Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojišťovna Allianz

Od: jola® odpovědí: 3 změna:

Máte někdo zkušenost za jak dlouho plní pojistnou událost u pojištění domu? U nás konkrétně prasklé vodovodní potrubí.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obecně řečeno - ze zákona do 3 měsíců ukončit šetření a zaplatit do 15ti dnů po ukončení šetření.

Tolik zákon - ale lze tu lhůtu prodloužit - a často se tak děje díky nečinnosti poškozeného! - ověřil jste si, že pojišťovna už nic nepožaduje k ukončení šetření? Občanský průkaz, čestné prohlášení, doklad o tom či onom ... - pokud čeká na doklady z vaší strany, má na to dva roky - pak se promlčí a máte smolíka.

hodnocení

0x

Záleží na tom, zda jste poskytli pojišťovně potřebnou součinnost (dokumentace, fotografie), zda byl na místě likvidátor a až nakonec na posouzení pojistné události.

kamech
hodnocení

0x
Měl jsem tuto událost z kraje tohoto roku, opraveno na vlastní náklady, co nejrychleji to šlo. Následně elektronicky nahlášeno na Allianz jako havárie vyžadující bezodkladné řešení, takže se nečekalo na likvidátora, se všemi podklady (fotografie, faktury, dobrozdání), během 3 nebo 4 dnů přišlo vyjádření a návrh řešení, s kterým jsem souhlasil a do týdne byly peníze na mém účtu.
Možná jsem měl jen štěstí (v neštěstí), jinou zkušenost nemám. Za mě spokojenost a zcela bezproblémový průběh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]