Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěk na péči o osobu blízkou(Matka)-Zemřela a ještě ho dluží doplatit

Od: vv odpovědí: 10 změna:
Ahoj,pečovala jsem o matku,která zemřela a sociálka mi ještě dluží velký nedoplatek na příspěvku na péči o osobu blízkou,který má doplatit.Slyšela jsem od známého,který to měl stejně se svým otcem.Zemřel a dlužnou částku jim pak po úmrtí otce vůbec nedoplatili.Má s tím někdo také takovou zkušenost?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

5x

Doplatí, ale je dobré jim zatelefonovat a zeptat se, aby měli stejné podklady.

hodnocení

3x

Můj názor: protože příspěvek na péči náleží člověku závislému na péči jiné osoby, který si má za něj kupovat tu péči, a ten člověk ve Vašem případě zemřel, je možné, že to je ten problém. Možná půjde doplatek do dědického řízení. Určitě potřebujete z OSSZ rozhodnutí o péči, o které musíte požádat. Půjde o správní řízení, kde doložíte doklady, o které Vás požádají, a potom - na základě tohoto vydaného rozhodnutí - Vám ÚP ten příspěvek doplatí. Navíc Vám bude podle tohoto rozhodnutí započtena náhradní doba pojištění na důchod, pokud jste při péči nepracovala.

hodnocení

2x

Zavolat, napsat mail a požádat o doplatek.

vv
hodnocení

Proč žádat,když užbyl schválený před tím,než matka zemřela?!

samozřejmě je to určitě myšleno tak že máte se s nimi spojit a zeptat se kde a proč to vyplacení vázne ..prostě jim to trochu znepříjemnit a připomínat se...popřípadě pokud to trvá delší už dobu..tak to hnat výše...

vv
hodnocení

Haha,to ten známý udělal a nic se nezměnilo.Prostě jako když hrách na stěnu hází.

vv, opravdu si myslíte, že tím, že se budete čílit tady, něco změníte jen proto, že nějaký známý nepochopil zásady vyplácení nějakých příspěvků? Skutečně si myslíte, že řešení hledat na netu s laiky, je rozumější, než jedna návštěva ÚP.?

hodnocení

0x

Ahoj.Začnu zásadní otázkou - byla jsi evidována na ÚP ( Úřad práce )jako ,,pečovatelka,, jako jediný příjemce těchto dávek? Jestli ne,tak nic nedostaneš.

Vůbec nepíšeš kolikátého jestli byla dávka vyplácena a kolikátého bylo úmrtí. - když bylo úmrtí před vyplacením dávky v tom měsíci nedostaneš nic.

Ber to ale pozitivně - o starost méně,mrtvola se spálí nebo pohřbí,majetek prodá,více volného času na sebe a svoje aktivity,najdi si chlapa na procházky a k jiným věcem...V krátkém lidském životě jde snad jen o peníze? Pár parírků k ničemu.

doplněno 01.07.25 07:51:

Včera byl na ÚP úřední den.Co jsi tam stihla od 11,09 hod vyřídit kvůli hamižnosti po penězích? Já tam včera byl a další návštěvu mám 12.11.(dvanáctého listopadu).Holubi za nic nedělání už přestali létat,tak zvedni někdy zadek.

nop

A proč tam chodíš ty? Nepsala náhodou ona o tom že čeká na příspěvky za další období?

Co se týče toho že někdo má vydělávat a nespoléhat na dávky ano jenže toho je schopno Řekněme do 20% obyvatel

Ty tam chodíš pracovat nebo co? Zajímá mě, jak se to projeví na státním rozpočtu od 1.7., když se má dělat ta optimalizace, Přestat vyplácet příspěvek na bydlení lidem s velkými majetky, do budoucna i se dvěma nemovitostmi

nop - Chodím,protože se aspoň projdu,pokecám,dám si kafe a cigaretku... a pracující daňoví poplatníci jsou dobrej kšeft.A registrace má i svoje určitý výhody - jídlo zdarma,oblečení zdarma,různé příspěvky od státu...Pro podporu to není - beru důchod.Až ti bude 60+ tak tam možná budeš chodit taky.To už ani na vrátnici nebude sedět člověk.

Kde píše že čeká na příspěvky za další období? Nějak to nemůžu najít.Co bude od 1.7. je mi jedno.Si nepamatuji co bylo včera.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]