Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ždár nad Sázavou a okolí-typy na výlety

Od: juglans® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.Nedávno mě v TV,uchvátila památka unesco-Zelená Hora,kostel Nepomuckého a užasná architektůra.Rozhodla jsem se,že přesto,že vlakem je to od nás,cca 5 hod,že se tam musíme podívat a na pár dní se ubytujem..Jelikož,opravdu,jen na cca 3 dny,ráda bych se podívala,na něco zajímavého v okolí,co opravdu stojí zato,vzhledem,času moc není,všude veřejnou dopravou.Našla jsem zámek,ve ŽDÁRU,to je plán,č 2.Nejraději bych si nechala doporučit,od někoho,kdo tam bydlí,nebo dobře zná i okolí.Nevadí mi,když pojedeme,v okruhu,do 40km..hledáme památky,umění,ale i hudební akce okolo..Příjezd v půlce srpna.Budu opravdu ráda,za doporučení,něčeho krásného.plánujeme i návštěvu sklárny,kde budem i ubytovaný,nedaleko Ždáru.Cesta je v kvůli dceři,která studuje,umění.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kolem Žďáru je hezká krajina, lesy, rybníky, především Velké Dářko a Pilská přehrada. V létě houby, když není sucho. Kromě Zelené Hory je vcelku blízko hrad Pernštejn, hrad Svojanov, Nové Město na Moravě se svou arénou Vysočina a krásným historickým jádrem, především krásným kostelem vyzdobeným sgrafity. Přehrada Vír s Chudobínskou borovicí /strom roku 2019/.

Hledala jsem tam pramínky. A našla pramen Sázavy a pramen Bobrůvky.

A velice si cením /to se ale netýká umění, i když.../ ve městě hned u hlavního tahu je jídelna, či bufet či bistro VESNA. Denně nabízejí asi 30 druhů hotovek, cena do 100 Kč. Polotovary, chlebíčky, pomazánky, mléčné výrobky, prostě, na co si žaludek vzpomene. Velice příznivé ceny, vše čerstvé, čistota. Tím nechci dělat reklamu, ale je to tak. Pokaždé se jen těžko odvalím od stolu. Určitě navštivte a dáte mi za pravdu. *palec2* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]