Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnostenský list na montáž plastových oken

Od: tox232* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Chtěl bych si udělat živnostenský list na montáž plastových oken.Bohužel mám jen základní vzdělání a na tuto činost která spadá pod Zednictví musím být minimálně vyučen zedníkem.V oboru montáží mám praxi 6 let.

Můžete mi prosím někdo poradit jak toto vyřešit?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

udelat si zivnostak na volnou cinnost napriklad na uklidove prace apd toto delat muzete i takto.

tox232*
hodnocení

Ale co budu psát zakazníkům na faktury? Že jim fakturuji částku za uklidové práce.Když si budou žádat třeba o dotace.To přeci nejde.

Jiná možnost není? Chci to řešit poctivě.

buss
hodnocení

0x

Pane, najděte si odpovědnou osobu, která vás zakryje (viz ŽZ). S podvodem bacha, vyskytne se např. rozmázlá reklamace a budete v háji. Každý by si měl prověřit podnikatele na rejstříku, zda má vůbec oprávnění na daný druh práce. A možná pak zjistí, že má nic.

tox232*
hodnocení

O toto mi jde chci mít vše legálně žádné podvody.Mám známého který má živnost na zednictví.Znamená to že by se za mne jakoby zaručil ale na živnosťáku bych byl psán já?

buss

Nejlépe zajít přímo na místně příslušný ŽÚ, když tak i s tím známým, pokud bude ochoten dělat odpovědného zástupce (jsou-li u něj jisté předpoklady). Jde o živnost řemeslnou, příloha č.1. ŽZ. Bude za vás odpovídat, jde o smluvní vztah. Podepisuje pak prohlášení. Tam vám pak vysvětlí i jaký bude další postup, aby jste živnost mohl později vykonávat zcela na sebe.
Nebojte se jich, uši netrhají. Jsou to naši zaměstnanci, služebníci, platíme si je.

tox232*
hodnocení

Úplně jsem zapoměl manželka ma stavební průmyslovku s maturitou může ona dělat odpovědného zástupce i když v oboru nepracuje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]