Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setkání s rodiči me milé- restaurace, dárky pro ně

Od: peta992 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den ještě jednou,
pred nedávnem jsem zde vkládal otázku ohledně mého prvního setkání s rodiči mě přítelkyně. Pozval me její otec a setkání proběhne v restauraci.
Chtěl jsem se pro jistotu doptat, je vhodné donést pro maminku nějakou kytičku (prý raději ne příliš drahou) a tátu něco sladkého? Nepije moc.
Jako u předchozího vláknem, i zde mockrát děkuji za váš čas strávený pomocí mě osobě;)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

2x
Opravdu Vám už bylo 30 let? Máte práci? Máte kde bydlet, jste schopen se postarat o svou budoucí ženu a případně rodinu? Pokud ano, jste dospělý muž a tohle je jen přátelské setkání, nic vic. Budou na vás kladeny daleko větší nároky, pokud třeba založíte rodinu. Ptáte se jak kdyby vám bylo 18 a měl jste jít poprvé domu za svou holkou.

mate59
hodnocení

0x
Pro matku bych koupil malou neokázalou kytku.Pro otce nic, spomínanou sladkost doneste případně až na návštěvu domů.
peta992
hodnocení

Není blbé otci nic nepřinést?
mate59
Není.Kdyz tak víno.
halamus

I když moc nepije, až na naprosté výjimky láhev neurazí. Třebas Metaxa, Jägermeister, Bošácká slivovica, ...
Ideálně něco, čemu já říkám nižší střední třída.
Láhev s alkoholem je asi jediný dárek, u kterého se toleruje, že bude darován dál.

Pokud preferuje víno pžed tvrdám alkoholem, podaroval bych víno.

Já osobně na vašem místě bych se v prvé řadě neptal tady v poradně, ale své milé.

verbal
hodnocení

0x

To je ta jak je ta tvoje milá starší a její matka tě nemá ráda?

Vystou milou bydlíte nebo plánujete budoucnost nebo v jaké fázi se to nachází? To vypadá že si vás rodiče chtějí proklepnout? Tak to se nedivím že jste z toho celý vyklepaný.

bramburka
hodnocení

0x

Mamince bych koupila kyticku, muze to byt i jedna pekna ruze. Tatinkovi v tomto pripade nic, ale kazdopadnne mu podekovat za pozvani.
A nebudte z toho tak vyklepany! Jdete na veceri, ne na popravu!
Na Vasem miste bych si pro jistotu precetla neco o spravnem stolovani, at nedojde k trapasu. Ne vsichni se umi v restauraci chovat (ale to neni nic proti Vam osobne). Treba jak uchopit sklenicku na vino atp.

omen
A co jako že nebude umět držet podle etikety sklenici on to někdo hlídá? Žeby číšník nebo to pozorujete jen vy a pak to kdakáte jak jste byla v restauraci a vedle.lidi drželi sklenici jak burani,tak to musí bavit ...ale je vidět na čem lidi lpí místo na tom jaký člověk je to je snad důležitější než jestli zeťak se umi chytit sklenici vina do ruky *alene*
bramburka

@omen: To byste se divil, na co vsechno takova prisna maminka hledi: ciste boty, vyzehlena kosile, chybejici knoflicek atd.
Asi spatne znate zeny! Zalezi na prvnim dojmu. Clovek se pozna az pozdeji pri blizsim seznameni. Ale prvni dojem je moc dulezity!

halamus

Ono je toho více, nejen jak se drží sklenice na víno, přiznávám, že já to nevím dodnes, v Chacharovicích nad Odrou se to neřeší.

Jsou i další věci, třeba kdo pronese přípitek...

omen
@bramburka
Aha, tak to už se nedivím proč je tolik můžu raději sami hrají hry na pc anebo si leští u péčka naprosly totiž hodnocením maminek svých nebo těch holek. Pokud je si dcera vědoma svých kvalit plati i pro muže, tak není obava že si dotáhne buhví co, navic žít s nim bude ona. Ženy znám až moc dobře i když mě vychovali spíš jako chlapa umět si poradit se vším
Navíc se říká ze není dobré dát na první dojem někdy nervozita udělá své a o nehody je postaráno. Myslím že díky přísným matkám otcům a lpění na absolutně nedulezitych věcech pro život jako např.ty co jste popsala můžou napáchat v člověku víc škody než užitku. A za spoustou rozbitých vztahu stojí právě to s*aní se rodičů do života mladých.
Vždy je to spíš o respektu a komunikaci.

vili
hodnocení

0x
Vy se mi líbíte. Po roce spaní s vaší partnerkou se strašně divíte, že vás konečně chtějí poznat její rodiče. A že když jste zatím nebyl schopen dojet se představit, že vás pozvali jakože na narozeniny.
Jediné, z čeho máte obavy, že její matka má k vám předsudky (jak překvapivé, když jste se dosud neobtěžoval dojet a pochválit jí nedělní oběd a říct, že to s dcerunkou myslíte nejspíš vážně), a co donést jejímu otci.
No tak popořadě. Matce bych s milým úsměvem řekl, že mě moc těší a lituji, že jsem neměl možnost poznat ji a jejího manžela dříve, a k tomu dal malou kytičku, protože jí musí pak ještě nést domů.
Otci v restauraci nic, nebo pokud to opravdu bude oslava narozenin, dal bych mu dárek k narozeninám od vás obou. A pokud se nehodláte před odchodem do restaurace stavit i u nich doma, tak by to mělo být něco přenosného, třeba poukaz na víkend pro dva nebo let balónem. Protože pokud mu v restauraci strčíte mezi polévkou a hlavním jídlem dárkový koš, štěně nebo Gola sadu, bude to horší než nedat nic.
Hlavní je se nesložit, jsou to jen lidé a s největší pravděpodobností i docela milí, takže vás nejspíš nesežerou. Možná byste je mohli s partnerkou naopak pozvat v brzké době k vám aspoň na kafe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]