Prosím jak to chodí když jsem byla od 20.brezna do teď v nemocnici a chystám se řídit auto. Nebudu muset dělat nějaké zkoušky znova? Doufám ze můžu normálně jezdit. Samozřejmě že začátku pomalu. Děkuji za odpověď
Pokud máte potřebné řidičské oprávnění, zdravotní stav na řízení vozidla a lékař vám to nezakázal, nevidím problém. Čtyři měsíce jsou prd. Pokud se na to necítíte (nejste si za volantem jistá), můžete si v autoškole domluvit a zaplatit kondiční jízdu.
Zkoušku nepotřebujete. Snad je lepší mít nejprve někoho s sebou, těžko říct jak rychle získáte ty správné návyky. Samozřejmě autoškoly poskytují kondiční jízdy, ale člověk raději peníze použije jinak.
Potřebujete jen jistotu, že řízení zvládnete. Nic se nezměnilo a řízení snad za půl roku nejde zapomenout. Já měla nohu 9 měsíců v sádře od kotníku po stehno a už s ortézou jsem jezdila.
Pokud máte platný ŘP adekvátní skupiny, není v tom legislativně problém. Jiná věc jsou samozřejmě, řidičské návyky, tam těžko usuzovat takhle na dálku. Každopádně není od věci vzít si sebou zpočátku nějakého zkušeného řidiče, coby poradce. Případně, pokud to nebude OK, lze si zaplatit kondiční jízdy v autoškole, kde máte po ruce zkušeného učitele včetně auta se dvojími pedály, takže eventuální krizovku může za Vás ubrzdit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.