Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám pouze základní vzdělání, pracuji hodně moc let jako telefonistka,předtím to byly manuální práce a obchodní zástupkyně, ale teď už bohužel vidím, že budu muset dělat něco jiného, ta práce je čím dál horší, neustále jsou nějaké stresy, není jí tolik jak bylo, u jiných firem bohužel je to ještě horší, mám zkušenosti a bohužel ta ZŠ mě hodně limituje co dělat, i když na počítači umím i jazyky, ale jen slovensky a anglicky. Ale to umí kde kdo a ještě je alespoň vyučen. Vzhledem k mému věku (dost přes 40) si neumím představit, že bych zvládla přes profesní kvalifikaci např. cukrářku nebo kuchařku, měla jsem rozdělanou sš s maturitou, ale bohužel necítila jsem se na to a už uběhlo více než 10 let. Jelikož jsem hodně na samostatnou práci, tak mě napadá si dodělat řidičský průkaz B, ano dodělat, protože já jsem měla už i jízdy, ale nešla jsem na zkoušky, už je to asi 14-15 let, instruktor mi tehdy řekl, že se na závěrečky mohu přihlásit kdykoliv v budoucnu a nebudu muset platit znovu celý kurz. Nojo ta autoškola tu pořád existuje, ale stejně už je to tak dlouho, že ty jízdy si stejně musím připomenout a znovu odjezdit. Ale o co jde, je mi dost po 40ti letech a bohužel už mám vetchozrakost a mám brýle na blízko, na střední vzdálenost a na dálku, myslíte, že je možnost mít kontaktní čočky? Abych v jedněch čočkách viděla na všechny vzdálenosti? Mě to zní jako sci-fi, ale budu to muset vyřešit, chtěla bych si totiž udělat řidičák, budu si muset koupit dodávku a kamery do auta, abych viděla mrtvé body a vše, protože mám hrozný strach z toho, že bych někoho zajela. Takže i když jsem už strašně mi přijde bez energie, tak bez práce nemůžu fungovat a bohužel s tou telefonistkou to vypadá opravdu hodně špatně. Bohužel bydlím v bytě a tak bych musela ještě si vzít (pokud vůbec v dostupné vzdálenosti seženu) pronájem garáže. Bojím se, že by mi někdo schválně propích gumy a já se znám, neumím měnit gumy a vůbec nic na autě. Navíc tady parkoviště je, ale bývá to tu samozřejmě hodně obsazené, prostě chci se vyvarovat nějakého napětí, chci aby na mě nikdo nemohl a aby nevznikaly hádky, že jsem někomu zabrala místo pro auto. Musím začít těmi čočkami, protože přece nemůžu řídit auto a mít multifokální brýle nebo s tím máte zkušenosti, že s tím jde bez problémů řídit? Já mam pouze bifokální brýle a při práci na pc používám brýle, které jsou na střední vzdálenost, původně měly být prý na blízko, ale na blízko s nimi nevidím tak dobře jako na střední vzdálenost. Jenže nemám vůbec zkušenost s koupí auta a to taky mě může někdo napálit. Takže můj plán je mít buď čočky nebo multifokální brýle, udělat si řidičák, koupit dodávku, vyjezdit se v Praze, i když z toho mam dost strach, ale prostě bohužel mi nic jiného nezbývá, koupit si do smarphnonu internet a potom za nějakou dobu dělat práci rozvoz autem, kde ale nechci mít na starosti hotovost, musí to být něco, kde budu jen rozvážet. Už jsem totiž v minulosti měla práci rozvážení obědů a jako pečovatelka a měla na starosti hotovost, měla jsem řidiče. Vím, že práce v tomto oboru nabízejí stále, tak snad mi to vyjde. A otázka existují dioptrické čočky místo multifokálních brýlí? Děkuji předem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.