Nejste přihlášen/a.
Francouzská skupina Savencia uzavře koncem února 2026 mlékárnu v Hodoníně, kde vyrábí tavené sýry – například značku Apetito. Výrobu přesune do Německa. Změna se dotkne 100 pracovníků. Firma to zdůvodnila poklesem poptávky po tavených sýrech.
Zakázek je tolik, že jsme je letos museli odmítat, říká výrobce tavených sýrů. Nýrská společnost Tany vyrábějící například tavený Šumavský sýr, plánuje do pěti let zvednout obrat na více než trojnásobek a vyvážet sýry do zahraničí. Nejspíš se postaví nová hala, říká jednatel firmy Jan Holčík
Tavené sýry nejsou úplně tak zdravé. Jenom jsou dobře roztíratelné a usnadňují nám život, třeba ráno, když se pospíchá.
I když do pomazánek také vhodné, dobře se to míchá.
Pokud skončí výroba u nás, tak je k nám po silnici zase dovezou, pokud bude zájem.
Já bych doporučila spíše přírodní sýry typu Lučina anebo dobrý tvaroh. I s ím tvarohem se dají udělat pomazánky.
Madeta vyrábí též tavený sýr tzv. Madetka.
Pokud skončí výroba u nás, tak je k nám po silnici zase dovezou ...
To uvšem platí u stále více a více produktů a potravinová soběstačnost ČR jde do háje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.