Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní zařízení na zahradě

Od: km odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám na zahradě dopravní zrcadlo. Jako takové mi nevadí, ale vadí mi, že je na ohyzdné rezavé konstrukci a že mi silničáři kvuli němu ostříhávají větve stromů. Podle mého názoru může být blíž k vozovce mimo můj pozemek, je 5 metrů od bílé čáry, mezi silnicí a zrcadlem je široký pangejt. Musí mi být vyhověno když budu požadovat jeho přesun mimo pozemek? Pokud je nějaký předpis, že člověk na své nemovité věci musí strpět dopravní zařízení, je stanovena také nějaká kompenzace? Jedná se o silnici 2. třídy. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dejte fotku situace, popř. GPS.

Jinak se na něj budou vztahovat podmínky na umístění veřejně prospěšného zařízení, např. sloupy a kabely elektrické soustavy a pod. Pokud ho lze beze změny funkčnosti umístit mimo váš pozemek, měl by vám vlastník, v tomto případě zrcadla, vyhovět.

km
hodnocení

děkuji. nezlobte se, foto, ani GPS nedám, zachovám anonymitu. jedná se o prostou zatáčku v obci, nejedná se o křižovatku nebo výjezd na silnici.

já už to kdysi opatrně řešil se správce komunikace, s vedoucím toho úseku, řešil jsem to opatrně, s tím, že na zrcadlo není z úhlu dobře vidět (velikost, stromy) a naznačoval jsem, že by byl dobrý přesun blíže k vozovce. dopadlo to tak, že je vše v pořádku (přišlo mi, že hlavně nechce pracovník nic řešit), ale nakonec asi do 2 týdnů zrcadlo zaměnili za větší (takže asi fakt uznali, že na něj nebylo moc dobře vidět). jenže stromy rostou a kontrukce rezne...

Tak to polej něčím ať to rezne rychleji, a budou to muset vyměnit.

hodnocení

0x

Jen abyste nezjistil, že si budete muset posunout plot...

km
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]