Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můj dotaz se týká neschopenky. : mám jí odevzdat zaměstnavateli nebo na sociálku, když už jsem si podepsal výpověď den předtím než jsem šel na neschopenku?
: platí mi teď už předchozí zaměstnavatel prvních 14 dní marodky?
děkuji za odpovědi
odevzdat zaměstnavateli, ale platit vám ji bude až sociálka po dvou týdnech. pokud jste se mezi ukončením pracovního poměru a začátkem neschopenky nestihl zaregistrovat na úřadu práce, tak teď už by vás tam zaregistrovat neměli, až po skončení pracovní neschopnosti. pokud jste se zaregistrovat stihl, tak byste měl za ty neplacené dva týdny dostat podporu v nezaměstnanosti.
Bývalý zaměstnavatel Vám neplatí nic - kdybyste zůstal v pracovním poměru, měl byste v prvních 14 dnech nárok na náhradu mzdy. Protože ale nejste zaměstnancem a žádná mzda Vám neujde, na náhradu nemáte nárok. Pokud budete marodit déle než 14 dní, začne Vám OSSZ platit nemocenské dávky. Všechny doklady odevzdáte u bývalého zaměstnavatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.