Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vypořádání a hypotéka

Od: tomasjanik odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

Jsem 3 roky rozvedený .

V majetkovém vypořádání mám dohodu, že vyvážu z hypotéky mojí EX, vyvázání mám být do konce roku 2028

Ručitelé jsou : já, moje Ex a můj bratr. Mám teď ale docela problém, bratr je několik let zbavený svéprávnosti soudem a nyní mám nový rozsudek a znovu je nesvéprávný po dobu dalších 5 let.

V době čerpání hypotéky byl v naprostém pořádku, vše se událo až po jeho úrazu hlavy a velkých bolestí, kdy začal brát drogy.

Otec netuší, že bratr je ručitelem, asi by to nedal. Nechtěl bych mu to říct. Dopadlo by to dost špatně.

Na portále v hypoteční bance je žádost , vymazání osoby z hypotéky, ale jedna osoba tam musí být jako ručitel.

Dnes jsem to tam našel napsané. Když banka zjistí, skutečnost jak bude reagovat? Vyvázat Ex snad ani nepůjde , když nemám dalšího ručitele.

Tak mám určitě čas do konce roku 2028, snad i peníze už budou do té doby našetřené, abych mohl vše doplatit, k doplacení bude cca 741 000 kč Chtěl jsem hypotéku dál platit a nééé ji doplácet.

Snad mě nebudete lynčovat .

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli bratr ručit dál nemůže a otce nechcete požádat, tak to musíte doplatit. Ušetřit tři čtvrtě miliónu za tři roky není žádný problém. Buď to s otcem vyřešíte nebo příjdete o rozdíl mezi vlastním zhodnocením úspor a úrokem z hypotéky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]