Nejste přihlášen/a.
Naštěstí to není můj problém, ale kamarádky. Stále si stěžuje, že uprostřed paneláků je postavená autodílna a jakmile padne 6. hodina, začne se bouchat, tůrovat auta, brousit atd. Je to vůbec možné? Není na to ještě nějaká jiná podmínka než že noční klid je 6-22? Rozléhá se to mezi věžáky opravdu pořádně a já ji chápu. Mně stačí, když po ránu štěká u souseda pes a už mě to štve.
To jakože vaše kamarádka chce chrápat až do 8:00? Ona je v důchodu?
V každém případě ta autodílna tam byla ještě předtím než se tam přestěhovala ona nebo její rodiče? Tak na co si stěžuje?
To spíš vypadá že se tam přestěhovala protože jinak by byla zvykla a nebo že dříve vstávala nějak normálně a ne až po 8. hodině?
Obecně platí že co bylo dříve, tak má přednost..
Takže jediný co můžeš udělat je zjistit, jestli to je povolená provozovna A nemovitost zkolaudována jako autodílna.
Pokud by to byl nějaký rodinný domek a tam si někdo opravoval auta pro sebe, tedy nikoliv podnikatel, no tak tam si asi může dělat co chce... I když taky by mělo platit co si o přiměřených imisích v tomto případě hluku, smradu. Ale to asi není tento případ?
Jak už tu padlo, řeší to protihluková okna, ale vaše kamarádka asi chce mít otevřená okna a ráno jí vzbudí pracující lidi
Toto je klasická odpověď zde na poradně. Místo věc řešit, tak napadnout tazatele.
Znám spousty důvodů, kdy lidi nevstávají na 6 do práce. Např. úředníci, lékaři, po směnách, matky s dětmi, důchodci aj aj.
Každý nebouchá ve fabrice.
Byla tam autodílna, ale buď měla jiného majitele, nebo nefungovala. Ten bordel začal až v poslední době. Jdu tam dnes na kafe, tak to zkusím vyfotit.
Nevím jak by se vám líbilo, kdyby úderem 6 hodiny někdo začal mlátit kladivem do disku, nebo startoval 5x auto.
Spíš to nahraj na video, aby byl slyšet i ten zvuk intenzitě, která doléhá k oknu tvé kamarádky
Já se ti snažil poradit s tím že je nedostatek vstupních dat. Přečti si to až do konce!
jinak já si teď uvědomuji že jsem vyrůstal v paneláku v dětském pokoji kde ani ne 20 m od toho okna nebo 25, byla rampa sídlištního obchodu, takže si asi dovedeš představit že Ůderem 6. hodiny tam cinkaly basy s flaškama A smradlavá nákladní naftová auta tam zrovna nevoněla, A já si tak vůbec nějak neuvědomují že bych to nějak řešil nebo mě to nějak vadilo, evidentně ani nikomu jinému protože jsme to snad nikdy ani neřešili - Že už právě narážím na ten věk jestli náhodou to s tím nesouvisí...
Víme přece že někdo klidně bydlí 15 m od železniční trati nebo ještě blíže...
isp: Vy jste koukám typ člověka co se řídí heslem "podle sebe soudím tebe". Vy vstáváte brzy ráno, tak ostatní co vstávají později jsou divní. Vám hluk nevadí, těm co vadí jsou divní. Ne, divný jste vy. Věnujte se něčemu jinému, ideálně něčemu co zvládáte, poradit evidentně neumíte a tohle je poradna, víme?
@0rion: Nepochopil... Samozřejmě že by mě vadil hluk ale jen dokud bych si na něj nezvykl, třeba ty koleje nebo ta rampa, ono to kazatele i vylezlo že se to tam rozjelo až poslední dobou takže to je jenom o zvyku!
Takže někdo chce vyspávat do 9 jeho věc ale zdraví to rozhodně není, a já tady normálně chodil do základní školy takže jsem vstával třeba ve 7:45, škola byla kousek takže jsem tam 8:01 vždycky byl
Opět upozorňuju, možné kroky jsem napsal v prvním příspěvku, nebo snad ne?! Musím je i pro vás zopakovat? Tak jo, bude se zkoumat kolaudace, pokud je to provozovna a kdo tam byl dříve a intenzita imisí.
On se tak nějak vytrácí lidský přístup, když by mi to vadilo, tak se seberu dojdu tam a zeptám se že jestli by nebylo možný aby mezi 6. a 8. hodinou nedělali rambajz. Bohužel dneska má spousta lidí poruchu komunikace a tohle prostě nedokáže a hned hroty, jak zakázat
@isp Nebývám u ní přes noc. Zas taková kamarádka to není . Takže nenatočím. Mně by to třeba nevadilo. Já umím hluk odbourat. Jezdil jsem desítky let vlakem. Mně vadí světlo, takže rolety kvalitní mám všude a jsem v poho.
Noční klid existuje, ale není nijak přesně definován (myslím hlukově). Předpokládám, že tou 6. hodinou myslíte 18:00, protože ten noční klid není 6-22, ale 22-6. Můj odhad je, že je to (byť třeba jen papírově) kutilská dílna, nikoliv provozovna a tu nemusí nikdo schvalovat. Pokud to kamarádce vadí, může si stěžovat na obci na sousedský hluk, ale moc si od toho neslibujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.