Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poptávkové servery

Od: podniktael odpovědí: 4 změna:
Dobrý den všem,
chtěl bych se zeptat, zdali máte někdo zkušenost s poptávkovými servery, jako jsou např. nejremeslnici.cz, poptavka.cz ci poptavek.cz
Lze přesto dobře sehnat zakázku, anebo je to jen penězovod pro majitele těchto serverů? Ptám se, protože circa6000 Kč ročně za účet na těchto serverech mi nepřijde zrovna málo a u jednoho z nich jsem četl negativní recenzi, že prý tam prakticky neseženete zakázku a jen platíte peníze. Přes co je nejlepší shánět zakázky, pokud začínám podnikat? Facebook či tyto servery?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,

vezmu to z pohledu investora. Pokud si na odpovědi na poptávku dáte záležet, tak si myslím, že šance zakázku získat je relativně vysoká. Samozřejmě záleží, z jakého oboru a nebrat to jako jediný zdroj zakázek.

Servery jsem využil několikrát a i když jsem se zakázku snažil popsat dostatečně, tak jsem se občas divil, co mi chodí za odpovědi. Např. pro opravu střechy mi některé firmy napsaly jen cenu - bez pozdravu, bez bližšího popisu, co cena obsahuje, bez kontaktů - ti samo vypadli okamžitě z výběru + jsem psal na kontakt serveru, aby věděli, co za břídily tam mají. A naopak u některých mi přišla relevantní odpověď. Buď i s detailním rozpisem, co vše cena obsahuje, přibližný termín možného začátku i trvání prací a kontakty. Nebo aspoň info, že pro bližší cenovou nabídku mají zájem se sejít na místě. A s těmito firmami jsem se pak bavil dále a nakonec se i domluvil.

Takže není to ani tak o daném serveru, jako spíše pak o vašem přístupu. A budou-li zákazníci s vámi spokojeni, tak si vás budou mezi sebou doporučovat a to je stav ideál :)

Držím pěsti ať se daří

Ještě doplním zkušenost známé. Také podniká a snaží se získávat různě zakázky. Krom jiného využila i reklamu na FB ale tam říkala, že je to celkem o ničem a cílení reklam bylo hodně z patra. Tak pokud začínáte a nemáte velký budget, tak FB bych asi vynechal. Minimálně placení reklam.

Naopak na FB využijte přihlášení se do různých skupin z vašeho regionu a tam reagujte na nabídky.

Nebojte se využít i starší formy reklam - letáčky do schránek nebo nalepení na vchodové dveře s trhacími kontakty.

Případně oslovit firmy, které podnikají v příbuzných oborech a nabídnout jim své služby za nějakou provizi ze zakázky (jako řemeslník oslovit projektanty, statiky, architektonická studia, realitky, ...)

maci
Dobrý den, jak byste Vy jako investor reagoval na nabídku spolupráce s dodavatel stínicí techniky? Jelikož stínicí technika se řeší (většinou) už v projektech snažila jsem se oslovit investory, projektanty, architekty, realitní makléře s nabídkou spolupráce s otevřenými možnosti způsobu. Setkala jsem se s tím, že mě povětšinou odmítli, a to z důvodu, že jsme začínající firma. Jsme sice začínající firma, nicméně v oboru máme 8 let zkušenosti jako zaměstnanci.
Dekuji za odpoved M.

vili
hodnocení

0x
Má zkušenost je tristní.
Poptal jsem izolace balkonu plus návazné věci, přísná specifikace práce, ozval se jeden živnostník z asi 150 km vzdálenosti. Nabídka byla na levnější materiál než bylo požadováno. Po přepočtení na mnou specifikovanou poptávku byla cena o čtvrtinu dražší plus navíc doprava než cena místního řemeslníka, kterého jsem mezitím sehnal. Nevyužito.
Poptal jsem okna, trojskla, pouze dodávku. Dostal jsem 90 odpovědí, z toho byla asi čtvrtina na klempířské prvky, komíny a jiné služby, zbytek byl na okna, ale na dvojskla. Pouze 2 firmy mi poslaly po negativní reakci na nabídku nový rozpočet na mnou požadované trojskla, ale nevyužil jsem, protože jsem vybral jiný typ profilu a těsnění u firmy z mého okolí, kterou jsem mezitím navštívil, a která mi nabídku ani neposlala.
Potřetí jsem poptal nějaké práce, ozvalo se mi několik firem s rozpočty od 200 do 300 tisíc, a jeden s první nabídku na cca 90 tisíc. To mi přišlo sice podezřelé, ale zavolal jsem. Po telefonické rozmluvě mi bylo vysvětleno, že cena měla pouze upoutat pozornost, faktura by začínala někde od 150 tisíc, takže těch 200 bych opravdu asi platil taky. Nakonec jsem poptal opět několik subjektů z okolí a splácali jsme to sice v delším časovém horizontu, ale za půlku.
Od té doby na to kašlu, i když mi co měsíc chodí do mailu spam typu, že firmy z okolí mají volné kapacity a jestli se neozvu do týdne, nemůžou mi bohužel garantovat levnější cenu.
Osvědčilo se mi poptat vždy několik firem z okolí dle internetového vyhledávače, obvykle poptat kolem 4-5 firem, z těchto si pak vždy vyberu.
doplněno 01.08.25 00:51: Jinak úplně nejlepší ne z hlediska ceny, ale z hlediska kvality poskytovaných prací, je systém já znám někoho dobrého na elektrické práce a ten mi doporučí třeba topenáře.
Možná by stálo za to, inzerovat v místním tisku nebo v skupině fcb zaměřené na dění v okolí. Ovšem ve skupině ne moc často, u nás například denně vkládali příspěvky kominík, místní pekárna a obchod s oblečením, a po 14 dnech už to každého spíš štvalo. Pak tam inzerovat zakázali úplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]