Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poptávkové servery

Od: podniktael odpovědí: 2 změna:
Dobrý den všem,
chtěl bych se zeptat, zdali máte někdo zkušenost s poptávkovými servery, jako jsou např. nejremeslnici.cz, poptavka.cz ci poptavek.cz
Lze přesto dobře sehnat zakázku, anebo je to jen penězovod pro majitele těchto serverů? Ptám se, protože circa6000 Kč ročně za účet na těchto serverech mi nepřijde zrovna málo a u jednoho z nich jsem četl negativní recenzi, že prý tam prakticky neseženete zakázku a jen platíte peníze. Přes co je nejlepší shánět zakázky, pokud začínám podnikat? Facebook či tyto servery?
Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,

vezmu to z pohledu investora. Pokud si na odpovědi na poptávku dáte záležet, tak si myslím, že šance zakázku získat je relativně vysoká. Samozřejmě záleží, z jakého oboru a nebrat to jako jediný zdroj zakázek.

Servery jsem využil několikrát a i když jsem se zakázku snažil popsat dostatečně, tak jsem se občas divil, co mi chodí za odpovědi. Např. pro opravu střechy mi některé firmy napsaly jen cenu - bez pozdravu, bez bližšího popisu, co cena obsahuje, bez kontaktů - ti samo vypadli okamžitě z výběru + jsem psal na kontakt serveru, aby věděli, co za břídily tam mají. A naopak u některých mi přišla relevantní odpověď. Buď i s detailním rozpisem, co vše cena obsahuje, přibližný termín možného začátku i trvání prací a kontakty. Nebo aspoň info, že pro bližší cenovou nabídku mají zájem se sejít na místě. A s těmito firmami jsem se pak bavil dále a nakonec se i domluvil.

Takže není to ani tak o daném serveru, jako spíše pak o vašem přístupu. A budou-li zákazníci s vámi spokojeni, tak si vás budou mezi sebou doporučovat a to je stav ideál :)

Držím pěsti ať se daří

Ještě doplním zkušenost známé. Také podniká a snaží se získávat různě zakázky. Krom jiného využila i reklamu na FB ale tam říkala, že je to celkem o ničem a cílení reklam bylo hodně z patra. Tak pokud začínáte a nemáte velký budget, tak FB bych asi vynechal. Minimálně placení reklam.

Naopak na FB využijte přihlášení se do různých skupin z vašeho regionu a tam reagujte na nabídky.

Nebojte se využít i starší formy reklam - letáčky do schránek nebo nalepení na vchodové dveře s trhacími kontakty.

Případně oslovit firmy, které podnikají v příbuzných oborech a nabídnout jim své služby za nějakou provizi ze zakázky (jako řemeslník oslovit projektanty, statiky, architektonická studia, realitky, ...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]