Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pitevní zpráva pro pozůstalé

Od: ajka5® odpovědí: 9 změna:

Prosím, máte někdo zkušenost s úmrtím v rodině? Jsou nějaké nesrovnalosti s úmrtím, tělo zesnulého bylo odesláno na pitvu a já se ptám, zda mají pozůstalí právo na pitevní zprávu, případně kde ji žádat. Děkuji!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Před čtyřma roky mi zemřel bratr, byl odeslán na pitvu. Chtěli jsme pitevní zprávu, volala jsem všude možně a nedali nám ji.

Tak jsem se obrátila na bráchovu obvoďačku a ta si tu pitevní zprávu vyžádala a poskytla nám informaci o důvodu úmrtí.

ajo

No bratr nevím jesy je příjmý, Nemohl zažádat rodiče nebo potomek? Bratr se mi jeví jako někdo docela cizí pokud dotyčný měl rodiče nebo potomky nebo manželku.

Pokud nikoho neměl tak s jakým odůvodněním vám to nevydali?

hodnocení

3x

Žádejte u praktického lékaře, který měl zesnulého v péči.

Platí toto i při normálním úmrtí v nemocnici nebo LDN, tedy bez pitvy? na úmrtním listě mých rodičů příčina smrti není a ráda bych ho věděla, prý ani matrika nesdělí, neví. Děkuji.

ajo

Lapka: Můžeš si vyžádat zdravotní dokumentaci ať už svojí nebo zesnulého blízkého příbuzného, dojdeš na vedení nemocnice a zažádáš, za nějaký poplatek typický 200 Kč, dostaneš na cédéčku kompletní dokumentaci. Pokud jseš pozůstalí, tedy přímý dědic, ale nemocnice nic než zpackala a není tam žádný problém, tak ti to bez problému vydají.

jp
hodnocení

1x

Žádala jsem o ní v nemocnici, kde pitva proběhla. Po předložení OP, že jsem blízká bříbuzná a poplatku Kč 200,-, mi ji vydali.

jo
hodnocení

0x

Byla odeslána kym? Ptejte se na pitevně.

Na pitevně jim to nedají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]