Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám známou, která těžce onemocněla a dlouho pobývala v LDN. Několikrát jsem ji navštívila, poslední 3 týdny ale ne. Občas jsme si zavolaly.
Porouchal se mi mobil a vypadly mi veškerá uložená telefonní čísla. Pracně to dávám znovu dohromady. Na tuto známou číslo nemám, ona sama nevolá. V LDN mi řekli, že už tam paní není a že mi nemohou nic říct, když nejsem příbuzná. Bojím se špatné zprávy.
Na manžela a děti kontakty nemám.
Dá se někde najít tel. číslo podle jména a adresy? Děkuji - Jaga.
Určitá šance je přes ministerstvo vnitra. Oni dotyčnou vyhledají a pokud je to možné, zprostředkují kontakt. Nemám ale vyzkoušeno.
Za 500,- a musíte mít jméno a adresu nebo datum narození... Ale za tolik vám asi ta známá nestojí, ostatně ani když víte tu adresu tak jako co chcete slyšet, zlaté stránky byly zrušeny
jestli není lepší používat normální telefon, nejak se mi posledních 15 let nestalo ze by se porouchal telefon a kdyby ano nema to nic společného se ztrátou dat (to se nestane no data jsou vázaná na "účet" a ne na HW telefonu).
Edit: Tak vy jste si někde nechala vymazat telefonní seznam jo? A to z jakého důvodu že to bylo na manžela jakože tam měl u vás pár telefonních čísel? No to je logika teda
@hill: měli jsme telefony dva. Ne můj a Tvůj, ale oba NAŠE. Tento nový a pak starý tlačítkový. Ten manželovi při pobytu v nemocnici vyprali s prádlem a už není funkční.
Na tom novém jsme měli důležité kontakty oba dva. Pokud kroutíte hlavou, vězte, že jsme v našem věku neměli před sebou žádná tajemství. Čísla po manželovi jsem odstranila - tolik ještě umím.
Ale manžel, jak dlouho stonal, často si s telefonem hrál a všechno tam převedl na sebe. A je tam pořád přes Google. Když se někam chci přihlásit, všechno je na něj. Chtěla jsem tu jeho dominantní adresu odstranit. Nic víc. No a slečna, i když se snažila, neodstranila jeho přihlášení, ale, bohužel, zrušila veškerá tel. čísla.
Takže vše mám pořád na adrese manžela @gmail.cz, zato kontakty zmizely v propadlišti dějin. Tolik na vysvětlenou. Jaga.
A s telefonem neumím. Když se 2 roky staráte, uklízíte, myjete, perete, převlékáte, /i v noci/ a jezdíte po doktorech, opravdu mi nezbyl čas učit se něco nového. Teď čas je, naučila bych se ráda, ale nevím, kde. Chtělo by to nějaké polopatické školení o ovládání mobilu, ale nic v okolí není.
@tomkk - Mě se ptejte, rozumím tomu jako porodní bába turbíně. Mám Xiaomi Redmi 13. V počítačové ambulanci jsem chtěla, aby mi vymazali vše, co tam bylo na manžela. Paní se snažila, nevymazala však nic /zkoušela to přes Google./, ale až doma jsem poté zjistila, že mi vyhodila telef. kontakty. Takže víc škody, než užitku.
V PC čísla uložena nemám, škoda, měla jsem si to udělat. Pozdě bycha honit. Sama nemohu volat nikomu. Když zavolá někdo mně, nevím, kdo to je. Jméno chybí. Prostě blázinec. Ale pomaličku to dávám dohromady. Přes děti, přes známé...Na tuhle kamarádku se ale nemohu nijak dostat. Čísla jejích blízkých neznám. Psát dopis nechci - co kdyby...radši ani nemyslet.
Jak je možné číslo z telefonu dostat? Děkuji - Jaga.
Máte své telefonní číslo?
Pokud ano, tak u tel operátora budete mít výpis, tuším, že za poslední 3 měsíce. Sice budete mít jen časy SMS, časy a délky volání, bez toho, komu ta čísla patří, ale jako nápověda to pomůže a ostatní můžete obvolat.
5. ledna Lenin řekl, zálohovat, zálohovat, zálohovat...
Dobrý den, znáte jméno a adresu, tak tam napište např. pohlednici se svým tel. číslem, kde stručně sepíšete, kdo jste a co chcete. Buď se někdo ozve nebo nikoliv. Ta paní může být po smrti, s čím se asi musí počítat, ale z LDN se také odchází do domovů důchodců nebo do toho pečovatelského. Pochybuji, že to číslo zjistíte jakoukoliv úřední cestou. Zdravím!
@jirib, @ben: Bohužel, právě LDN bývá často konečná. Bojím se na to jen pomyslet. Paní není ještě ani 70 let a má Parkinsona, v pokročilém stádiu. Máte, bohužel, pravdu, vím to, ale nechci si to připustit. Pořád věřím, že se stane nějaké kouzlo a bude to lepší.
Vím, kde bydlí, je to 30 km od nás. Ale jet tam nechci. Nejsem připravena na špatné zprávy. A manžela paní neznám, viděla jsem ho jen 2 x, vdala se totiž znovu před krátkým časem. Nemám na něj ani telefon.
Musím asi opravdu čekat, až paní zavolá. Pokud zavolá. Nejhorší je právě ta nejistota. Jaga.
babajaga - "Musím asi opravdu čekat, až paní zavolá. Pokud zavolá".
Snažte se nečekat, je to nedobré. Mám podobnou zkušenost. Kolem vánoc 2010 jsm měl telefonický rozhovor se známou (moje 1. láska). Odjížděla na svátky do Německa a slíbila, že se ozve, až se vrátí. Už se neozvala. Příbuzné neměla, její kamarádky, ani případné známé v Německu neznám. Telefonní číslo na ní dodnes mám, ale i když telefon kupodivu vyzvání, nikdo ho nezvedá (ani když volám z jiných čísel). Pár let jsem se jí snažil najít (legálně i řekněme méně legálně) - marně. Na ten odkaz, který jsem Vám výše poslal už nemám odvahu se obrátit. Stále čekám, že se ozve, i když vím, že už se to nikdy nestne. Čekat už nemá smysl a člověku je z toho akorád smutno.
Ještě je možnost když se bojíte jestli náhodou není mrtvá,tak podle adresy bydliště zjistit nějakou pohřební službu co tam funguje a podívat se jestli nemají internetové stránky se jmény zemřelých.Když v seznamu nebude,tak pak už napsat třeba pohled.Ale z LDN mohla být taky přemístěna zpět do nemocnice na např.nějakou další operaci nebo do domova se stálou péčí a psaní třeba nedostane.Takže potom buď čekat jestli zavolá ona nebo si najít další jinou kamošku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.