Dobrý den, dnes jsem chvíli nechal své doklady bez dozoru (5 minut) na místě, kde byli i jiní lidé a bojím se, jestli nemůže dojít k jejich zneužití, kdyby je někdo ofotil? Konkrétně jsem byl u dívky na privátu a bojím se, že si to mohla pfotit, když jsem byl ve sprše. Děkuji
Zneužití dokladů je lehké v případě, že se potkáte s člověkem znalým v těchto podvodech. Pokud si nejste jist, jestli mezi lidmi nebyl takovýto delikvent, znehodnotíte stávající osobní doklady a nahlásíte je PČR jako ztracené, necháte si vyhotovit nové.
No trochu mam strach***tak se podívejte do zrcadla a co tam vidíte více. Sebe, nebo strach. Pokud se bojíte i tohoto, tak k sobe nikdy nikoho nezvěte, nikam nechoďte a buďte stále sám.
dulezitydoklad
Jako asi to nahlašovat nebudu...ta šance zneužití je malá. Ovšem jsem měl strach, neboť daná dívka byla ze zahraničí...ale dá se něco dělat s ofoceným dokladem? Např. vzít si půjčku?
Loni jsem ztratil v Polsku peněženku se všemi doklady..Měl jsem nejčernější myšlenky,co by se vše mohlo stát..Na Policii tady v ČR se mi jen víceméně vysmáli a přesvědčovali mne,že "se tohle nehlásí".. Když jsem si vyřídil komplet nové doklady,tak mi peněženka přišla poštou! Se vším..i penězi
mll
Mě třeba pani Na Bojišti přesvědčovala, že na mojí legitimaci nikdo jezdit nemůže, je tam přece fotka (spíš by asi vadil už neplatný kupon, že legitku nemám jsem přišel když jsem si na nový školní rok potřeboval udělat nový kupon, na fotku nikdo nekouká).
Je to možnost spíš teoretická. Dneska se snad už (jen) na kopii občanky nedá normálně nic vyřídit (na spoustu věcí potřebujete dva doklady). Ale "nenormálně" je možné cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.