Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doložení dokumentů příspěvku na bydlení

Od: zikmundova odpovědí: 7 změna:
Chtěla jsem se zeptat, když nyní popírám příspěvek na bydlení,jestli se má přijít v měsíci říjnu to obnovit s formulářem,který mne paní předem dala již v dubnu na další návštěvu za půl roku určitých měsících nebo v rámci schválené legislativní změny stačí doložit dokumenty v přechodném období později třeba v prosinci a bude příspěvek na bydlení pokačovat do konce roku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dokládat budu v říjnu za 3. kalendářní čtvrtletí.PnB se vyplácí zpětně,takže pokud bude opět schváleno,tak bude pokračovat dál.

viz.: Jde-li o pokračování nároku na příspěvek na bydlení, příjmy se dokládají vždy v dubnu za 1. kalendářní čtvrtletí a v říjnu za 3. kalendářní čtvrtletí. V lednu a červenci je dokládání příjmů za předcházející kalendářní čtvrtletí nepovinné. V takovém případě se bude nárok na dávku posuzovat podle posledních doložených příjmů.

Protože už máte PnB,tak na tu superdávku se bude ,,nabíhat,, postupně až někdy do poloviny příštího roku.Ti nový žadatelé podle ní budou žádat už nyní.Ale to Vám na ÚP vysvětlí podrobně.

zikmundova
hodnocení

V tom říjnu v přechodném období se budou dokládat příjmy a platby zpětně za čtvrtletí u příspěvku na bydlení který mne nyní běží nebo už to nebude existovat a nahradí ho superdávka hned 10. měsíc 2025? Mám ještě starý formulář na říjen tak nevím jestli ho můžu použít který jsem dostala v dubnu?

Tak ještě jednou: ta superdávka bude ,,nabíhat,, postupně až někdy do poloviny příštího roku u stávajících žádostí.Nově podle ní fungují ty nové žádosti.Použijte a dodejte podle té co máte.Na ÚP potom vysvětlí podrobně.I kdyby měsíc vynechali,tak potom v příštím měsíci dostanete příspěvek 2x.U tohoto příspěvku není určeno přesné datum vyplácení,takže výplata jednou za dva měsíce může nastat i tak.Pamatujte na rezervu aby bylo na zaplacení bydlení.

Ale je teprve červenec,tak máte dost času si na ÚP zajít nebo telefon a zeptat se přímo u zdroje.

Telefon: +420 800 779 900

Ale net máte,tak někde na stránkách ÚP určitě bude vysvětleno jak je to s těmi termíny a nějaké vysvětlení k tomu novému systému.Já jedu podle starého,protože nemám žádnou změnu.Jinak mám teda aplikaci JENDA,tak to vyřizuji v ní a nikam nemusím chodit.

zikmundova
hodnocení

Myslím když mne současně běží příspěvek na bydlení a nepřišla bych v měsíci říjnu jak to bylo povinné a nyní změna přechodného období superdávky, tak je příspěvek na bydlení prodloužen do konce roku 2025 a pokuď v říjnu nebudou změny tak bych tam nemusela aby to nevypadlo listopad a prosinec?

hodnocení

0x

Potřebujete vyplnit formuláře a doklady, že jste všechno zaplatila. Složenky, výpis z banky podle toho jak platíte, lístek SIPO. Musíte dokázat, že máte všechno zaplacené, že nikde nevisí dluh.

zikmundova
hodnocení

Zajít na úřad v říjnu nebo možné do konce roku aby listopadová částka nevypadla u příspěvku na bydlení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]