Dobrý den, dokážete mi prosím vás, v Praze a okolí poradit jaká větší a pokročilejší firma případně zkušenější a dlouhodobější investor mi dokáže pomoci s investicemi a investičním poradenstvím? Bavíme se, pouze o trzích,ETF,dluhopisy, akcie a žádné krátkodobé a nesmyslné produkty. Je mi jasné a počítám s tím, že tato osoba či firma může mít za rok procentuální či smluvenou odměnu i přes to si myslím že výsledky to několikrát přeplatí a už jenom toto samotné poradenství bude malinká investice. Samozřejmě taktéž časem si začnu úplně sám, spravovat své portfolio a pokusím se být co nejvíce samostatný. Všem vám předem děkuji za vaše rady a časem. S pozdravem Jiří G.
Jsem přesvědčený, že se nejedná o seriózní dotaz neřkuli s nadějí na užitečné rady, informací na tohle "moderní" téma je plno i zde, nýbrž se jedná o červený hadr. Však to tu k tomu směřuje, protože od skutečného užitečného radění lidi nebudou a i ti, kteří by mohli, budou na to příliš pomalí.
jirig
@kmet, opět velmi známý nešvar a porušování pravidel poradny? Všiml jste si že toto zde je poradte? Ne Pražská drbárna a podobné? Nechcete poradit, tak proč vůbec odpovídáte? O jaký červený hadr? To jste vy, kdo nedokáže poradit a porušuje pravidla poradny. To tam nesměřuje, to už tady je. Místo pomoci, pouze obtěžování tazatelů.
IMHO schopný finanční poradce poradil především sám sobě, teď ja "za vodou", rozvaluje se na pláži někde na Bahamách nebo na Kanárech a nechá se obskakovat huriskama. Tady jsou ti neschopní nebo ti co teprve začínají.
Kdybych nevěděl moc, patrně bych investoval u nás například do Penta Equity Fund. To mi v současnosti dává smysl. Tuto možnost investice jsem však vybral jako jednu z mnoha a detaily nevím, neboť investuji bez prostředníků - tj. dále je třeba studovat samostatně.
Ovšem musíte si uvědomit, že nej finančního poradce uvidíte jedině když se podíváte do zrcadla. Proč? Jednoduché: jistě, můžete se s někým poradit či někomu věřit. Ale veškerou zodpovědnost za veškeré investice stejně na sebe berete vždy jedině vy.
jirig
Vy si neuvědomujete že může si to číst kdokoliv kdo bude mít 20 let + a bude mít velmi pěknou mzdu a bude mít zájem o investování a zajištění se. A takoví mají kde vzít informace a na koho se obrátit? Učený z nebe nespadl a nespadne.
Samozřejmě učený z nebe nespadl a to nejsou ani bankéři. Je nezajímá níc kolem investic, ale zajímá je počet klientů, kteří budou generovat bance zisky bez ohledu na to, zda vydělává nebo prodělává. Banka nenabídne nic extra, žádné podpultové aktivum se zaručeným ziskem, ale nabízí jen to, co trh nabízí. A to si může člověk koupit sám, bez prostředníků.
smode2
Jirig: to jako že by se měl ten mlaďoch neznalý naučit řádně samostatně investovat u nějakého letitého protřelého finančního poradce?
Proč hledat nějakého poradce s nějakým produktem, když můžete mít vlastní profil a nikdo vás nebude obírat o provize a vše budete mít pod absolutní kontrolou? Je to jednoduché - můžete kupovat ty nejznámější věci (třeba SaP500, Apple bla bla bla), ETF bitcoin a kdo ví co, mit pevně danou strategii (třeba že se neposeru z 15% pádu a prostě vyčkám). Třeba platforma XTB je v pohodě, pár zhlédnutí videí na YouTube jak tam fungovat a je to. Neni to nic extra, je to spíš o psychice (nesmět dělat unáhlené rozhodnutí). Fakt easy.
jirig
Ano i toto je možné, i přesto amatér nebo začátečník může dělat zbytečně nevýhodné investice nebo vydělá velmi málo a taktéž neví kolik peněz tam dát. Jistě někdo do 3-4000 Kč a někdo o nulu na víc ale i přesto. Samozřejmě to není jako si udělat řidičák nebo svářečkský průkaz, je to velmi složitější a taky by jste do ani jednoho nešel bez zkušené osoby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.