájem znovu ujednán na tutéž dobu, na jakou byl ujednán dříve, nejvýše ale na dobu dvou let; to neplatí, ujednají-li si strany něco jiného. Výzva vyžaduje písemnou formu."
Z toho lze snadno dovodit že do doby prokazatelného doručení takové výzvy tam nájemce bydlí zcela legálně. Blik!
Tedy vyjma případů, pokud jste si ve smlouvě ujednali něco jiného. Pak tam sice bydlí nelegálně ale pokud není výzva k vystěhování tak nemůže být ani žaloba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.