Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstupné - nová pracovní smlouva

Od: flip odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jaký názor má někdo znalý pracovního práva na toto.

Jsem od r. 2018 zaměstnaná na HPP na dobu neurčitou. Změnil se nám majitel společnosti, ale zaměstnavatel zůstal stejný. Nyní přišel s tím, že je třeba uzavřít novou pracovní smlouvu, která více odpovídá pracovním smlouvám ve skupině (CJ + DE jazyková verze, atd..). Jak to bude podle Vás s odstupným, v případě ukončení pracovního poměru? V nové smlouvě je doslova uveden den nástupu datum z r. 2018, kdy jsem skutečně nastoupila na starou pracovní smlouvu, tato nová je pak datovaná aktuálně. Máme na to 2 názory, osobně se tedy přikláním k tomu, že nárok na odstupné případně bude založen na délce pracovního poměru více než 5 let, tedy nejvyšší varianta, ale třeba to tak není?

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrr
hodnocení

1x
Pro vás se změnou majitele nic nemění. Mate starou smlouvu. Pokud je nova nevýhodná, podepisovat ji nemusíte. Zaměstnavatel s vámi ale pravděpodobně rozváže pracovní poměr pro nadbytečnost a dostanete odstupné.

jir
hodnocení

0x
My jsme podepisovali pouze dodatek, kde se měnil název zaměstnavatele, ostatní zůstalo. Kdo nepodepsal, šel. Napřed zkoušeli jejich "dohodu", bez odstupného, ale kdo se nedal, dostal i 5 a skončil hned. Většina těch, kdo zůstali, dostali výpověď po roce. Já tam byl dalších 10 let, pak jsem letěl taky, protože jsem odmítl podepsat novou smlouvu, kde byl výkon práce na pracovišti 300 km daleko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]