Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Siréna nad dvorem

Od: panet® odpovědí: 6 změna:

Mám dotaz ohledně sirény nad dvorem. Prohlížel jsem poradnu, jestli už tady někdo něco podobného neřešil a kromě jedné paní, co si stěžovala, že ji siréna vzbudila na dovolené jsen na nic nenarazil.

Máme úzký lichoběžníkový dvůr mezi naším a obecním domem a na tom obecním domě, na štítové zdi přímo nad naším dvorem asi 10 m vysoko je mechanická siréna, vzdálenost zdí je v místě sirény asi 1.2 metru. Test probíhá cca 2,5 minuty každý měsíc. Zvuk je stříškou sirény směřován přímo do dvora. Pokud siréna spustí, je to šílený kravál (než začnete psát, že je to obecní blaho, zeptejte se, kdo z vás má sirénu 120 cm od baráku, prakticky na vlastním dvorku...). Je to na vesnici o rozloze cca max 0,5 km x 0,5 km včetně nejzažších stavení.

Pokud máte na dvoře psa, tak ten se může zbláznit. Já zalezu domů a je to snesitelnější, ale i v bytě je ta malá vzdálenost velmi znát. Hygiena nepomůže, skrze "zákon o obecné bezpečnosti" - necituju název zákona přesně.

Pokusím se zažádat o posunutí do středu střechy sousední budovy, aby siréna nebyla přímo nad dvorem a střecha obecní budovy největší nápor akusticky odstínila.

Napadá někoho, ještě nějaké řešení nebo máte někdo zkušenosti s podobným případem? Pomohla by místo mechanické sirény elektronická (lepší nasměrování?).

Děkuji

(Kdo mi chce jen napsat, ať si zvykám, nechte si to prosím od cesty)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
2,5 minuty každý měsíc, to je normálně na odstřel. Ja mám řešení vzhledem k tomu, že je to vždy naplánované na první středu v měsíci 12:00. Udělat si procházku nebo výlet, klidně krátký, jen 10 minut. Pokud jsem v práci a pes sám na zahradě tak o tom ani nevim a netrápí mě to.
hodnocení

Škoda, že sis nepřečetl tu poslední závorku.

Přečetl, ale tohle neni snad můj případ ne? Snad tam vidíš radu a řešení ne?
hodnocení

Nevidím. Pokud nevnímáš, že pes se trápí, ale když ho nevidíš, tak ti to nevadí, tak se nemáme o čem bavit. Slyšel jsi někdy sirénu 3,5 nebo 5 kW výkonu z 10 metrů?

mll

Zkouška sirén je plánovaná a očekávatelná, takže opravdu stačí si to nějak vhodně naplánovat. Problém je snad akorát v květnu když vyjde středa na prvního, tak dělaji tu zkoušku pro jistotu třikrát (prvního, osmého a patnáctého, netvrdím že všechny sirény, ale zkouška sirén se ozývá prostě tři týdny po sobě). Naopak, když k nám přijeli kamarádi z válkou zmítané ciziny, tak se nějakou dobu ty zkoušky nedělaly, aby je to prý nestresovalo (přitom hlášení o tom, že to je zkouška před i po je v tolika jazycích a je mezi nima odjakživa i ruština, tak nevim v čem je problém).

Bývám tou dobou v práci, takže je mi to celkem jedno, ani nevím, jestli k nám domu je vůbec nějaká siréna slyšet.

Jasně že pokud je siréna nesmyslně namířená, je to na odstřel.

kmet
hodnocení

0x

Je to obecní blaho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]