Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lékař odmítl odvézt pacienta

Od: korecka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, záchranka odmítla odvézt pacienta s prasklým vředem v sousedství, všude krev. Pan řekl,že se boji nemocnice,tak ho nechali.Jak je to s postupem záchranky v ohrožení života?Prasklý vřed,kolaps atd.,když pacient rekne,že nechce,ale je ohrožen na životě?Prasklý vřed je snad jednoznačný.Lekar řekl sousedům,že jim ho nechá umřít doma a odjel,prý je to nová legislativa.Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

5x

pokud znal rizika tak co s ním? Násilím ho tahat? Každý svého štěstí strůjcem

Příklad. Já mám cukrovku, tlak, celiakii a další a sám se svobodnou vůlí dlabu na doporučení a léčbu. Exnu? Exnu no.

hodnocení

5x

Bez stanoviska lékaře, aby byl i druhý názor, je diskuze k ničemu. Vy ani nevíte co říkal doktor, jen co říkali ti, co ho snad i slyšeli.

Jestliže pacient odmítl odvoz do nemocnice, tak ho lékař nemůže násilim dostat do sanitky.

Ještě jednou jsem si Váš dotaz přečetl, a Vy píšete že:"záchranka odmítla odvézt pacienta"

Pak píšete, že pacient nechtěl odvézt. Opravdu píšete pravdu?

mathew
hodnocení

1x

Tak odmítla ho záchranka nebo pacient? Nejdříve si zjistěte jak to vlastně bylo.

Jinak jsem proti tomu, aby byl někdo zachraňován proti své vůli, když někdo nechce do nemocnice tak ať si zůstane klidně doma a tam v klidu umře. Stejně tak by nikdo neměl bránit lidem skočit z mostu maximálně ho nasměrovat tak ať nedopadne na někoho, kdo jde jenom kolem.

hodnocení

0x

@korecka - když pacient rekne,že nechce,ale je ohrožen na životě?
Shodou okolností jsem to nedávno probírala s pracovníkem RZS - sepíše se revers a tím to končí. Násilím lze pacienta odvézt jen v cit. zákoně uvedených případech, což (podle vašich informací!) tento případ nebyl.

Z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách § 34

(3) Pacientovi, kterému byla podána informace o zdravotním stavu nebo se podání informace podle § 32 odst. 1 vzdal a který odmítá vyslovit souhlas s poskytnutím zdravotních služeb, nejde-li o případ, kdy lze zdravotní služby poskytnout bez souhlasu, je opakovaně podána informace o jeho zdravotním stavu v rozsahu a způsobem, ze kterého je zřejmé, že neposkytnutí zdravotních služeb může vážně poškodit jeho zdraví nebo ohrozit život. Jestliže pacient i nadále odmítá vyslovit souhlas, učiní o tom písemné prohlášení (revers).

hodnocení

0x

Pacient odmieta liecbu a prevoz, nema psychiatricku diagnozu = nechaju ho na mieste bez pomoci. Nasilu sa odvazaju len akutne psychozy. Ak situaciu opisujete spravne, pacient uz bude po smrti, kvoli masivnemu krvacaniu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]