Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autodílna uprostřed sídliště

Od: ringo® odpovědí: 42 změna:

Naštěstí to není můj problém, ale kamarádky. Stále si stěžuje, že uprostřed paneláků je postavená autodílna a jakmile padne 6. hodina, začne se bouchat, tůrovat auta, brousit atd. Je to vůbec možné? Není na to ještě nějaká jiná podmínka než že noční klid je 6-22? Rozléhá se to mezi věžáky opravdu pořádně a já ji chápu. Mně stačí, když po ránu štěká u souseda pes a už mě to štve.

doplněno 25.07.25 21:03:

Zásilka | Úschovn/...

Autodílna uprostřed sídliště

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Možné to asi je.
Dlouho dobu byl třeba autoservis na adrese Budovatelů 136, Příbram, viz. foto. Taktéž obklopen zástavbou.
Autodílna uprostřed sídliště #2

sluna
hodnocení

2x
Další rytíř co tu zachraňuje princeznu sice ji netlačí hrášek pod matraci ale borci s kladivy a flexami *smich*
Možná by se měla jít zeptat osobně za klukama jestli by to nešlo omezit ,třeba se tam někomu zalíbí a když bude mít toho borce doma tak má jistotu že buší do něčeho v práci a ještě ho bude mít na očích no to ale skončí kafickovani vám, nějak nechápu co se na takovém kafíčko řeší máte nějaký společný program nebo jen drbete vše okolo ve svých životech mě už jen ta představa jit s někým na kafe děsí co bych se zase dozvěděla a musela to pak nekde zase jinde s někým řešit u *kafe*
A věřte že mnoho lidi mají mnohem horší kravál a nejen v pracovní dny,na který si buď musí zvyknout nebo zdrhnout...si ji nástěhujte k sobě třeba ji to psi štěkání bude milejší *palec*
hodnocení

Bože to je zase odpověď *stop*. Jestli nemáte co dodat, tak radši mlčte. Já se taky nevyjadřuji k tématům kde nemám co říct a jen bych ryl a zesměšňoval. Ještě že nejste zaregistrována.

sluna
Ringo
ať si to jde vyřešit osobně,zvyknout si nebo zdrhnout není rada? Možná se i dozví jak to tedy mají ne jen tady tipy a domněnky ostatních jak je to možné že se to děje.
Navíc přiložit vtipnou zkušeností ze života,i když někoho jiného,
nevidím za nic, co by vás muselo znepokojovat pokud se vás to ovsem nejak vnitřně nedotýká.
To že nepatřím mezi lidi kteri se schází na kafíčko aby řešili a mnohdy ještě vice nafukovali problemy jak svoje tak jiných, není důvod abych se musela registrovat na poradne a stát se rádcem na všechny problémy lidi na světě. Ještě něco? Chcete telefonní číslo nebo adresu? Někdo už mi tu vložil i kus Ip adresy jakože ví kdo sem...a co? lžu nebo kradu nebo dělám nějakou jinou trestnou činnost abych nemohla říct co si myslím
Je fakt že na úroveň tady některých kteří se nad ty co něco neví povýšení protoze jsou registrovaní a ještě je urážejí sprostě sem zatím neklesla. takže díky za připomínku.
Beru si k srdci *srdce*
hodnocení

Jak víte, že už jsme nevyčerpali všechny možnosti včetně domluvy s majitelem? Můžete mi napsat která konkrétní věta je vtipná zkušenost ze života?Já o vás opravdu nepotřebuji nic vědět bližšího. Jen si myslím, že anonymní odpověď má vždy menší váhu, než od registrovaného uživatele, který se za sebe nestydí.Možná jsem byl příkřejší než bych měl, tak se omlouvám, ale číst nějaké plácnutí do vody, na to už fakt nemám čas.
sluna
Ringo ani to nečtěte, nyní čas ztrácet čas, ale tím že do otázky nevložíte už vámi vyzkoušené možnosti jak se domoci nějakých práv v problému evidentně jen kamarádky, jinak už by se toho nějaký plátek chytil, že někdo upozornil na něco co se děje a způsobuje to nepohodlí spoustě spoluobčanům daného místa pokud ano se omlouvám že nevím ale prostě nemusím. Přijdou mi vtipné hlavně vase odpovědi. Si napište na bezplatnou právní poradnu kde můžete něco vyřešit ze strany zákona.tady můžete čekat jak rady na které jste uz sám přišel ale taky to že si do vás nebo kamarádky rypne i proto že je potřeba více informací aby si někdo udělal svůj obrázek o té situaci I o vás jako tazateli. Tak ale kdo se výživá v dramatech života rád je i vytváří, pokud tu věc už někdo bezvýsledně řešil tak si na to pozvěte nějaké médium ale taky bude dobře nestát tam sám, ale ať se za vás postaví většina těch lidí tam. Pak budete vypadat vtipné i vy a ona. Ani nevite jakou máte vyhodu že je tam pracovní doba a můžete si tedy život přizpůsobit vy jejich veřejně prospěšné práci. Kdo v dnešní době nemá auto a jak dlouho čekáte na jeho opravu, a jak chcete dělat tiché práce do 8 kdyz kazdy má jiný styl života jinak směnuje atd. To si mají dát nějaký průzkum do schránek aby všem vyšli vstříc? Tak ale být to nějaký značkový servis tak bude mít větší zastání než jen obyčejná dílna že...tak.jako.odpoved registrovaného rádce.hold všude je nějaké nepohodlí ani na vesnicích neni zadna provozni doba ani klidný víkend prostě má každý svuj a podle něj jede jediný kdo zasahuje je snad počasí a taky lidé z města co si tam přijedou oddechnout tím že v neděli sekaji trávu a má Jim to nekdo za zlé? Ne zase jen ti kteří nedokážou pochopit že jsou věci ktere mají životě prostě přednost. Ale nebudu vám radit jak se učit žít s klidem mezi hluky života. Vybírejte si spiš vy za co bojovat a u čeho ztrácíte vy omezený čas sveho života. Nedavno se tu řešilo pyrhovo vítězství,není větší ztráta než čas svého života na cizí boje *palec*

km
hodnocení

1x

pokud byl provoz dílny povolen a hluky nepřekračují limity, tak "je vše v pořádku". nicméně pokud se něco takového řeší dnes, myslím, že to mnohdy není vůbec jednoduché v zatavěné oblasti něco takového prosadit

km

koukám, že to tam urbanisticky opravdu nezvládli...

smode2
hodnocení

1x

Neexistuje nic než právo silnějšího. Tak to bylo, je a bude. Firma Hyundai, když u nás potřebovala postavit výrobní halu, udělala z dědiny kde si halu usmyslela neobyvatelný ostrov extrémním ztížením podmínek k žití tamním obyvatelům. Následně jim nabídla mizivou cenu za odkup jejich nemovitostí. I tak se našli místní, kteří prodat nechtěli. Hyundai tedy pohrozila ostatním, že pokud zbylé "sousedy hříšníky" nepřesvědčí, nedostanou za nemovitosti nic. Firma dobře věděla, že jsou v této fázi domy neprodejné a geniálně lidi poslala přímo proti sobě. Sousedé tedy sami násilím přesvědčili zbytek, aby prodali. A takhle se to dělá.

Pokud chcete autodílnu zrušit, můžete na ni například začít psát houfně negativní recenze. A pozor - pravdivé negativní recenze lze napsat i na velmi dobrý podnik. Do pár měsíců, max. let bude dílna po smrti a přestěhuje se jinam. Takhle se to dělá. Pokud nejsou obyvatelé schopní takové akce, tak ať zavřou pysk a přestanou fňukat.

Pro hnidopichy: uvedené řešení není podvodné ani nelegální. Z7 neporušeno.

Jojo všichni začali ostatní kteří nechtěli prodat násilím přesvědčovat, aby to prodali, aby oni sami dostalu tu mizivou cenu. To je nějaký divný? Kdyby za mnou někdo přišel, že chce koupit můj dům za mizivou cenu, ale nejdříve musím přesvědčit sousedy, tak se do toho určitě nepohrnu a ještě násilím.
A jak to jako je, že by nedostali zaplaceno? To by jim to ukradli? Pokud by nikdo neprodal, pak by žádná hala nebyla.
smode2

Situace je zcela jasná. Byl kolem toho docela velký mediální humbuk a žlutí si podávali ruce s představiteli naší pseudovlády. Už jen vypuštění informace "tady se to bude celý bourat a bude tady fabrika" do médií umožňuje okamžitě znehodnotit všechny dotčené domy. Kdo by je pak chtěl koupit? Nikdo. A pokud je původní tržní cena např. 5M/dům, firma nabídne 1M/dům ale jen pokud prodají všichni, nebo jen 100k (="nic") pokud se všichni sousedé neshodnou a zbydou mezi nimi černé ovce, psychologie funguje jednoznačně a bezpečně. Oni si už sousedé najdou cestu jak to těm černým ovcím mezi sebou "vysvětlit". Není na tom nic k nepochopení.

hodnocení

0x

"Je to vůbec možné?" ***pokud je provozovna povolena, je to možné.

Určitě to není každý den.

hodnocení

Každý den ne, jen pracovní. Povolena asi byla dřív, než postavili paneláky.

Ringo, Vy jako majitel té dílny, copak byste udělal?

Že by kolem autodílny postavili paneláky? No i to je možné... když měl majitel konexe na patřičných místech...a projektant "upravil" projekt, aby to automobilisté měli pěkně po ruce...
hodnocení

Asi bych tak do 8 dělal tiché práce.

isp

To jakože vaše kamarádka chce chrápat až do 8:00? Ona je v důchodu?

V každém případě ta autodílna tam byla ještě předtím než se tam přestěhovala ona nebo její rodiče? Tak na co si stěžuje?

To spíš vypadá že se tam přestěhovala protože jinak by byla zvykla a nebo že dříve vstávala nějak normálně a ne až po 8. hodině?

Obecně platí že co bylo dříve, tak má přednost..

Takže jediný co můžeš udělat je zjistit, jestli to je povolená provozovna A nemovitost zkolaudována jako autodílna.

Pokud by to byl nějaký rodinný domek a tam si někdo opravoval auta pro sebe, tedy nikoliv podnikatel, no tak tam si asi může dělat co chce... I když taky by mělo platit co si o přiměřených imisích v tomto případě hluku, smradu. Ale to asi není tento případ?

Jak už tu padlo, řeší to protihluková okna, ale vaše kamarádka asi chce mít otevřená okna a ráno jí vzbudí pracující lidi

hodnocení

Toto je klasická odpověď zde na poradně. Místo věc řešit, tak napadnout tazatele.

Znám spousty důvodů, kdy lidi nevstávají na 6 do práce. Např. úředníci, lékaři, po směnách, matky s dětmi, důchodci aj aj.

Každý nebouchá ve fabrice.

Byla tam autodílna, ale buď měla jiného majitele, nebo nefungovala. Ten bordel začal až v poslední době. Jdu tam dnes na kafe, tak to zkusím vyfotit.

Nevím jak by se vám líbilo, kdyby úderem 6 hodiny někdo začal mlátit kladivem do disku, nebo startoval 5x auto.

isp

Spíš to nahraj na video, aby byl slyšet i ten zvuk intenzitě, která doléhá k oknu tvé kamarádky

Já se ti snažil poradit s tím že je nedostatek vstupních dat. Přečti si to až do konce!

jinak já si teď uvědomuji že jsem vyrůstal v paneláku v dětském pokoji kde ani ne 20 m od toho okna nebo 25, byla rampa sídlištního obchodu, takže si asi dovedeš představit že Ůderem 6. hodiny tam cinkaly basy s flaškama A smradlavá nákladní naftová auta tam zrovna nevoněla, A já si tak vůbec nějak neuvědomují že bych to nějak řešil nebo mě to nějak vadilo, evidentně ani nikomu jinému protože jsme to snad nikdy ani neřešili - Že už právě narážím na ten věk jestli náhodou to s tím nesouvisí...

Víme přece že někdo klidně bydlí 15 m od železniční trati nebo ještě blíže...

0rion

isp: Vy jste koukám typ člověka co se řídí heslem "podle sebe soudím tebe". Vy vstáváte brzy ráno, tak ostatní co vstávají později jsou divní. Vám hluk nevadí, těm co vadí jsou divní. Ne, divný jste vy. Věnujte se něčemu jinému, ideálně něčemu co zvládáte, poradit evidentně neumíte a tohle je poradna, víme?

isp

@0rion: Nepochopil... Samozřejmě že by mě vadil hluk ale jen dokud bych si na něj nezvykl, třeba ty koleje nebo ta rampa, ono to kazatele i vylezlo že se to tam rozjelo až poslední dobou takže to je jenom o zvyku!

Takže někdo chce vyspávat do 9 jeho věc ale zdraví to rozhodně není, a já tady normálně chodil do základní školy takže jsem vstával třeba ve 7:45, škola byla kousek takže jsem tam 8:01 vždycky byl :)

Opět upozorňuju, možné kroky jsem napsal v prvním příspěvku, nebo snad ne?! Musím je i pro vás zopakovat? Tak jo, bude se zkoumat kolaudace, pokud je to provozovna a kdo tam byl dříve a intenzita imisí.

On se tak nějak vytrácí lidský přístup, když by mi to vadilo, tak se seberu dojdu tam a zeptám se že jestli by nebylo možný aby mezi 6. a 8. hodinou nedělali rambajz. Bohužel dneska má spousta lidí poruchu komunikace a tohle prostě nedokáže a hned hroty, jak zakázat :)

hodnocení

@isp Nebývám u ní přes noc. Zas taková kamarádka to není *smich*. Takže nenatočím. Mně by to třeba nevadilo. Já umím hluk odbourat. Jezdil jsem desítky let vlakem. Mně vadí světlo, takže rolety kvalitní mám všude a jsem v poho.

0rion
hodnocení

0x

Dal bych podnět hygieně k proměření hluku, samozřejmě je nutno udržet v tajnosti termín měření. Pokud hygiena nenaměří překročení limitů, tak má přítelkyně asi smolíka. Jedině vyměnit dvojskla za trojskla, to většinou pomůže. Každopádně autoservis mezi paneláky, to je tedy na palici.

makk
hodnocení

0x

Noční klid existuje, ale není nijak přesně definován (myslím hlukově). Předpokládám, že tou 6. hodinou myslíte 18:00, protože ten noční klid není 6-22, ale 22-6. Můj odhad je, že je to (byť třeba jen papírově) kutilská dílna, nikoliv provozovna a tu nemusí nikdo schvalovat. Pokud to kamarádce vadí, může si stěžovat na obci na sousedský hluk, ale moc si od toho neslibujte.

hodnocení

Mám i video, ale nevím jak vložit.

stačí odkaz na "úložiště"... třeba

makk

To kdysi bývaly řadové garáže. Začal bych tí, že bych se podíval do katastru, co je to dnes papírově za stavbu. Pokud jsou to stále garáže, tak tam nemůže být dílna. Pokud je to schválená provozovna, pak bych si na stavebním úřadě vyžádal za jakých podmínek byla schválena, jistě tam nebudou mít povoleno broušení felxou v noci.

po

Ono citu nic nepadlo, ale o tom, že je po 6. hodině ranní, tedy kdy už neplatí noční klid, tam pracují. Ale máte pravdu, je to o tom, na co je to stavba zkolaudovaná a za jakých podmínek a je to o tom, jaká je intenzita toho hluku. Zase aby tam turovali v 6:00 diesely, to se mi nějak nezdá...

hodnocení

A viděl jste to video? Na mapách tam označená provozovna není, tak se asi poptám.

yarda1
hodnocení

0x

Vzpomněl jsem si na tuhle knihu

databazeknih.cz/...

Letiště snad bylo zřízené na volných pozemcích, developeři v okolí letiště začali stavět domy. Vedení letiště tam dalo cedule "Nad tímto územím budou přistávat letadla" ale developeři ty cedule nechali odstranit, že jim to kazí podnikání. A když letadla nad tím územím skutečně přistávat a startovat začala, majitelé domů proti letišti protestovali.

0rion

Akorát tady ten příběh byl asi jiný. Postavily se paneláky a k nim řadové garáže, později si nějaký podnikavý člověk pár garáží skoupil, něco si k nim přistavěl a zřídil si tam autoservis.

krtek6
hodnocení

0x

heleme...Přerov...přesně vím kde to je*smich* ...rada je jednoduchá...odstěhovat se jinde...nevím jako kdo by si představoval ještě nějakou jinou podmínku než nerušení nočního klidu mezi 22-6hod...hlukové normy to asi těžko porušuje...Přerováci jsou na tohle tragédi, co si budeme...těm vadí všechno...nejlepší jsou takový ty typy, co po baráku lítaj jak splašení, dupou, bouchají dveřma a podobný věci a pak si začnou stěžovat, že např. technické služby v 6 ráno začnou sekat trávník, když oni jsou zrovna po noční...kdo to má tušit, že?*smich*

benjamin

Přesně tohle dělal jeden ING.( schválně psáno velkým ) v Brně-Medlánkách ...si začnou stěžovat, že např. technické služby v 6 ráno začnou sekat trávník,...Taky si na mne stěžoval,že nemá v pět ráno noviny ve schránce (začínal jsem roznášet v šest a do půl osmé dle smlouvy jsem měl hotovou celou trasu ).Už si nestěžuje - praskla mu cévka v mozku *smich* . A byl klid.Všude se takovej chytrák najde.

hodnocení

Krtečku, nejde o sekání trávy. Mně třeba hluk nevadí, ale některým lidem ano. Děti člověk pochopí, popeláře, různé rozvážky atd. taky. Ale toto je moc. Opravdu jsem si ověřil, že tam je nadměrný hluk 12-13 hodin denně. Když ne ze zvuku motoru, tak mlátí do kol a disků až to řinčí. Kousek je školaka a ten jejich sprostý řev. Divím se, že to nikomu nevadí. Já to vzdávám. Není to můj problém.
Bydlet ve městě a ještě k tomu na sídlišti má svoje nevýhody a hluk a bordel patří mezi ně. Je tam moc lidí, moc ruchu a moc všeho. K tomu není co dodat. Tohle prostě do města a na sídliště patří. To chcete jako měnit něco, co je běžný a normální pro město/sídliště?
hodnocení

Mít autodílnu uprostřed běžný není. Jak jsem psal. Normální ucho vytlačí ruch velkoměsta, ale nepatřičné zvuky ne.

krtek6

@ringo: hele...je to stále jen o lidech a jakou mají hladinu hluku nastavenou...řeknu ti tajemství...můj bratr bydlí přesně v tom baráku, ze kterého je pořízena fotka...a můžu ti garantovat, že za těch x let co tam bydlí si nikdy nestěžoval na to, že nemůže spát kvůli nějaké autodílně...to spíš poslouchám to stěžování na bouchání a dupání...ale v životě nezmínil autodílnu...

hodnocení

Může to být tím, že je nízko a tam to tlumí plot, nebo má zasklený balkón, nebo je 6-18 v práci. Ale jasně, napíšete, že ne.

krtek6

ne ani jedno :)

hodnocení

Přesně to jsem si myslel, jenže nemáte pravdu. První dvě patra to neslyší. Zbývá 5 pater. 3 jsou zasklená, v jednom bydlí přítelkyně a v jednom osamocená důchodkyně. Žádný chlap.

Ringo, to je na každém patře jen jeden byt orientovaný plus mínus směrem k dílně? Že máš takový přehled kdo kde bydlí.
hodnocení

Ano, je to otočeno bokem. /Tento konkrétní barák/. Kámoška tam bydlí 40 let, tak ví kdo kde jak a s kým *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]