Nejste přihlášen/a.
Prosím, máte někdo zkušenost s úmrtím v rodině? Jsou nějaké nesrovnalosti s úmrtím, tělo zesnulého bylo odesláno na pitvu a já se ptám, zda mají pozůstalí právo na pitevní zprávu, případně kde ji žádat. Děkuji!
3x
Před čtyřma roky mi zemřel bratr, byl odeslán na pitvu. Chtěli jsme pitevní zprávu, volala jsem všude možně a nedali nám ji.
Tak jsem se obrátila na bráchovu obvoďačku a ta si tu pitevní zprávu vyžádala a poskytla nám informaci o důvodu úmrtí.
Platí toto i při normálním úmrtí v nemocnici nebo LDN, tedy bez pitvy? na úmrtním listě mých rodičů příčina smrti není a ráda bych ho věděla, prý ani matrika nesdělí, neví. Děkuji.
Lapka: Můžeš si vyžádat zdravotní dokumentaci ať už svojí nebo zesnulého blízkého příbuzného, dojdeš na vedení nemocnice a zažádáš, za nějaký poplatek typický 200 Kč, dostaneš na cédéčku kompletní dokumentaci. Pokud jseš pozůstalí, tedy přímý dědic, ale nemocnice nic než zpackala a není tam žádný problém, tak ti to bez problému vydají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.