Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva dětí u nás

Od: metallica odpovědí: 2 změna:
Prosím o radu.Mám dcerku a je velmi ráda mezi dětmi často děti chodí k nám kolikrát prakticky denně...dcera je jedináček...děti mi tady nevadí je to takto od školky a mám je ráda ale co poslední dobou řeším, že mi vadí přístup rodičů, že se velmi málokdy nabídne i protistrana...hodně zvažuji zda to neřešit a bude to jako doposud nebo přestanu volat, nabízet ale vím, že potrestám nejspíš dceru protože se s kamarádkami neuvidí.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nenabízejte se. Děti si to doma vykručí a rodiče Vám budou muset sami zavolat a požádat, jestli jejich děti mohou k Vám. A třeba rovnou nabídnou protislužbu. Instruujte i dcerku - když budou chtít kamarádky přijít, ať řeknou svým rodičům a ti ať Vám zavolají.

mm
hodnocení

3x

"Protistrana" může mít spoustu důvodů, proč nechce zvát jiné děti k sobě do bytu, a je vhodné ty důvody respektovat, i kdyby byly sebevíce iracionální. Nepochybujte, že děti samotné by si kamarády k sobě rády zvaly vždy, ale rodiče to prostě z nějakého důvodu nechtějí. Rozhodně bych za tím nehledal nějaké "nemorální" důvody, například sobectví, vyčůranost nebo tak. Spíš za tím může být třeba ostýchavost. Nebo stud. Respektujme to.

Za mého mládí se to vlastně nijak neřešilo. Prostě se k někomu šlo, aniž by o tom jeho rodiče věděli, natož aby to nějak organizovali. Jednou tam, jednou onam, jednou k nám. Asi byli i tací, kteří nikdy nikoho k sobě domů nezvali, protože to neměli od rodičů povolené, ale vůbec si na to nepamatuji. My děti jsme to neřešily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]