Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marihuana na balkoně

Od: redwolfyealla odpovědí: 30 změna:
Zdravím,soused má na balkoně několik rostlin marihuany.
Otázka zní, mám ho prásknout?
Nebo nebýt práskač a neřešit to?
Ne že bych koukal po ostatních balkonech ale bije to do očí a jde to cítit.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Nekrmte trolla.
redwolfyealla
hodnocení

Nerozumím odpovědi
pavel2

A starou babičku s jednou kytkou bys prásknul?

pb®
hodnocení

1x
A vy pohledem poznáte, jesti je to odrůda s obsahem THC nebo léčivého CBD? Já teda ne. Co když to odrůda, která má THC nula nula nic (povoleno je do 1%), zato CBD hodně a soused si z toho dělá masti na bolavé klouby?
redwolfyealla
hodnocení

Vědět to samozřejmě nemůžu ale pokud je zde důvodné podezření tak je v pořádku to nahlásit. Samozřejmě že prvně budu konfrontovat přímo něj.

hodnocení

0x

Pokud zdrogovaný soused nedělá binec nebo neprodává, není třeba nic řešit. Si myslím já. Je to jeho věc. Mě by také netěšilo, kdyby sousedé, neuměli pomoci a jen strkali nos do mých věcí. *alene* Že pěstuje, to víte, ale jestli je někdo nemocný a konopí mu pomáhá, pak se divím, že to nevíte a nenabídnul jste mu pomoc.

redwolfyealla
hodnocení

Jestli ne nemocný nebo ne před zákonem nehraje roli. A nemocný není. Tady nejde o to že bych strkal nos do cizích věcí.Zápach bude obtěžující takže myslím že když to neudělám já udělá to někdo jiný
bear

Jak to víte, že není nemocný? Chronické nemoci nejsou mnohdy vůbec vidět navenek.

A pokud to víte opravdu s určitostí, tak se podle mě znáte natolik, že by to od Vás byla pěkná sviňárna. O dost větší nežli kdyby jste si byly pouze cizí sousedé od vidění.

pb®

A jak víte, že není nemocný?

Třeba já mám roztroušenou sklerózu už skoro 10let a že na ni funguje konopí je neoddiskutovatelný fakt. Taky jsem si jednu rostlinu CBD odrůdy Medikit pěstovala ve skleníku a dělala z ní čaj, než jsem se konečně dostala k biologické léčbě, což trvalo rok a půl od první ataky. Přestože všude tvrdí, že pacient má dostat léky do měsíce, skutečnost je jiná a pacient se musí o léčbu hodně prát.

Nemoc na mě není vůbec znát, jen na magnetické rezonanci jsou plaky na mozku. Takže byste jako soused směle mohl tvrdit, že jsem zdravá a nic mi není. Spousta sousedů, kolegů a známých nemá o mém onemocnění vůbec tušení a když se to dozví, koukají jak sůva z nudlí. Jak je možné, že já s ivalidizující RS zvládnu celý den jezdit na kole, celý den jít pěšky nebo celý den jet na běžkách, což by oni nezvládli.

Žij a nech žít.

ota
hodnocení

0x

Jestli budeš praskat tak to nedělej anonymně, prostě běž a přiznej se k tomu že seš práskač :)

Ono to bude stejně jasné kdo ho prásknul protože kdo jiný to může vědět že má na balkóně něco než soused co tam vidí

pěstování více než 5 rostlin je považováno za přestupek Ale než ti to na praskáš tak to bude patrně volně no takže myslím že máš docela nudný život, když se nestaráš o sebe

Pokud řešíš údajný zápach, tak to je jiná věc, to jsi se měl zeptat na to, jak řešit sousedovy imise...

redwolfyealla
hodnocení

Pěstování kytek konopí nad 5 rostlin je trestný čin.
asd1

A tři kytky nejsou ani přestupek...

redwolfyealla
hodnocení

To jsi slyšel kde?
Přestupek podle § 30 zákona o přestupcích (zákon č. 250/2016 Sb.)

hodnocení

0x
Ceske zakony umoznuji mit 5 rostlin pro vlastni spotrebu.
Sousedovi hezky zaklepte, zeptejte se na pocet, on rekne, ze ma 5 a vse hasne.
Hezky den

kmet
hodnocení

0x

I když to vypadá a voní, jako zakázané konopí, neznamená to, že to tak je. Nejdřív se ho zeptejte, mezi řečí, co to pěstuje, za jakým účelem a kolik a podle toho se rozhodněte. A když to bude skutečně *, alespoň budete vědět, co nahlásit.

asd1
hodnocení

0x

Klidně bonzuj, dnes je pěstování tří kytek legální.

redwolfyealla
hodnocení

Podle § 284 trestního zákoníku a aktuální právní praxe:
Držení/pěstování do 5 rostlin konopí (s obsahem THC nad 1 %) je přestupek – řeší se ve správním řízení, typicky pokutou až do 15 000 Kč.
Pokud rostlina obsahuje THC, je to stále nelegální, i když je jen jedna.
pavel2

Češi umí jen dvě věci. Udávat a nechat si od vlády dupat po hlavách a zákony neznají vůbec. Stydím se za tento národ.

kedul
hodnocení

0x

Záleží na vstazích. Pokud je to zmr. tak prásknout, pokud ne tak to přehlížet. Věřte že těch pár kytiček má pro vlastní potřebu a na drogách tu vydělávaí jíní ...

id
hodnocení

0x
Pane práskač. Požádejte souseda ať vám kousek věnuje, ochutnejte a pak se běžte napráskat, což jako víceletý uživatel určitě poznáte, co sousedovo konopí obsahuje.
redwolfyealla
hodnocení

A co bych na sebe měl napráskat?

overalka
hodnocení

0x

Podle mě to bude léčivé CBD, okem se to nedá poznat.

mll
hodnocení

0x

Taky jsme měli takového souseda, co tvrdil, že v jednom bytě "vaří marihuanu." Z toho je asi jasné, že je totálně mimo.

Osobně bych teda nechal nějakého jiného všímavého důchodce (nejste to Vy?) ať se znemožní. Ostatně policajty nijak nezajímá ani kouření marihuany, tak proč by je mělo zajímat její pěstování, a vůbec kdo ví, jestli to je marihuana. (Pravidelně jsem viděl, jak policajty nechává klidné zahulený podchod na nádraží jak tam záškoláci hulí. Z toho usuzuju, že je to nijak netankuje. A pokud jde o ostrahu sždc, tak ti si spíš zahulí s nima, než aby je vyhnali aspoň pryč.)

dann
hodnocení

0x

Prvně bych asi přestal se snažit ze sebe dělat, že Vám do toho nic není. Píšete na poradnu, jestli ho nahlásit, očividně do toho nos strkáte, jedno Vám to není a po ostatních balkónech koukáte. Pak bych se zamyslel, jestli je ten soused normální a v jakém množství pěstuje. Jestli je soused v pohodě, co na tom řešit? Jestli má nějaký ok množství, co na tom řešit? Jestli očividně neubližuje ostatním, tak co na tom řešit?

hodnocení

0x
Jestli chceš někoho "prásknout", tak policii bychom měli volat my.
Za vraždu půjdeš sedět na dlouho
aaa

jdi se radši léčit do psychiatrické léčebny. Není nad teplej bonz.

To bylo na: redwolfyealla

coze
hodnocení

0x

Redwolfe, nebudu Vám radit jak se zachovat ohledně souseda, spíš bych radši osvětlil jak se věci mají. Spojení "rostlin marihuany" je špatně. Marihuana jsou květy konopí, rostlina je konopí. Tudíž má na balkóně několik rostlin konopí, ne marihuany. Dále píšete "Držení/pěstování do 5 rostlin konopí (s obsahem THC nad 1 %)", ale rostliny konopí žádné THC neobsahují, obsahují THC-A. Vlastní THC vzniká až při sušení a zrání přirozenou dekarboxylací THC-A. Jinak pro vyrovnanost a klidnou mysl je dobrá odrůda Early Skunk, třeba od jedné nejrespektovanějších konopných bank na světě a sice Sensi Seeds.

pavel2
hodnocení

0x

To budou CBD tedy legální. Žijete v roce 1990 nebo v současnosti? Vadí vám to nějak?

ltz
hodnocení

0x
Neřešit to, nebýt práskač. Vy zase nemáte na balkoně konopí, ale říká se, že nikdo na světě prý není úplně ten svatý a bez nějaké viny. Tak ho radši nechat být. A konopí je léčivé a pomáhá.
redwolfyealla
hodnocení

Tak doufám že pěstování pro osobní potřebu bude co nejdříve legální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]