Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev ve stolici a české zdravotnictví

Od: indu odpovědí: 76 změna:

V pondělí jsem měl od rána trochu průjem a při tom krev ve stolici. Stolice celá červená a toaletní papír po použití celý promočený tmavě červenou tekutinou což je asi krev. Hned odpoledne jsem kvůli tomu zašel k obvodni doktorce a ta mi napsala žádanku na vyšetření a poslala mne s tím do nemocnice na chirurgickou pohotovost a řekla mi, že tam mám jít hned ještě odpoledne a nemám s tím čekat až do příštího dne. Na chirurgií mne doktor vyšetřil ochmatáním břicha, pohrabáním prstem v konečníku a odběrem krve. Řekl mi, že jsou to hemoroidy. Doporučil mi tablety detralex 2 tablety 3x denně a čípky Procto-Glyvenol a také objednání se do proktologické ambulance. V úterý ráno mi pak ještě obvodní doktorka napsala žádanku na to proktologické vyšetření a řekla mi, že proktologů je málo a proto se mohu objednat i na gastroenterologií protože i tam dělají také proktologií. Po příchodu domů jsem pak telefonoval do nemocnice na gastroenterologií za účelem objednání se, ale tam mne jednoznačně odmítli s tím, že oni proktologií nedělají a odkazali mne na doktorku která v nemocnici dělá proktologií. Tam jsem pak telefonoval, ale sestra mi řekla, že doktorka ordinuje pouze 1x týdně a nyní bude mít dovolenou a že mne může objednát nejdříve až na září a nedalo se to ani ukecat na dřívější termín. Nyní dnes už stolici nemám tak častou jako v pobndělí, ale mám v ní stále krev. Takové je v Česku zdravotnictví, že když má člověk nějaké zdravotní problémy tak ho doktoří odmítají vyšetřit nebo ho objednají až za delší dobu kdy už ten zdravotní problém pomine a nic se nevyšetří a nebo kdy člověk už může i odpočívat na hřbitově. Ono se to doktorům v televizi a všude dobře mluví, že lidí se zdravotními problémy by neměli čekat a měli by se hned nechat vyšetřit u lékaře, ale pokud není člověk např. prezidentem tak to není až tak snadné. Zdravotnictví v Česku je myslím na dobré úrovní, ale bohužel není dostupné pro každého.

Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale stručnějí to neumím popsat.

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku

76 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Osobně jsem měl hemeroidy také. nejdříve jen pár kapek krve, doktorka napsala mast, bylo to lepší, ale ne dokonalý. Moc se mi to nechtělo řešit, bylo to pro mě takový choulostivý, moc se mi o tom nechtělo nikde mluvit. Doktorka mě po čase domluvila proktologii v Jičíně, no vybodnul jsem se na to. Když ze mě šla krev skoro pokaždý, nebo jsem si sednul a začala téci krev, nedalo se to již přehlížet a v lednu jsemjel na proktologii do Jičína. za půl hodiny bylo jasno, hemoroidy čtvrtého stupně, nebylo jiné řešení než špitál a kudla. Takže kolonoskopie, ta byla někdy v březnu a koncem dubna na tři dny špitál.

agela
hodnocení

4x

Hodně lidí má představu, že zdravotnictví se z nich musí po*ělat.

Jsem tady a chci to nejlepší.

Přitom je to ZADARMO!

Kdyby každej chodil hned na ty nejlepší vyšetřovací metody, tak se tam nedostanou ti, kteří jsou v ohrožení života.

Takže jestli si tazatel myslí, že se mu nedostává péče, tak ať jde na soukromou kliniku a platí.

CT, PET CT a MRI není výsadou každé ambulance. Můžeme bejt vůbec rádi, že je to v rámci kraje.

...

Proto jsou programy prevence, aby se tento systém zdravotnictví nepodělal, stíhal a lidi pak byly včas léčení bez doživotních následků.

Tazatel určitě není nemocnej z krví u zadku ze dne na den ze zdravého člověka. Jen ignoroval příznaky.

indu
hodnocení

"Přitom je to ZADARMO!" To si asi myslíš ty. V pondělí odpoledne na té chirurgické pohotovosti ze mne za vyšetření vytáhli 90 Kč. Chtěl jsem tam jít až v úterý dopoledne, ale obvodní doktorka mne postrašila, že to už může být i pozdě a doporučila mi tam jít hned.

"Kdyby každej chodil hned na ty nejlepší vyšetřovací metody," Tak mnozí co už leží na hřbitově by ještě možná mohli být mezi námi živými.

agela

90kč je zadarmo.

Kdyby jsis měl zaplatit všechny výkony a pobyt v nemocnici, tak jsi na částkách klidně 100 000 - 300 000kč.

Zamysli se nad sebou. Můžeš si za to sám. I jak čtu reakce na ostatní.

Ty se vztekáš, jako kdyby ti tekla krev z nosu a nikdo tě neposlal na CTčko a ještě tě neubytoval na jednu noc na ARO. *bzum*

indu
hodnocení

agela: Pro mne zadarmo je za 0 Kč. Netvrdím, že je to drahé, ale pouze jsem reagoval na tvpoje tvrzení, že "je to ZADARMO!". Na zdravotní a lékařské výkony mám zdravotní pojištění tak jako asi každý občan této země tak proč bych si to měl platit. Pro tebe asi každý kdo má nějaký zdravotní problém si za to může sám a neměl by s tím chodit obtěžovat lékaře. Z těch tvých keců vyzařuje sama nenávist vůči nemocným. Nad sebou se zamysli ty, protože si asi neuvědomuješ co za nesmysly tu píšeš.

Indu : Cituji Vás :" V pondělí odpoledne na té chirurgické pohotovosti ze mne za vyšetření vytáhli 90 Kč. Chtěl jsem tam jít až v úterý dopoledne, ale obvodní doktorka mne postrašila, že to už může být i pozdě"Z vašichodpovědí a vlastní zkušenosti tuším, že Vy jste veškeré předchozí příznaky ignoroval a nyní by to těch pár dalších hodin také vydrželo a nemusel jste na urgentu platit 90kč! druhý den byste to měl relativně zadarmo! Jinak když je naše zdravotnictví "špatné" tak proč jste nejel do rakouska, německa či jinam?!Měl byste "lepší"ošetření! tedy pokud byste si kvalitně zaplatil!
indu

Starej ... co se o zdraví nikdy nezajímal a nestaral a teď mě lečte zadarmo za 0kč. To jsi ty.

Já si tebe a podobné naprosto uvědomuji. Obézní, nesportující, hlavně nakoupit basu piv a Laďa z hospody říkal, že je to hemeroid. To si pak můžeš postěžovat hlavně sobě.

indu
hodnocení

diesel: Nic jsem neignoroval. Spíše to ignorovali doktoři když jsem jim to mluvil a žádná reakce na to od nich nebyla. Těch pár dalších hodin by to možná vydrželo, ale obvodní doktorka mi řekla, že na tu chirurgickou pohotovost mám jít hned ještě odpoledne protože příští den ráno by už mohlo být pozdě. Kdybych tam nešel hned a pak by z toho byl nějaký větší problém tak by jsi mne možná kritizoval, že jsem s tím čekal až do příštího dne a nešel tam hned na tu pohotovost když mne tam poslala obvodní doktorka. Když chce někdo někoho kritizovat tak si důvod k tomu vždy nějaký najde.

agela, ...: Hulvát co krade jména (nicky) a co si tu přišel zakopat do někoho.

agela

Ano, Indy. Přišel jsis zakopat do zdravotnictví a přitom jsi se o své zdraví nestaral a nechodil na preventivní prohlídky. Pak brečíš, že obtěžuješ urgent, kde se oživují lidé a nechodí tam zdraví jako ty a ještě 90kč jsi musel dát.

Jsi chudák.

Nebejt našeho zdravotnictví, tak to tu vypadá jako někde v Indii.

Takže se zymysli, kdo přišel kopat.

indu
hodnocení

agela: Já hulváte do zdravotnictví nekopu tak jako ty do mne. Pouze píšu jaké to zdravotnictví z mého pohledu je. Nepřeji ti nic zlého a ani to aby jsi měl někdy nějaký vážnější zdravotní problém a zdravotnictví na tebe kašlalo nebo tě nebralo vážně. A nebo si naivně myslíš, že ty jsi nějaký zvláštní člověk kterého zdravotní problémy nemůžou za žádných okolnosti postihnout? Vůbec mne neznáš a o mým zdravotním stavu nic nevíš, ale vyjádřuješ se k tomu velmi podrobně. Ty budeš asi nějaký mladý puberťák který ještě neví co je to být nemocným (tím nemyslím chřipku, rýmu, kašel atp.), protože jinak by ses tu takto asi nemohl vyjádřovat a bezcharakterně kopat do nemocných.

nov

Probůh, zanechte těch hádanic a urážek.*modla*

Indu pokud Vaše nářky lékaři ignorovali pak jste se choval jako hypochondr - pokud ne , pak jste měl změnit lékaře !

indu
hodnocení

nov: To je dobrý nápad, ale předpokládám, že agela to asi nebude brát vážně. Je to tu nemoderované a tak se to agela snaží zneužít co nejvíce dokud to jde.

nov

Tak ji ignorujte a myslete si něco o p... :-D

indu
hodnocení

diesel: A ty si myslíš, že změna lékaře by něco vyřešila? Lékařů a to hlavně těch odborných je málo a to ještě mnozí nové lidí už neberou. Navíc by ta změna mohla být stylem "z deště pod okap" když se ty lékaře nějak blíže nezná.

Pánové, zanechte napadání druhých.

Děkuji.

Indu nemyslím ale vím! Jinak byl jsem v podobné situaci a taky jsem musel změnit lékaře takže radím ze zkušeností nikoliv z nevědomosti. Jak je v přísloví - chytrému napověz...

indu
hodnocení

diesel: Možná jsi měl štěstí při změně lékaře a natrefil jsi na lepšího, tak jako ja při změně zubaře. Není to ale něco běžného, že se natrefí na lepšího lékaře. Doktorů hlavně těch odborných je málo a tak jsou lidí vůbec rádí když je některý ochoten je vyšetřit a vzít do evidence a péče. V Česku si každý může vybrat doktory jakého chce, ale ten výběr je často velmi omezený.

agela

Není i omezený sám pacient, kterému není pochuti jezdit co 4 měsíce za lékařem i 100km do jiného města a tak ve své vesnici má omezený výběr dvou doktorů a z toho jeden je veterinář?

Přeci můžete hledat i v jiném městě a najít renomovaného a uznávaného profíka, ne?

Já jezdím takto za zubařem a nedělá mi to sebemenší problém. Sice si udělám výlet, ale zuby mám jen jedny. Zubařka 20minut pěší chůze mi zuby pořádně neudělala tak, jako nynější.

Ještě jinak-asi hledáte problémy tam kde nejsou! Praktitk=laik v daném oboru, jen všeobecně vzdělaný lékař too vyhodnotil jinak než odborník v daném oboru, takže nehledejte problém kde není. Problém je jen u Vás a pak musíte opravdu najít lékaře, který bude ochoten k Vašim radám a zbytečně vysávat ZP ! Jestli to vidíte jinak je Váš problém . Víc se tím nemá smysle zabírat. Rad to máte hejno a stále si melete jen svoje. Zbytečnost je zde se dál o něco pokoušet-z hlediska rádců.

indu
hodnocení

agela: Pokud je ti 30 nebo 40 let tak si možná rád uděláš občas výlet těch 100 nebo více km k lékaři. Až budeš ve starším věku a budeš mít i několík zdravotních problémů tak se na to budeš možná dívat trochu jinak. Pokud jsi relativně zdravý tak to asi nikdy nepochopíš, hlavně když to pochopít nechceš a máš v hlavě pouze kritizování těch co se zdravotními problémy nejsou ochotní řídit tak jak jim to nařizuješ ty.

Pokud jde o zubaře tak před několika léty jsem hledal nového zubaře protože s původním jsem nebyl spokojený. Obešel ma obtelefonoval jsem snad všechny zubaře v okoli a všude mne odmítali s tím, že mají plný stav nebo, že budou kvůli důchodu brzy končít. Nakonec jsem měl velké štěstí, že jsem natrefil na jednoho mladého který zrovna začínal s nově otevřenou zubařskou ordinaci a ten mne vzal do evidence. Jsem rád, že jsem natrefil zrovna na něho, protože je to opravdu dobrý zubař a mám to k němu asi 5 km.

diesel: Vůbec mne neznáš a o mým zdravotním stavu vůbec nic nevíš, ale snažíš se můj zdravotní stav hodnotit tak jako by to nic nebylo a nevyžadovalo to žádnou návštěvu lékaře. Zdravý člověk asi nikdy nepohopi nemocné a bude si naivně myslet, že úplně všichni nebo většina z ních si ty nemoci a zdravotní problémy vymýšli a zbytečně zatěžují doktory a vysávají tím ZP.

jak říká přísloví-moudrému napověz, hloupého kopni. Inu Vám nepomože ani nakopnutí . NEPOCHOPIL jste lautr nic! nemá cenu se s Vámi dále zahazovat. Přejí vám pěkné dožitíí než přijde zubatá!

agela

@diesel... Také jsem se nikterak nepletl v odhadu.

indu

diesel: Tak to mi naznačuješ, že bych měl začít kopat do tebe? Já ale nemám ve zvyku do nikoho kopat tak jako ty a někteří jiní. Toto není moje oblíbená zábava.

Nevím kdo do tebe kope, já tedy určitě ne a pokud nechápeš psaný text , tak sem raději dál nepiš! Ty tady kopeš kolem sebe !

indu

diesel: "Nevím kdo do tebe kope" Když to nevíš tak se podívej do zrcadla a jednoho z nich tam určitě uvidíš, ale nezkoušej do něho taky kopat, protože to by asi bylo škoda toho zrcadla.

Teď teprve si do tebe kopnu jsi nechápavý hlupák nebo totoální ignorant! Stále jsi nepochopil a do všech jen kopeš .

hodnocení

3x
Pokud jsou to jen hemoroidy, tak to pro doktory není akutní problém. Chápu, že vás to poplašilo, pokud na to nejste zvyklý. Ano, dostupnost zdravotní péče u nás se z mnoha důvodů horší.
Jen tak pro zajímavost, kolega z práce má za manželku lékařku (oba už jsou v důchodu) a ta se opakovaně vyjadřovala ve smyslu, že lidé příliš hystericky lpí na životě, že by měli mít více pokory k osudu, protože všichni přece musíme umřít. Někdo později a někdo holt dřív. ;)
indu
hodnocení

Pro mnohé doktory je akutní problém možná to když člověka do nemocnice přiveze záchranka a nebo jim člověk v ordinaci nebo čekárně zkolabuje a převrátí se a musí ho vzpamatovávát. Než člověka pořádně a důkladnějí vyšetří tak doktoři nejdříve zkoušejí nějakou méně účinnou léčbu a až se nakonec po delší době zjistí na co skutečně je člověk nemocný a začne se ho patřičně léčit tak to už může být pozdě.

psycholog

@tomkk Souhlasím s názorem zmíněné paní doktorky, dnes jsou někteří lidé neskutečně vyplašení (A to dělá lidi celkově velmi slabé, závislej, neúspěšné :) A jiní naopak na to kašlou a ničí se...

Ono to je tak, ti doktoři spíše než zbytek populace umí pracovat s pravděpodobností až popsaného je na 98% Pravděpodobné, a to i bez vyšetření, že to jsou ty hemeroidy... Prý pouze u jednoho z 50 lidí by to bylo něco závažnějšího, statisticky, samozřejmě nechcete být ten jeden žejo...

Ona paní doktorka moc dobře ví, že dříve byl přirozený výběr a dnes přežije kde jaká ..., Která by se případně zvířete a i v souladu se zákonem (o plemenitbě) nesměla ani pářit. No u lidí... je to slozitý

runner2
"..lide hystericky lpi na zivote.."
Me by zajímalo, zda tato pani doktorka by mela stejny nazor, pokud by se jednalo o někoho z její rodiny.
indu
10.07.25 12:08
hodnocení

runner2: *palec*

@runner2 - Me by zajímalo, zda tato pani doktorka by mela stejny nazor

Někdy je lepší přát (si) rychlý konec, než dlouhé trápení.

runner2
Jedubabicka: může být, ale to je velmi individuální. Nelze tohle říct obecně. Pochybuji, že pokud by manžel této paní dr. dostal v 70ti letech infarkt tak by jen konstatovala, že je to osud a nezavolala rychlou. Samozřejmě by ji zavolala a snažila by se svého muže zachránit.

hodnocení

2x

Jasne hemoroidy = neakutny stav. Krvacaniu urcite predchadzali ine problemy a neprijemne pocity v oblasti konecnika, ktore ste neriesili. Krvacanie sa neobjavi z plneho zdravia. Urcite najdete sukromnu kliniku, kde za samoplatbu dostanete rychle vysetrenie.

indu
hodnocení

Jsem už vedený a chodím na kontroly na diabetologií, cévní a hematologií, takže moje zdraví není nejlepší. Občas jsem po stolici míval trochu nepatrně začervenalý toaletní papír. Když jsem to mluvil doktorům tak to vzali na vědomi ale nijak to neřešili asi proto, že to nebylo nic akutního.

yxvn
Může to být i něco jiného než hemoroidy, např. crohnova choroba, ulcerózní kolitida atd. Vlastní zkušenost, když mi doktoři roky tvrdily, že to jsou jen hemoroidy...
indu
hodnocení

yxvn: Ano může to být i něco jiného, ale já nejsem doktor a nedokážu to posoudit.

hodnocení

2x

Kde je otázka?

hodnocení

2x

v padesáti jsem jednou koukal do záchodu co jsem vytvořil a viděl to že je to celé od krve stejně jako papír-to bylo před 20 lety .ta krev u mne byla jasně červená...měl jsem pak takové problémy-bolesti že jsem si musel i čapnout -sednout do podřepu bez ohledu kde jsem byl...takže zkrátím to-na vyšetření a doktor mi řekl že je to na operaci a že se mám domluvit s operatérem a objednal mne k němu za pár dnů-stejná ordinace asi měl službu...mezitím mi dal čípky a rady do života-ty čípky pusobily velmi dobře-žádná bolest a krev -a to jsem tomu operátorovi sdělil-že se to zlepšilo a on mi řekl že tedy mám přijít jestli budu mít zase problém a řekl mi že ty operace taky nejsou řešení a že se hemeroidy mohou vytvořit znova a taky se může poškodit svěrač.a jiné věci..dost mne tehdy vystrašil-po každé stolici jsem se snažil pak osprchovat a používal modrou indulonu...a světe div se...nějak se to samo udělalo že bolest zmizela a přestalo to krvácet--už jsem byl mezitím 2x na kolonoskopii-hemeroidy mám stále -ty nezmizly ale nevím o nich...žádný problém... jinak vše v pořádku...

indu
hodnocení

Děkují za podobné zdravotní zkušenosti. Doktoři někdy doporučí nějaký zákrok nebo operaci a když to s časem nějak odezní tak to zruší a obejde se to bez toho. Někdy ale mám dojem, že někteří doktoři neberou vždy lidí vážně když jim člověk namluví jaké má zdravotní problémy a do zprávy z vyšetření pak napíšou, že cítí se dobře. Ono se to dobře mluví doktorům v televizi a na různých přednáškách, že by lidí neměli podceňovat ani malé zdravotní problémy a se vším jít k lékařům se nechat vyšetřit. Když ale člověk příjde k lékaři s nějakým problémem tak ne vždy ho doktoři berou vážně a pořádně vyšetří a pouze ho jen tak něčím zbudou. Když z toho pak ale někdy nastane nějaký větší problém tak se pak ptají proč jste s tím tak dlouho čekal.

prostromek
hodnocení

1x

Pohledejte v blízkém okolí další odborníky.

Třeba zadejte do vyhledávače angio - proktologii, chirurgie, nemusíte jenom do nemocnice, ale i do soukromé ambulance, procto clinic apod.

Čerstvá krev značí povětšinou trhliny, právě z těch hemeroidů.

Obavy spíše navozuje tmavá krev.

-------------------

Ale je to dost divné a chápu obavy, pokud jste doteď neměl žádné poslíčky, žádné menší problémy. Cože tak najednou. Asi by každý člověk byl vyděšený.

Jinak průjem a krev spolu může značit i crohnovu chorobu, tak to by bylo potom opravdu na gastro.

indu
hodnocení

Tmavá klrev asi proto, že je smíchaná se stolici. Zítra ráno asi zkusim zatelefonovat obvodní doktorce co mám s tím proktologickým vyšetřením dělat a nebo jestli se na to vykašlat.

prostromek

Tmavá/černá krev značí, že je již natrávená a jde ze žaludku (třeba vředy), nebo z tenkého střívka.

jk2021
hodnocení

0x

V menších městech může být, pravda, dostupnost lékařské péče snížená, ale obecně je u nás zdravotnictví na vysoké úrovni. Pro klid duše bych zkusil větší nemocnici v okresním městě nebo se vydal rovnou do Prahy, případně zkusil nějakou soukromou kliniku (bude vás to sice stát trochu nervů/peněz, ale lepší než to nechat být a něco zanedbat).

indu
hodnocení

Právě, že jsem se zkoušel objednat v nemocnici v okresním městě. V tom městě kde je to pro mne nejlépe dostupné jsem žádného jiného proktologa na internetu bohužel nenašel. Praha je pro mne příliš daleko a jezdít tam možná i vícekrát přes více jak půl republiky vlakem a to ještě s takovým zdravotním problémém by se mi příliš nechtělo.

psycholog

Jdi do krajského města nebo Brna Prahy. Strč jin bonboniéru, kafe, 500,- bankovku. Máš šanci jedna ku 50 že ti něco najdou. To musíš vědět ty jak se stravuješ jakou máš rodinou anamnézu, jak jsi na tom fit. Pokud 45 +, obézní a bez fyzičky, Tak to může být ať už Žaludeční vřed nebo hemeroidy v pravděpodobnosti 99% K tomu taky propouštějící střevo a spousta dalších komplikací která se vyskytne v následujících 10 letech Které ti stejně konvenční zdravotnictví nezjistí dnes

Kdybys poslal foto detail OK, tak by ti to někdo i řekl.

Když nejsi ochotný vzít auto a dojet si někam byl krajského města, tak proč tak lpíš na životě? Jsi tak důležitý pro tento svět?

indu
hodnocení

psycholog: "proč tak lpíš na životě? Jsi tak důležitý pro tento svět?" A co ty, ty vůbec nelpíš na žiovotě a jsi vůbec nějak důležitý pro tento svět? A nebo si myslíš, že pouze ty jsi hodně důležitý pro svět a všichni ostaní ne? :(

gj
hodnocení

0x
Čekání na gastroenterologii (nějaké vyšetření) je klidně několik měsíců. Bohužel to tak je. Známý nakonec jel na vyšetření asi 120km daleko do Chrudimky, kde to bylo možné asi za měsíc, místo až za cca 3 měsíce v místě jeho bydliště. Chvilku bych obvolával doktory v okolí a uvidíte, jaké jsou termíny.
gj
Oprava.. do Chrudimi. Mobil píše co chce :)
psycholog

A co známému zjistili, taky hemeroidy?

gj
Řešil jiné problémy. Doteď vlastně neví, co mu přesně je. Tam mu zjistili jenom několik polypů ve střevě (ty odstranili).

hodnocení

0x

Já než se dobral vyšetření na kolonoskopii, trvalo to přes půl roku. Pravda, vstoupily do toho jiné zdravotní komplikace, takže se odkládalo, ale i tak by to bylo víc než 4 měsíce. Naprostý standard, obrňte se trpělivostí a buďte v klidu, stres ničemu neprospěje. S největší pravděpodobností to budou ty hemeroidy.

psycholog

Dnes má 80% Lidí rozhozený střeva, nabořený Mikrobiom (Což je v podstatě druhý mozek), jde o časovanou bombu která v brzku bude mít důsledky pro tuhle civilizaci... Není moc přirozené to, co do sebe majorita láduje a v jakém množství...

A konvenční doktory tě pošle akorát pod kudlu, což je další farální újma...

vili
hodnocení

0x
Jak už zde bylo konstatováno, pokud jste měl jednorázově krev na toaletním papíru a na stolici (zřejmě ne v ní, ale jen na povrchu, což zřejmě nejste ani schopen rozlišit a správně popsat), a doktor po vyšetření konečníku diagnostikoval hemoroidy, na které nasadil léčbu, je termín na proktologické vyšetření v září zcela adekvátní.
Uvědomte si, že se z vás opravdu nikdo neposadí na zadek, jen proto, že vy nechcete čekat nějaké 2 měsíce. I na soukromé praxi byste si musel sjednat termín, zřejmě by byl adekvátně dříve v souvislosti s výší poplatku za vyšetření a tedy délce fronty zájemců před vámi. Třeba 14 dní, třeba měsíc, třeba 6 týdnů. Tam si doktor asi za ty peníze udělá dovolenou u moře třeba v lednu. Ale podle popisu prostě ani 2 měsíce s velkou pravděpodobností neovlivní dlouhodobě negativně váš zdravotní stav.
Pokud budou lidé jako vy, že kašlou na prevenci (kolikrát jste si dělal test na okultní krvácení za necelé tři stovky nebo dokonce od padesáti let jednou ročně zdarma?), zpochybňují od začátku nález lékaře, a nejlépe ještě jdou v noci na pohotovost, že jim předevčírem začly komplikace, tak se z těchto lhůt nevyhrabem. Jistě, jsou i takoví, kteří opravdu mají vážné problémy, které lékař nerozpozná a příznaky zlehčuje, ale i podle toho, jak a co píšete, to asi nebude tento případ.
indu
hodnocení

vili: Takže podle tebe obvodní doktorka ke které chodím je blbec a mělo by jí být zakázané pracovat jako lékař když mi řekla, že mám s tím hned ještě tento den odpoledne jít na chirurgickou pohotovost a nečekat do příštího dne, protože to by už mohlo být pozdě. Ty jsi mne nevyšetřoval ale velmi dobře víš jaký můj zdravotní stav je a také, že nevyžaduji žádné lékařské vyšetření. Kdyby se všichni lidí řídili podle takových chytráckých keců jako ty tvoje tak by v Česku bohužel bylo možná o polovinu méně lidí, protože by bohužel mnozí plnili hřbitovy.

nov

No, a jak vám je po tabletách a čípcích? Je to lepší?

@indu - Takže podle tebe obvodní doktorka ke které chodím je blbec

To přece nikdo neříká. Vaše lékařka vás správně poslala na pohotovost - tam vás vyšetřili, přidali medikaci a zřejmě shledali váš zdravotní stav natolik uspokojivý, že návštěvu proktologie doporučili = nehnali vás tam či jinam okamžitě. A určitě jste byl poučen, že při zhoršení stavu máte lékaře navštívit hned.

indu
hodnocení

nov: Ještě včera jsem měl krev ve stolici, ale dnes už ji tam nevidim. Stolice je ale stále trochu průjmová. Když trochu pochodím nebo něco dělám a občas i v klidu cítím trochu nepříjemný pocit v břiše (nevolnost nebo jak to nazvat). V konečníku cítím stále tak jak by tam byla nějaká vlhkost, ale asi nic nevytéká protože oblečení není promočené.

jedubabicka: Podle toho co psal vili to ale tak vyplývá i když to přímo nenapsal. A ty si myslíš, že i kdyby mne na tu proktologií hned hnali tak by mne tam i hned vzali vyšetřit za situace jaká s proktology je?

@indu - Pokud by vás hnali hned, asi by věděli proč, takže hned by vás i vyšetřili, ať je situace jakákoliv.

vili
Vili se musí ohradit. Nikde v tomto tématu neřekl, že doktorka je blbec. Vili napsal, že pokud byl pacient absolvoval vyšetření, po kterém doktor usoudil, že to jsou hemoroidy, tak tím myslel, že to jsou kur.a hemoroidy a nic jiného. A na hemoroidy, zdá se, ani podle viliho, ani podle vyšetřujícího lékaře, podle statistik s největší pravděpodobností neumřete. Proto sice pro sichr jdete později je specialistovi, ale akutní to není. Jen si budete muset pár týdnů možná sedat na měkký polštářek.
Pokud máte po něčem pomalu týden průjem a nově diagnostikované podrážděné krvácející hemoroidy, na které jste navíc dostal čípky, lze docela jednoduše vysvětlit jak tlak v břiše, tak vlhký pocit v konečníku. Tak jednoduché vysvětlení to může být.
Takže, ještě máte v zásobě nějaké samožerské proslovy? A to vyšetření stolice jste si teda v minulosti dělal? Na prevenci chodíte, obézní nejste, strava v pohodě, pohybu máte dost?
agela

@indu... Píšu jako člověk, který měl podobné problémy s výsledkem diagnózy Crohn. Kterého lékaři zachránili a ví o systému zdravotnictví víc, než vy.

Tři kapky krve nejsou ohrožení života. Lékařská péče musí být dostupná pro všechny. Nelze k vůli 9 pacientům s třema kapkama krve zaměstnat natolik oddělení, aby pak nemělo kapacity na 1 pacienta, ze kterého valí krev co hodinu až dvě a k vůli pár hypochondrům, kteří své zdraví ignorovali a teď jsou vyplašení, zemřel.

Proto každý lékař vyhodnocuje vážnost případu a pacienty třídí, aby se na všechny dostalo včas.

Není tedy důvod plašit jako ve vašem případě či dokonce si stěžovat na postup. Kór, když Vám to vymizelo a už máte jen průjem což značí, že to nebylo až zas tak akutní, ale určitě něco máte. V tom není rozpor.

Diskuze Vás měla trošku "probudit". Né urazit. Lékař z etického hlediska Vám to nesmítakto vpálit do očí. A každý je především za své zdraví a životní styl z dlouhodobého hlediska odpovědný sám. Né někdo jiný či doktor.

Lékař je jen Váš člověk, který Vám může pomoci. Není to Váš otrok vůči zdravotní pojišťovně.

Přeji brzké uzdravení a neštvěte zdravotnictví proti sobě. Zkuste hledat klidná řešení.

Váš puberťák a taky in_du ;)

indu
hodnocení

jedubabicka: Obvodní doktorka mne v pondělí odpoledne hnala na tu chirurgickou pohotovost hned s tím, že v úterý už může být pozdě. Chceš snad tvrdit, že to obvodní doktorka špatně vyhodnotila a měla mi říct abych se na tu chirurgií nejříve objednal a šel tam třeba až za týden dva podle toho na kdy by mne objednali?

vili: "Nikde v tomto tématu neřekl, že doktorka je blbec." Nikde jsi to tu nenapsal, ale z toho co jsi psal se dá domyslet, že si to asi myslíš, ale přímo to nechceš dát najevo. Nemusíš se vymlouvat, že si to nemyslíš když to co jsi psal podle mne o tom svědčí.

"kur.a" Trochu slušnější vyjadřování by asi neuškodilo. Svědčí to o tobě něco ne příliš dobrého, ale u mnohých poberťáků něco takového je běžné.

"A na hemoroidy, zdá se, ani podle viliho, ani podle vyšetřujícího lékaře, podle statistik s největší pravděpodobností neumřete." Takže podle tebe když má někdo nějaký zdravotní problém na který se běžně neumírá tak ho doktoří mají ignorovat a nevyšetřovat a neléčit a mají se zabývat pouze případy kde hrozí smrt? Když má někdo např. chřipku, ekzém, zlomenou ruku atp. tak by takové lidí měli doktoři odmítat a nezabývat se nimi, protože na to se běžně neumíra? To snad nemyslíš vážně.

"Pokud máte po něčem pomalu týden průjem a nově diagnostikované podrážděné krvácející hemoroidy, na které jste navíc dostal čípky, lze docela jednoduše vysvětlit jak tlak v břiše, tak vlhký pocit v konečníku. Tak jednoduché vysvětlení to může být." Vyjádřuješ se tu tak jako by jsi byl nějaký vystudovaný doktor, ale předpokládám, že nim asi nejsi.

agela: Vůbec mne neznáš a o mém zdravotním stavu vůbec nic nevíš, ale snažíš se tu k tomu vyjádřovat tak jako by jsi byl mým ošetřujícím lékažem.

"Diskuze Vás měla trošku "probudit". Né urazit." Mne jen tak kde co neurazí. Nelíbí se mi ale když někdo začne do někoho jen tak neslušně kopat např. proto, že má nějaký zdravotní problém a dovolí si s tím zajít k lékaři.

agela

Dával jste krev?

Kolik bylo CRP?

indu
hodnocení

agela: Nevím co tím dáváním krve myslíš. Jako dárce krve by mne s mým zdravotním stavem asi nechtěli. Jinak v ponděli na te chirurgické pohotovosti mi krev odebrali na vyšetření. Nejsem lékař a v lékařských záležitostech se nevyznám a proto nevím co je to nějaké CRP.

vili
Možná by trochu slušnějšího vyjadřování neuškodilo, ale když já se bavím s každým tak, jak si zaslouží.
O vaší doktorce si mimochodem nemyslím nic špatného, určitě ne, že je snad nějak hloupá, podobný přístup ale úplně beze zbytku nebudu vztahovat na vás.
Dál se tématu věnovat nebudu, nerad ztrácím čas zbytečnou debatou. Na moje doplňující otázky jste opakovaně neodpověděl, jen kopete do lidí, kteří se vám snaží pomoci, a to mi jako výstup z jednání úplně stačí.
indu
hodnocení

vili: Pokud se s každým bavíš tak jako se mnou s použiváním neslušných slov tak to o tobě nesvědčí nic dobrého a slušnost je pro tebe zcela neznámý pojem. Je dobře, že se už dál tématu věnovat nechceš ale je otázkou jestli to myslíš vážně. Na tvoje neslušné kopání do někoho kdo si dovolil se zdravotním problémem zajit k lékaři a rád by se s tím i léčil tu já a asi i jiní nejsme zvědaví.

@indu - Chceš snad tvrdit, že to obvodní doktorka špatně vyhodnotila a měla mi říct abych se na tu chirurgií nejříve objednal a šel tam třeba až za týden dva podle toho na kdy by mne objednali?

Vy psanému textu (mimochodem nejen mému) nerozumíte nebo rozumět nechcete? Psala jsem, že "lékařka vás správně poslala na chirurgickou pohotovost", kde jste byl ihned bez čekání a objednání vyšetřen a zaléčen. Objednat se máte na vyšetření proktologem, kde podle úsudku chirurga není termín okamžitě nutný. Co vám na tom není jasné?

indu
hodnocení

jedubabicka: "jste byl ihned bez čekání" Tak to asi nevíš jak to na pohotovosti chodí. Byli tam i jiní lidí a tak jsem si musel počkat až příjdu na řadu a ne, že jsem přišel a hned jsem mohl bez čekání jít k doktorovi do ordinace.

agela

Z krevních testů a výsledků CRP by se dalo poznat, zda krev je ze zánětu střev nebo jen z trhliny či hemeroidů na konečníku.

Urgentní příjem není ordinace dle Vašich představ. Nenahrazuje obvodní doktorku. Právě proto, že na obvodní doktorku lidi kašlou a zatěžují urgentn na pohotovosti nemocnic jako vy banalitami od vytžení klíštěte po krev z nosu,

tak se zavedl regulční poplatek 90kč

Na urgentu se resuscitují pacienti a tahají hrobníkovi z lopaty.

To je primární účel urgentu.

Proto jste čekal a ještě se stále divíte?

Kdyby jste měl k těm pár kapkám krve bolesti břicha a CRP nad 200, tak neřeknu ani popel.

Vám prostě nic nebylo.

@indu - tak jsem si musel počkat až příjdu na řadu

Myslela jsem, že se toho chytíte a nemýlila se... *zed*

indu

agela: Vůbec mne bezcharakterní hulváte neznáš a o mým zdravotním stavu vůbec nic nevíš, ale dobře víš, že mi "prostě nic nebylo". Podle tebe jsem na obvodní doktorku kašlal když jsem k ní nejdříve zašel. Podle tebe jsem k ní ani neměl chodit, protože z těch tvých keců co tu píšeš vyplývá, že ta obvodní doktorka je podle tebe asi blbec, že mne úplně zdravého kterému nic nebylo hned poslala na tu chirurgickou pohotovost. Toto mi připadá na asi nějakou tvojí vážnější psychickou poruchu.

jedubabicka: Záměrně tu píšeš hlouposti aby jsi nám tu tím prezentovala tvojí hloupost.

hodnocení

0x
České zdravotnictví dokáže fungovat docela dobře, pravdou ovšem je, že po známosti, případně s motivační obálkou funguje podstatně lépe.
agela

Irelevantní...

S obálkou funguje cokoliv lépe. Nejen zdravotnictví.

To taky můžu říct, že k vůli lidem jako tazatel, kteří zatěžují urgentní příjem malichernostma a ještě si vydobývá zájem, funguje podstatně hůře.

V pátek večer opakovali všechnopárty z roku 2016, kde byl i pan Prof. MUDr. Vladimír Beneš, DrSc., přednosta Neurochirurgické a neuroonkologické kliniky, ÚVN, který vyprávěl, jak se chovají známí známých, kteřím někteří říkají "kulich".

Sdělil, že je operuje stejně, jako každéé pacienty. Není v tom rozdíl.

Snad jen s termíny, či úsměvem.

indu

kovis: Ano, je to často tak, ale s tou motivační obálkou to ne vždy funguje, protože jsou i takoví lékaři kteří ji odmítají.

agela: Tak podle tebe by se mělo zrušit urgentní příjmy, protože podle tebe všichni kteří tam chodí ho zatěžují malichernostmi které lékařské vyšetření nebo ošetření nepotřebují? Člověče vzpamatuj se a radějki tu už nic nepiš, protože těmi tvými kecy ze sebe děláš hlupáka, ale o to ti možná jde.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]