Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po roce poznat její rodiče? Její máma mě nemá ráda už teď

Od: peta odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
přítelkyně se mě nějakou dobu snaží seznámit s rodinou, kde jsou jejich vztahy trošku komplikované. Abych to zkrátil, její máma mě ještě neviděla a už mě nemá ráda. Teď na mě přítelkyně navlékla, že mě její táta pozval na oslavu jejich narozenin jen ve čtyřech. Souhlasil jsem, ale připadám si do toho strašně tlačený, vyloženě to nechci absolvovat. Co byste dělali vy? Já 32 let, ona 34.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

psycholog
hodnocení

4x

První co mě napadlo: Kdo z vás 4 nemá nějakou diagnózu? Holka možná hraniční poruchu, ty OCD, tchyně nevimco, Možná táta? Tak s tím si budeš asi rozumět Každopádně starší žena a mladší muž, to obecně nedělá dobrotu, i podle toho popisu ona bude spíše maskulinní generál a ty spíše femine?

Jako je to šílený, tahle ztracená generace: chci / nechci ...

Za mě: pokud seš chlap s ne baba, jdi do toho, a podívej se, jak bude za X let vypadat tvoje přítelkyně!...

PS: vážně se takhle chovat chlap, aby se bál přijít okouknout rodiče své nastávající? Ženská většinou nervy chlapa domů, když spolu mají pouze volný vztah, naopak chlap nikdy netlačím ženskou do toho aby ten vztah změnili na vážno, to musí tlačit ženská! Takže ta ženská evidentně chce s tebou navážno, jak to máš ty?

bramburka
hodnocení

4x

Jdete do toho, at vite, co je pravda a co vas ceka. A nezapomente vzit mamince kytku a tatinkovi lahev vina. To udela dojem!

hodnocení

2x

Zdravím,

dělat si předsudky z toho co se ještě nestalo je to nejhorší..

Buďte svůj, ne někdo s přetvářkou, jen svůj, vy sám si určete hranice a tvořte vizemi vaši budoucnost. Tedy pokud se považujete za dobrého a čestného člověka.

Jste to jen a jen vy... ne ti ostatní.

Hodně štěstí..

mnoho dobrých rad jste zde již dostal. A hlavně nebát se.. Svět se nezboří...

Kdybych mohla, dala bych vám bodů 10. *palec*

hodnocení

2x

Chápala bych Vaše obavy, nervozitu, stud tehdy, pokud by Vám bylo 20 let. To je ještě kluk. Ale Vy už jste chlap a leccos jste jistě zažil. Tahle dívka není ve Vašem věku určitě Vaše první. To jste ještě nikdy nebyl u žádné v rodině? A jak jste si vydedukoval, že Vás máma nemá ráda? Mít doma odkvétající 34 letou dceru, jako máma bych naopak měla radost, že to zboží má snad přece jen svého kupce. Matinka by si Vás naopak měla hýčkat, aby jí dcera nezůstala na semeno.

Je mi divné to setkání ve čtyřech. Dívka nemá další sourozence? Na oslavy narozenin se zvou i prarodiče, tety, strýcové, sestřenice...Ale pokud to tak rodiče chtějí, vyhovte jim. Vydrbejte se ve vaně, učešte si pěšinku, vykartáčujte oblek, plivněte na boty...*smich*

Nebojte se, poslední větou si z Vás jen dělám legraci. Přijďte čistý, dobře naladěný, v pohodě, nemluvte mnoho, spíš naslouchejte. Pozor na nemíru alkoholu! A uvidíte, že to dobře dopadne. Mamince kytku, taťkovi láhev. Tím spíš, že se jedná o narozeniny, proto jsou dárky vhodné. Jaga.

hodnocení

2x
Uvědomte si, že zatímco kluk si vybere holku a je mu úplně jedno, co si o ní myslí např. jeho rodiče, protože věří sám sobě a svému úsudku (nebo rozkroku ;) ), tak mnohé holky to mají tak, že vlastními úsudku věří méně a cítí potřebu ukázat toho "svého" někomu, komu věří, kdo je pro ně autoritou (matka, otec, strýc, rodinný známý), aby jim řekl, co si o dotyčném myslí a často jsou ochotny se podle tohoto cizího názoru řídit. Tedy pokud u takového "seznámení" neuspějete, může to třeba znamenat i konec vztahu.

prostromek
hodnocení

0x

Nechť první návštěva proběhne i podle Vás, abyste se cítil v pohodě.

Seznámení ve čtyřech by ale šlo, nejlépe na veřejném místě. Všichni se potom většinou chovají ,,ukázněně,,.

A po určité době, pokud opravdu něco nesedlo, se můžete ve slušnosti rozloučit. Z restaurace se bude lépe odcházet, než z jejich domova. Jinak by oni měli výhodu domácího prostředí. A tři na jednoho.

S tím, že nikdy nevíte, kdo po chvíli k nim domů přijde znenadání jakoby na návštěvu.

Třeba si s panem otcem sednete, co Vy víte?

I když jako ve 34 letech by Vás nějaká schůzka už neměla nějak rozhodit. Je pravda, že pokud pomýšlíte na vážný vztah a svatbu, tak s nevěstou si berete i její příbuzné (a naopak).

Jak vůbec víte, že Vás její matka nemá ráda? I když pozor, máti se bude na prvním setkání krotit, nebude dávat najevo negaci.

Ale třeba ji okouzlíte.

Buďte opatrný, slušný, korektní, nechte si únikovou cestičku.

Je to složitá a citlivá věc. Tohle nikdy člověk neví, neodhadne, jak se vše bude vyvíjet.

Též se říká - jaká matka, taká Katka. Povahy i rodinné vztahy se mnohdy nevědomky dědí, protože v tom člověk vyrůstal a od dětských let se mu vtiskly do chování, i když si to neuvědomuje.

.

psycholog

Tak zaprvé, rodiče nemají potřebu chodit někam do restaurace, A i kdyby, tak tam přeci může přijít taky znenadála nějaký host Auto dokonce úplně random, třeba bývalý eX dotyčné dámy, zcela náhodně ... Jinak souhlas, že tato otázka na muže 34 let je poněkud infantilní

ltz
hodnocení

0x
Pozval vás její táta, ten proti vám asi nic nemá, tak tam běžte. Aspoň sám zjistíte jaká je tam situace, poznáte jak se chová její máma, co třeba proti vám má. Když k vám bude nepříjemná, aspoň budete mít důvod, že příště odmítnete další návštěvu. A nebo půjdete, budete se bavit s otcem a její chování můžete slušně ignorovat.

hodnocení

0x

Dobrý den. Souhlasil jste, tedy jste pozvání přijal a oni s Vámi počítají. Tak jděte, seznamte se s rodiči své vyvolené a třeba to nebude žádná hrůza. Je pochopitelné, že Vás rodiče chtějí poznat a jaký názor si na Vás udělají, záleží také na Vašem chování a vystupování. Pokud jste to nechtěl absolvovat, neměl jste pozvání přijímat. Takhle jděte a snažte se být přátelský a pohodový. Třeba to vše dopadne lépe, než čekáte a uděláte na její rodiče dobrý dojem. A pokud ne, tak si nebudete alespoň vyčítat, že jste se seznámení s nimi vyhýbal..Ono by to mrzelo zřejmě i tu Vaši slečnu, kdybyste nakonec nešel, když Vás pozvali..

hodnocení

0x

Dovolím si navázat na PS @psychologa. Také dost dobře nechápu obavy z návštěvy. Vždyť každý kluk od nějakých patnácti do dospělosti musí absolvovat takovýchto slušnostních návštěv na bábovku desítky, když chce, aby rodiče pustili holku s ním tam či onam. Pro chlapa v pokročilém věku to už musí být rutinní záležitost. V čem se tato návštěva liší od ostatních?

hodnocení

0x

Tak se s ni rozejdi a nikam nechod.

hodnocení

0x

Akosi sa automaticky predpoklada, ze vo vasom veku si ludia zakladaju rodiny (kedysi ich davno mali) a nemaju len povrchne vztahu kvoli sexu a zabave. K tomu patri aj navsteva rodiny. Je minimalne neslusne odmietnut tu prvu navstevu.

asd1
hodnocení

0x

Byl jsi pozván, pozvání jsi přijal, tak jaký tlačení? Jestli jsi neměl koule pozvání odmítnout hned, tak sklop vocas a jdi tam. Nebo seš zbabělec a slibotechna? Pak se podle toho k tobě budou chovat.

Jak bych to dělal já? Pozvání jsem přijal, tak tam jdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]