Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únosy ve spánku

Od: kabela odpovědí: 28 změna:

Má někdo zkušenosti s (opakovanými) únosy v noci? Ve stylu velké světlo za okny, nemožnost vyslovit ani slovo, bránit se a tahání někam.. Teď myslím beze srandy, protože se to dělo jak mé matce, tak i její matce, nejšpíše nějaké rodinné zkoumání... Jen jestli někdo zažívá taky něco podobného.. Pro skeptiky mohu jen říci, že kdoví co žije kde ve vesmíru a jak jsou na tom třeba technologicky.. Pro ně můžeme být jen k smíchu... Díky za zkušenosti...

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

5x

Jsou různé sny, někdo chodí stračtt do hradů, někdo jsede po zadku holou skálu, jiný sexuje a dalšího unesou.

Řešení je jednoduché, po probuzení tomu nepřikládat žázný význam a pokud možno, před usnutím myslet na hezké věci.

benjamin

Než jen myslet na hezké věci je lepší je dělat *mala* *pusa*

hodnocení

3x

protože se to dělo jak mé matce, tak i její matce

Ci to nebude tym ,ze zili v jednej lokalite a odovzdali si skusenosti, ake huby zbierat v lese ...

bear
hodnocení

2x

Otázkou je, zda jste sdědila po matce spánkovou paralýzu a zvýšenou sugestibilitu

a nebo máte od mimozemšťanů v tělě implantát :)

Tu kameru do pokoje doporučuji. Možná by jste se divila, co uvidíte :)

hodnocení

1x
Vzhledem k velikosti vesmíru a množství v něm obsažených hvězd je na 99,99999999999999999999999999999999999999% jisté, že někde existuje či existoval inteligentní život. Ovšem vzdálenosti jen v naší galaxii jsou tak obrovské,že i cesty rychlostí světla jsou na tisíce a tisíce let. Do cizích galaxií to jsou milióny let. A jak známo, rychlostí světla se nelze pohybovat, takže by se cestovalo ještě déle.
Taky se mi občas zdají sny, o kterých bych přísahal, že jo byla skutečnost,ovšem nebyla.
kabela
hodnocení

Ano, ale nemusejí to být stále takoví "vidláci", jako jsme my tady na zemi. Možná už mají technologie ve stylu ohýbání časoprostoru, cestování skrze černé díry.. Nemyslím si, že všechny civilizace budou pouze na naší technologické úrovni, nebo ještě horší.

uap
hodnocení

0x

Osobní zkušenosti ne, jen podporu proti místní skeptické ekipě, která vás zahrne posměchem.

O těchto případech jsem četl a nemám důvod je zpochyňovat, protože oběti nemají jejich zveřejněním co získat, jen ztratit (především reputaci). Naštěstí fenomén UFO/UAP už není takovým terčem posměchu poté, co Pentagon nedávno zveřejnil vlastní video záznamy a ukázalo se, že CIA vedla téměř od počátku vzrůstu tohoto jevu (od 50. let) dehonestační kampaň proti svědkům pozorování atd.

Paralýza při únosu je podobná spánkové paralýze. Něco podobného lze zažít při šoku a velkém strachu - nohy "vrostou do země" a nelze utéct. Jde o zastavení životní energie prány (pojem z jógy). Tuto metodu zřejmě používají i někteří pavouci jako sklípkani: při lovu se lehce dotknou kořisti nohou a ta znehybní.

kabela
hodnocení

Díky. V pohodě, já to ustojím. Kdyby se mi to nedělo, tak si o tom možná taky budu myslet své.. Já to jako malé dítě poslouchala od své babičky, že ji čas od času unesli. S tím, že mi vždy říkala, ať to neříkám své matce, jinak se babičce vysměje. No nakonec když sem to matce řekla po letech já - to s babičkou, tak z toho srandu neměla a říkala, že se jí to také čas od času stává, že viděla několikrát velké světlo a pak tahání z postele.. Asi nějaké jejich pokusy, ale co jsem už před lety slyšela, vyčetla, tak se vždy soustředí rovnou na celou rodinu. Že když se to tedy někomu děje, tak se to děje rovnou celé rodině..

uap

Zde uvítají vaše svědectví (Projekt Záře pokračuje jako Tým Záře): projektzare.cz/...

kabela
hodnocení

Ok. Ale zas nemám potřebu o tom někde vyprávět, přesvědčovat někoho, že to tak mám.., máme v rodině. Spíše jsem byla zvědava, jestli se to taky někomu děje a jak to zažívá někdo jiný...

ufo

Nikoho tvoje přesvědčování nezajímá, spíš bys měla hledat vysvětlení nohama na zemi a pokorně požádat někoho, aby ti to vysvětlil. Poškozené geny lze přenášet na další generace. Dále se to přenáší i orálním podáním... Neboli babička ti o tom vyprávěla no tak to by bylo, aby se ti náhodou nezdálo to samé :) Úplně krásně to lze vidět například U cargo kultů, nebo třeba když zkoumáte, kdy se začaly vyskytovat "létající talíře" :) V podstatě to všechno směřuje do jednoho bodu kdy jeden pilot popřál že to letělo jako talíř, jenže ti co to od něj zkopírovali tak už jako si neuvědomili že on popisoval pouze fyziku letu a nikoliv tvar. Ale přesně od té doby se všechny létající talíře kreslí jako talíře na polívku :) Předtím nikdy. Čímpak to asi bude?

Pan Ufolog Šiška ( www.projektzare.cz ) Sám říká že z těch pozorování a teď nemyslím nějaké sny ale bdělé pozorování UFO, Co mají za 30 let v databázi a budou jich tisíce, Se podařilo vysvětlit 97%, a 3 % se nepodařilo objasnit.

Pokud jde o sny, o únosech, tak to si myslím na 99,99999% že je produktem mozku.

vědecké vysvětlení fenoménu únosů lidí mimozemšťany ve spánku se opírá především o jev zvaný spánková paralýza a tvorbu falešných vzpomínek.
. Spánková paralýza je stav, při kterém je člověk při probouzení nebo při usínání na krátkou dobu neschopen pohybu a často je doprovázen intenzivními halucinacemi: vidiny postav v místnosti, pocity tlaku na hrudi, levitace či vnímání zvláštního světla nebo zvuků. Právě tyto smyslové vjemy mnozí interpretují jako důkaz únosu mimozemšťany, protože zažívají velmi realistické a děsivé situace, které nemohou ovlivnit svou vůlí.
. Vědecké studie ukazují, že lidé, kteří věří v únosy mimozemšťany, nejsou obecně náchylnější k psychickým poruchám než průměrná populace, ale mají větší tendenci k prožívání spánkové paralýzy a k tvorbě falešných a fantazijních vzpomínek nebo jsou více otevření věřit v paranormální jevy. Kulturní faktory velmi ovlivňují, jak si lidé tyto zážitky vysvětlují — v různých kulturách bývaly dříve přisuzovány jiným nadpřirozeným bytostem, například démonům nebo čarodějnicím.
. Moderní výzkum také ukázal, že některé zážitky únosů mimozemšťanů lze uměle navodit v lucidních snech, což podporuje hypotézu, že jde o produkty mozkových procesů během REM fáze spánku, které mohou být následně považovány za skutečné události.
Závěr: Únosy mimozemšťany ve spánku jsou z pohledu moderní vědy nejčastěji vysvětlovány spánkovou paralýzou, halucinacemi a vytvářením falešných vzpomínek, podpořených kulturními a mediálními vlivy. Nejde tedy o důkaz kontaktu s mimozemskou civilizací, ale o přirozený projev fungování lidského mozku během spánku.

29.07.25 18:01

ufo - *zdravi*

kabela
hodnocení

pro ufo. Ano, i to je možné, ale zase nebudu tvrdit, do roztrhání těla, že to je pokaždé 100% jen sen. Samozřejmě si to také připouštím, ale většina diskutujících, tu mojí variantu, ani náhodou. Prostě nevím jestli to jsou mimozemštané, nebo jestli to je vsugerované, nebo to je sen... Ale nemohu 100% tvrdit, od většiny, že to tutově nejsou mimozemšťané.

hodnocení

0x

"Jen jestli někdo zažívá taky něco podobného."

Já tedy ne. I když se mi občas zdají nejrůznější pitomosti, nic podobného se mi za posladních 70 let nezdálo. *frajer*

benjamin

Nebo si to v osmdesáti letech už nepamatuješ a odumírá ti mozek *vtip* .

benjamin
hodnocení

0x

Někdy se mi stane něco v reálném životě a vím že jsem to už někde viděl/zažil..Kde asi - ve snu.Taky jsem někde četl,že se za noc zdá xx snů,ale člověk si prý pamatuje jen nějaké útržky z toho posledního.A prý je to zdravé pro mozek když se zdají sny - mozek je sice přepnutý do standby módu,ale pořád je nachystaný a neodumírají prý tolik jeho buňky.Co je na tom pravdy nevím.

mark
hodnocení

0x

najděte si: marketa von burg

olin
hodnocení

0x

V dnešní době levných a kvalitních kamer s nočním viděním není problém nainstalovat kameru blízko postele. Horší je, že lidská " cestovní a časová technologie" zatím dosáhla jen na Mars a nedávno se Voyager1 dostal mimo sluneční "bublinu". Takže ty technologie, které vymyslel člověk jsou opravdu primitivní. Kdyby jste někomu v 19-tém století oznámili, že se zanedlouho poletí na Měsíc, vysmáli by se vám.

kabela
hodnocení

Taky mě to napadlo s tou kamerou. Ale co jsem zase před lety vyčetla, viděla.., tak je to prý k ničemu. Buď to něčím ruší, nebo se nic nenajde... Počítám že jestli umí odnášet lidi skrze okna, dveře atd., tak asi není problém rušit či vypnout kameru. Určitě jim je jasné že takových bude, co by je rádi natočili, nahráli...

olin

kabela-pár lidem se povedlo natočit slušná videa, udělat fotografie, jen je spousta lidí, kteří odmítají připustit existenci něčeho "jiného", technicky hodně daleko před námi. Dokud to takový člověk neuvidí na vlastní oči, tak to nepochopí.

ufo

@olin Prosím ukaž mi vědecky fundovaného člověka, který ti myslím někoho se vzděláním technického směru, kteří věří na to, že nějací mimozemšťané se chodí na naší planetu dívat osobně.

Neznám totiž nikoho takového. Ti, kdož něčemu podobnému věří jsou buďto autoři kteří z toho žijí, nebo mají na tom založenou sektu, anebo zmanipulování lidé věřící čemukoliv, dříve se to modlili k čemukoliv dávali dary a objetí komukoliv a vraždili ve jménu své víry. Říkalo se jim ovečky.

Ps: I když připustíme, že může existovat nám neznáma technologie umožňující přemisťovat se rychlostí větší než světlo, Protože vesmír je v podstatě pro nás nekonečný, Tak ta druhá podstatná věc a sice filozofická, proč by to vyspělá civilizace měla dělat, tu chybí.

My se přece taky nechodíme dívat do mraveniště, a povídat si s mravenci nebo je pozorovat. Nedává smysl, aby mimozemská civilizace chodila mezi námi a unášela jaké bezvýznamné lidi při spánku, to je holý nesmysl velmi pravděpodobně je to způsobené tím to (Prvních sekundách vidíte dvě dámy které tímto trpí ale co jim na to pomohlo): ceskatelevize.cz/...

Mě hlavně zaráží, že na tento fenomén trpí především ženy, no, to bude asi tím, že jsou více manipulovatelné a labilní než muži

kabela
hodnocení

No nevím, ale kdo ví, jak to je. Ale kdysi jsem slyšela teorii, že jsme byli stvořeni nějakou vesmírnou civilizací, vytvořeni jako ta největší spodina, že se snad jedná o nějakou planetární chátru, největší vyvrhelové, kteří se musí mezi sebou zabíjet, ničit svoji planetu a oni sem létají, teleportují.., na exkurzi, ukazovat svým potomkům, že takhle tedy ne... Že se tím baví, co jsme za pitomce a má to snad být nějaký jejich pokus - lidstvo. Navíc dokonce snad zabránili tomu, aby někdo, použil atomové zbraně. Ale to už je dlouho, co sem to někde četla. Ale upřímně bych se nedivila... Pakáž, jako lidstvo, jsme pořádná... Nebýt policie, armády, tak je tu asi hodně veselo a rychle bysme se zredukovali...

olin

ufo: Ohledně mravenců, kouknout na ně můžu, ale moc si s nima nepopovídám. Vědecky fundovaný člověk se nebude ztrapňovat na veřejnosti i kdyby něco viděl. Jak píšu, dokud něco obdobného nezažiješ na vlastní kůži, tak tomu sám neuvěříš. Upřímně, přeju ti, aby si něco takového zažil, ostatní by ti to ale nevěřili.. Jinak zatím lidstvo prostě nemáme technologie nebo máme, ale cizí a neumíme je zprovoznit-konspirace, USA. Pokud by tě zajímalo něco o návštěvách technologicky pokročilejší civilizace, tak si zhlédni videa na YouTube od Ericha von Dänikena, např.

Erich von Däniken - Poselstvi Bohu

hodnocení

0x
Když mám podezření na podivnosti v noci, nastavím kameru a nahrávám. Stačí starý placatý telefon na nabíječce.

jenže to byste nevěřil jak jsou ti ufoni vynalézaví...:(

needmorespace
hodnocení

0x
Vím že něco podobne se stalo me matce viděla i nějakou postavu se k ni přibližovat no pak se zastavila nevěděla jak dlouho to trvalo ale pak se začala vzdalovat a zmizelo to
Byla silné věřící asi nevhodný materiál *nevi*
Mám taky své zážitky ktere si necham pro sebe a rozhodne nevěřím že Země a ti "tvorové" kteří na ni žiji jsou jediní v celém vesmíru to by bylo fakt hodně smutné
kabela
hodnocení

No jsou tací, co si myslí, že z těch miliard, bilionů, či kolik je hvězd, planet, ve vesmíru, že jsou tu jen lidé a jinak nic. Už i ten "pitomý" Daniken to vysvětloval ve Vzpomínky na budoucnost, snad hned v 1.kapitole, že ve vesmíru musí být civilizací jako hub... Navíc ne vše potřebuje k životu vodu, kyslík atd...

needmorespace
Je tu mnohem více důkazů že tu nebyla jen nevyvinuta opice s šutrem v ruce .jednou se vše dozvíme a možná tak jak je ta teorie že se vše kolem mění už jen naším pozorovanim a tím jak o tom smýšlime. Tak ale pořád je tu spousta primitivních věci kterými se lidstvo umí bavit donekonečna a do roztrhání těla *smich* volba každého jak chce prožit svůj život. Život je hra ,buď jsi hráč nebo něčí hračka. Myslim ze tady ani nic nez hrackou byť i jen sám sebe,myšlení ega jak kdo chce budeme vždycky. Vzdy je něco ZA...
Každý si hraje jak nejlip umí. Jak myslíme to tvoříme a někde jinde se to ukáže ve hmotě. V podstatě jedeme vsichcni na stejný zdroj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]