Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhá navazující mateřská - z čeho se počítá?

Od: dadi* odpovědí: 2 změna:

Chci se zpetat: momentálně jsem na rodičovské dovolené do 25.6.2012, beru 7600,-, tříletá varianta. Chceme druhé dítě a zajímalo by mě, kdyby se dátě narodilo během příštího roku 2011, jak by to bylo s penězi do toho 25.6.2012 po porodu druhého dítěte. 1. Nejprve mě zajímá z čeho se mi bude počítat mateřská? Jestli z předešlé práce před prvním dítětem nebo z momentální rodičovské dovolené. 2. A dále mě zajímá, zda při dvou dětech pobírám i dva rodičovské příspěvky. Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. trvá vám stále pracovní smlouva? pokud ano, tak z výdělku z předchozího zaměstnání - vyměřovací základ pro výpočet mateřské zjištěný z aktuálních výsledků se porovná vyměřovacím základem pro první mateřskou a použije se ten pro matku výhodnější. pokud vám pracovní smlouva netrvá, tak na mateřskou nárok mít nebudete, po porodu druhého dítěte budete hned pobírat rodičovský příspěvek.

2. ne.

lol*
hodnocení

0x

Milá dadi,

na dvě děti se rozhodně dva rodičovské příspěvky nepobírají :) ale jako vtip dobrý, dlouho jsem se takhle nezasmála. Lidská blbost je neomezená :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]