Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění větví přesahujících od sousedů

Od: smode2 odpovědí: 9 změna:

Hezký den všem:)

Je možné legálně odstranit 3. osobou bez upozornění přesahující větve stromů ze soukromých pozemků (zahrad), které zavazejí při průchodu pěších a průjezdu vozidel na veřejně užívané cestě? Pokud ne, jak se taková situace (tj. odstranění větví) řeší?

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Ne. Upozornit vlastnika pozemku, at to resi. Predpokladam, ze to je obec. Ta by mela vyzvat vlastniky stromu, at si je orezou. V praxi se na to obec vykasle uplne, nebo je oreze bez upozorneni.
smode2
hodnocení

OK, díky. Cesta je obecní, pozemky kolem ze kterých větve čouhají jsou soukromé.

makk

Když vaše není ani cesta ani větve, tak to řešit nemůžete. Správný postup je upozornit obec a ta by to měla řešit.

smode2
Makk: přesně to jsem potřeboval vědět. Díky.

hodnocení

4x

u nás je/byl v obci podobný problém s chodníky kdy majitelé pozemků si nasadí k plotu dřeviny o které se nestará a Vy musíte jít po cestě protože přes plot prorostla obluda a po chodníku se jít nedá-takže jednoho dne vyhlásili několikrát místním rozhlasem-že pokud si to majitel neodstraní tak mu to odstraní pracovníci obecního úřadu a náklady budou vymáhat po těch vinících protože chodníky jsou navíc obecní majetek...takže pak chodili po těch lidech...fotilo se to...a najednou každý věděl co dělat...takže raději to řešit přes obec...

hodnocení

2x

"Je možné legálně"****tak jak to popisujete, to určitě nelze.

hodnocení

0x

Já počkám do tmy a pak co mě štve ořežu :) resp. ostříhám nůžkama (jen tenké větve). Taktéž obecní cesta a větve od lidí, co škrábou auta. Ti majitelé to samozřejmě řešit nechtějí, jelikož si takhle vyblokovávají prostor před jejich pozemkem navíc. Konflikt ještě nebyl, jelikož mě ještě nikdo neviděl. Co paradoxně jednou naštvalo sousedku, že sekám na obecní cestě obecní trávu před jejím pozemkem (řekl jsem, že když už vytáhnu sekačku ven, posekám celou cestu) - samozřejmě, když má vysokou trávu (schválně), auta jezdí spíš po mojí posekaný straně cesty. (Cesta je mezi našimi pozemky a mám jen cca 3,5m.). Takže tolik k radostnému soužití :)

Abych byl fér, svoje ven trčící větve stříhám taky.

mm

K té vysoké trávě bych dodal: "To neděláš dobře, Jaromíre..."

Tohle "kolíkování prostoru před plotem" bude fungovat do té doby, než někdy koncem léta ta vysoká tráva seschne a někdo tam z nouze odstaví auto s rozpáleným výfukem.

Znám od vidění. Řidič stihl k autu s dýmajícím spodkem doběhnout a odvézt, na hořící trávu museli zavolat hasiče.

Taky miluju dobráky, kteří mají nejen vysokou trávu, ale v ní mají ještě velké a ostré kameny. Nebo si před plot naházejí staré pneumatiky, to je pak skutečná krása.

Když máš souseda pitomce, co pro něj plot není tabu, každé fungující řešení přijde vhod. Taky jsem orval služebák o kámen chránící trávník u cesty, ale potom, co mi soused strčil radlici traktoru do zahrady, mám pro tyhle opatření docela pochopení. Já přemýšlel o použití flexy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]