Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedské spory - řve na mě z okna

Od: rosto odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Jak postupovat proti sousedovi,který když přijedeme domu nabo vyjdu na zahradu otevře dveře a vykřikuje ne zrovna slušná slova,ale přitom je otočen na druhou stranu,nebo pouští naschvál hlasitě rádio.Zatím to přehlížím.Při dotazu proč se tak chová,tak se vůbec nebaví.Pravdě podobně to vzniklo kvůly pozemku,který jsem si koupil na parkování a on si myslí,že jse si ho neoprávněně přivlastnil.Domluva je asi nemožná.Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

Píšete sám: "domluva je nemožná" - a máte pravdu. Nejhorší je srážka s blbcem...*zed*,

ignorujte ho, třeba ho to přejde... Stejne nenaděláte nic

pt®
hodnocení

2x

"rosto", musí to být nepříjemné, protože souseda nevyměníte jen tak. Prostě, jak píše "myse", jsou lidé, tak ubozí, že budou do druhého vandrovat, pro své potěšení. To se stane i zde na poradně, že někdo napadá člověka, pomlouvá zesměšňuje a ukazuje, jaký ve skutečnosti je. Prostě asi i Váš soused má nějaký komplex, mindrák, který si potřebuje léčit na Vás. Takový člověk je nemocný duševně, protože takové chování normální není. Rada je snad jedině jej ignorovat, jako když není. Myslím, že u souseda to bude zrvat nějaký čas, než si uvědomí, že pomezek je zákonně Váš, ale budete se muset obrnit trpělivostí a nenechejte se k ničemu vyprovokovat, to by pak nemělo konce. - stařenka

riky99*
hodnocení

1x

Mám úplně stejnou 15-ti letou zkušenost a pomůže opravdu naprostá ignorace, jinak si budete zbytečně ničit nervy. V našich českých poměrech nemáte proti hulvátovi žádnou šanci. Máte sice možnost jak bránit, ale potřebujete důkazy a jejich sháněním do toho budete zabředat ještě hloub a hloub a nikomu to nic dobrého nepřinese. V našem případě šlo o 30 let staršího člověka a my byli přistěhovalci do jeho dosavadního teritoria.Já také dodnes nevím přesnou příčinu, ale v převážné většině sousedských sporů to je závist. Nejdřív jsem se rozčilovala, ale ignorace nakonec pomohla a přestalo ho to bavit :). Smířili jsem se s tím, že člověk i kdyby stokrát chtěl , nemůže být zadobře se všemi .

janourecek*
hodnocení

0x

ignorujte ho

buss
hodnocení

0x

Pokud se neumravní, pak jedině na místně příslušný úřad na přestupkovou komisi a podle občanského zákoníku a dokázat! A do budoucna pevné nervy a zesilovače!

nu*
hodnocení

0x

kupte mu také kus pozemku, minimálně tak velký, jako ten Váš, aby měl také kde parkovat, pal se tutově zklidní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]