Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trn pod nehtem

Od: drbolito odpovědí: 9 změna:

Zdravím, včera se mi povedlo si zarazit trn z nějakého keře, takový dlouhý, tenký, do záhybu u nehte na ukazováčku, jakoby zboku toho nehtu. Mám to dost nateklé, bolí to jak sviňa, snažím se to vyšťourat všemi možnými prostředky, ale konec je dost hluboku a nemůžu ho nějak chytit pinzetou ani zaháknout jehlou a povytáhnout. Nějaké typy? Říkám si, jestli by nebylo lepší nechat prst trochu odmočit...
EDIT: všechny nástroje sterilizuji, to samé prst.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ted jsem měla ten samý problém a protože kamarádka málem přišla o prst a mně v tom v noci škubalo, byla jsem u obvodní lékařky, dala mi mast a dezinfekci, už to mám vyléčené.

drbolito
hodnocení

takže Vám ten trn v prstu nechali? O jakou mast prosím šlo? Díky za odpověď

Trn nebyl vidět, mast se jmenuje Betadine.Dostala jsem recept.

hodnocení

2x

@maky má pravdu. Pokud je trn tak hluboko, že ho nelze odstranit, namaže se postižené místo ichtyolovou mastí, říkali jsme jí vždycky "černá mast." A zavázat. Nevoněla příjemně. Ale těleso se uvolnilo, postoupilo směrem ven a nechalo se následně snadno odstranit, vymáčknout. Není to nic těžkého, jen si 2 - 3 dny chodit se zavázaným prstem, případně vždy večer znovu namazat a převázat. Uvidíte, že se toho zbavíte. Jaga.

drbolito
hodnocení

Díky za radu, po třech hodinách šťourání jehlou je trn venku. Už jsem tomu nedával moc šancí, protože ukazováček měl velikost palce a omezil se tím přístup. I přes komplikace ale trn nakonec spatřil světlo světa (znovu), krásných 8 mm. Nicméně pro příště si mast jistě zapamatuji, snad jsem ji už jednou kdysi, jako dítě, měl, voněla docela jako uzené.

Tak, tak, "voněla" jako uzené, máte dobrou paměť.*palec2*

Kdysi zamlada jsem si natírala tělo /lupénka/ jugoslávskou mastí Locacorten Tar. U nás to nebylo k mání , sehnalo se to jen "pod rukou." Ta taky byla černá a taky mi voněla podobně příjemně jako uzené, /někomu smrděla/, že bych ji byla nejraději ochutnala. *smich* Jaga.

Pomohla mi. Dneska už zmizela v propadlišti dějin.

hodnocení

2x

Kupte si v lékárně mast ( poradí jakou a jak aplikovat ) a za ,,chvíli,, to máte venku.Někde fungují lékárny i přes víkend a mast není drahá.Někdy stačí i např.obyčejná...

Trn pod nehtem

vv
hodnocení

0x
Zkus to jehlou na šití vyšťourat.Je to bolestivé ale jde to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]