Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, v červnu jsem dodělal SŠ, a mám ISIC kartu do konce prosince, tam mi pak platnost slevy na spoje apod. končí. Lze využít přes léto tuto kartu? Jako slevové jízdné apod? Nebo z toho může být nějaký postih?
Přes léto by neměl být problém, žákem střední školy jste až do konce prázdnin. (Na vysoké je to komplikovanější, tam to snad končí státnicema.)
Po prázdninách pokud Vám na to přijdou, tak normálně doplatíte do plného jízdného plus manipulační přirážku nebo přinejhorším pokutu. Vězení ani tahanice s právníky za to nehrozí, nejsme v americe. Jestli je to normální plastová kartička, která se jen ukazuje, tak na to asi nikdo nepřijde (zvlášť když má platnost do prosince), pokud je to nějaká, kterou si průvodčí načítá, tak asi pozná, že už student nejste. Mimochodem jak se dá získat studentská kartička do prosince, ty se přece vydávaly a prodlužovaly na školní rok (id září do srpna).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.