Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkud pochází tento to předmět?

Od: jirinaa odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, dostala jsem od spolupracovníků dárek, který je ze dřeva šířka 15 cm výška 20 cm podle výrazu Je to nějaký bůžek, ale chtěla bych se dozvědět o předmětu něco víc. Můžete mi někdo poradit. Děkuji. Jiřina ♥♥

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Toho bych se doma bál. :)
bear

Já bych se to spíš nebál zahodit. Mět doma takovej kýč a ještě s poulícíma očima :-D

Nebál bych se toho.

Ale prosím ať se to nedívá na květiny! Květina je citlivý tvor a mohla by uschnout ...

Raději pověsit na zeď na vhodné místo.

Vzhledem k tomu, že doma otáčím obličejem dolů i třeba manželčin časopis, ze kterého z fotky někdo blbě čumí, tak tohle bych doma nechtěl.

hodnocení

1x

Tak se omlouvám, to bych doma nechtěla - je to jako pomsta dívat se na to .

hodnocení

1x

Co jste spolupracovníkům provedla, že Vás poctili takovýmto dárkem? Spíš než pro radost to vypadá jako dárek ze msty.

V Číně tedy mají bohy jedna radost. Vzpomínám, si, že se říkávalo spojení: "čínský bůh srandy." Tenhle tedy moc srandovně nevypadá.

Protože mám kolem sebe ráda pěkné věci, tohle bych si do bytu rozhodně nedala. Spolupracovníci asi šlápli vedle. Ale není Vaší povinností to vystavovat, pokud při pohledu na toto dílo máte nepříjemné pocity. Já je teda mám. Jaga.

km

"Spolupracovníci asi šlápli vedle" oni ho ale nedali vám, ale tazatelce

hodnocení

0x
Zdravím.
Určitě to bude bůžek lásky, zdraví a štěstí. Musí viset v ložnici abys ho uviděla ráno když se vzbudíš.
Jedině tak bude fungovat celý den.

jirina
hodnocení

Fotku jsem zde vložila, ale vypadá to že špatně. Zkusím vložit znova, snad to vyjde. Děkuji všem kteří mi zatím odpověděli .
Odkud pochází tento to předmět?
Odkud pochází tento to předmět? #2

hodnocení

0x

Google mi našel naprosto identický obrázek s popisem: Ručně řezaná maska čínského boha z ořechového dřeva.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, internet pravil zhruba toto: "Ručně vyřezávaná maska čínského boha (možná démona) z ořechového dřeva. Je jich několik druhů a každá z nich je čínským božstvem." A není to zrovna levné (300,- až 500,- USD) Zdravím!

doplněno 29.07.25 22:18:

Povzdech - je škoda, kolik rad je zde mimo dotaz, tedy neurčuje předmět/jeho původ či znázornění, ale hodnotí ho (negativně), což tazatelce nepomůže a radost neudělá. Ani se nedivím, že už jen mlčí a zírá, čeho se tady dočkala.

jl
hodnocení

0x

Můj tip je Janluo Wang, vládce mrtvých (v Indii Jama, v Japonsku Emma-ó) en.wikipedia.org/...

krampus
hodnocení

0x

Zajímavý mě to píše něco jiného:

Tento kousek není z daleké Asie ani antiky, ale z alpské lidové tradice – je to vyřezávaná dřevěná maska (resp. hlava) pro průvody Krampus/Perchten z oblasti Rakouska/Bavorska (jižní Tyrolsko apod.).

chatgpt.com/...

ben®
krampus - děláte chybu, že věříte AI a neověřujete si její plky.

No jo, další, ničím nepodložená teorie AI. Na AI pravděpodobně vymře civilizace a nebude to dlouho trvat. :(

hodnocení

0x

Co jsem hledal, tak to táhne někam do Ásie.

A mne se zase líbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]