Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabídka vyššího úroku po snaze o zrušení spořícího účtu

Od: lulek odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, loni se mi 2x povedlo, že jsem zkusil zrušit spořící účet po výrazném poklesu úrokové sazby a internetové bankovnictví nabídlo úrok asi 3x vyšší. V té době jsem tam měl maximální možnou částku, ze které ještě byly úroky. Nyní tam několik měsíců žádné peníže nebyly, úrok je směšných 0,75 % a když to zkusím zručit, žádná nabídka nepřichází (je tak 24000). Chtěl bych tam zase dát tu max, částku. Nevíte, jestli je tato nabídka vyššího úroku podmíněna nějakou minimální částkou a dobou, kterou tam ta částka musí být? Tuším, že to určitě nezrušili...Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

O které bance je řeč? Kdo to takhle dělá? Banka nebo bankéř? A z jakého důvodu. Byl jste tam a zeptal se? Dal jste diskuzi a žádal vysvětlení? *alene* Jejich práce, moje peníze!

Například Komerční Banka. Když tam před pár lety zrušili u běžných účtů úroky, zmínil jsem se, že půjdu jinam. A začaly se dít věci! Zavolala si mě osobně tehdejší vedoucí pobočky a protože mi nemohla nabídnout žádný úrok, nabídla mi, jakožto dlouholetému a zajímavému klientovi, místo toho řadu jiných pozoruhodných výhod. Vyplatilo se mi u KB zůstat dodnes.

Ano. To je náplň retenčního oddělení, které má za úkol udržet si staré a prověřené zákazníky.

hodnocení

1x

"nabídlo úrok asi 3x vyšší."***že tomu nějak nevěřím. Copak to bylo za banku, že to ostatní nevěděli?

No... jestli mu nabídli 3x těch 0.75 by se dalo věřit...;)

Jasně, každý ať si věří, čemu chce.

Nepochopil... *alene*

Ale no tak... zkuste si to spočítat... 0.75 je mizerný úrok na spořák a jeho trojnásobek je pořád mizerných 2.1%

Ne že by to na spořácích byla nějaká hitparáda, ale kde který má víc. Takže klient, který nemá přehled může mít pocit kdoví jaké neudělal terno, když mu jeho banka místo 0.75 nabídne 2.1.

Počítat zatím umím, ale nevěřím tomu, že to bylo tak jak píše tazatel.

hodnocení

1x
Takže chápu to tak, že tam máš pár drobných a očekáváš nadstandartní nabídku pokud bys zahrozil odchodem?

tazatel ... Chtěl bych tam zase dát tu max, částku. Nevíte, jestli je tato ...

hodnocení

0x

Banka Vám nabídne vyšší úroky jen proto, aby si Vás udržela, když chcete zrušit účet. Je jen na její dobré vůli, jestli to udělá, nebo neudělá a ničím to podmíněné není. Žádný automatický nárok na to nemáte.

doplněno 16.07.25 08:11:

Pokud nejste pro banku něčím zajímavý zákazník, nemá důvod Vás držet, takže ani poskytovat pro Vás výhodnější úroky.

hodnocení

0x

Preco by vam banka pri smiesnej sume uspor mala davat nejake ponuky, ked urokove sadzby v celej EU klesaju? Banka nie je charita. Mozu mat automat, ktory vam da ponuku raz a pri dalsom pokuse zrusit ucet vas opravnene vyhodnoti ako spekulanta - kolenovrta.

Ak chcete vyrazne vyssie zhodnotenie, hladajte ine produkty mimo banku a vzdelavajte sa v oblasti investovania.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]