Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věčná rýma - Otrivin?

Od: nestastnik® odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

myslím,že toto téma jsem zde už někde viděl,ale zeptám se-lze tzv. "věčnou rýmu" léčit,alespoň částečně,bez pomoci lékařské vědy?Mě teda pomáhá Otrivin,ale užívat to několik let jistě není dobré.Kolega mi poradil do nosu nalít obyčejnou ústní vodu a nechat chvíli působit.On to tak praktikuje,vždy při tom brutálně slzí,ale účinek si nemůže vynachválit.Zkoušel to někdo z vás?

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x

Nezkoušel jsem to, ale sprej z Vincentky jo. Rýmu může způsobovat i vysokej krevní tlak, mimo jiné.

michal958*
hodnocení

0x

neustallou rymou trpim od svych 12 cti let at je to v lete nebo v zime,osobni zkusenosti mam jak pisete s tou ustni vodou a pomaha mi to treba na pul dne ale pomuze a jeste mam zkusenoti se slanou vodou nekdy i pouzivam vincentku.

hodnocení

Krevní tlak mám spíše nižší,Vincentka mi bohužel nezabírá

michal958*
hodnocení

0x

a nebo alergii muze zpusobovat ryma

hodnocení

0x

A ten váš známý se nebojí o sliznice v nose? A následné problémy? *hej*

doplněno 15.11.10 10:02:

A zkoušel jste maličký inhalátorek? Vnučka tomu říkala čichátko. Ten Hepči ne! V kombinaci s cucavým septisnem?*placni*

hodnocení

No to jsem se ho hned ptal,jestli nemá strach o sliznici,argumentuje tím,že v ústní dutině jsou přeci též sliznice...Inhalátorek jsem nezkoušel,ale mám obavy,že si na to můj nos zvykl,že je to návykové...

Za 20kč a za pokus to stojí. Mi velice, čas od času, pomáhá *hi*

janourecek*

opravdu to pomáhá, při rýmě se bez toho neobejdu a taky je dobrý nosní balzám helle

lok*

taky jsem si myslel,že mám dlouho rýmu,pak se přišlo na to,že je to alergická rýma.Takže co nejdříve na alergologii nebo alespon na ORL a tam to zjistí.Neotálet dlouho.Dají tam prášky nebo sprey do nosu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]