Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Egypt skvělá volba letní dovolená

Od: holas odpovědí: 13 změna:
Přemýšlíme nad last minute do Egypta.Má někdo zkušenosti s touto exotickou destinací jestli je tam krásně na relax?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já tam kdysi byla v květnu. Už tehdy na mě moc vedro. Mnohdy ne relax, ale únava z tepla. Luxor a okolí nádhera, ale zážitek kvůli vedru mnohem menší. Jinak tehdy v Hurgadě vše super. Letos bych se hooodně bála politické situace v té oblasti. Nemusí jít zrovna o život, ale nervozitě a psychické nepohodě se tam zřejmě nevyhnete.

bramburka
hodnocení

1x

Pokud vam nevadi v lete teploty az 40°C, tak je to jiste hezka dovolena.
blue-style.cz/...

aiou
hodnocení

1x
Ano, Egypt je velmi oblíbenou destinací pro last minute dovolené, hlavně díky kombinaci tepla, krásného moře a historických památek. Zde je pár informací, které by ti mohly pomoct při rozhodování:
Proč jet do Egypta na relax?
Počasí – Egypt je horký a slunečný skoro celý rok, ideální na útěk z nepříznivého počasí v Evropě.
Pláže a moře – Rudé moře je nádherně čisté, s bohatým podmořským životem. Šnorchlování a potápění jsou zde špičkové (Hurghada, Marsa Alam, Sharm El Sheikh).
‍♀ Resorty – All inclusive hotely nabízejí vysoký standard za dobrou cenu. Spousta z nich je zaměřená právě na klid a relax.
‍♂ Wellness a masáže – Mnoho hotelů má wellness centra, masáže, hammamy.
Co je dobré vědět:
Bezpečnost – Turistické oblasti (hlavně u moře) jsou většinou bezpečné, ale doporučuje se nevzdalovat se mimo resorty bez průvodce.
Teploty v létě – V červnu–srpnu bývá extrémní horko (i přes 40 °C), ale u moře a s klimatizací se to dá zvládnout.
Pitná voda – Nepít kohoutkovou vodu, raději balenou.
Internet – Wi-Fi v hotelích bývá slabá, výhodnější je koupit si místní SIM kartu.
Doporučené destinace:
Hurghada – Nejznámější, hodně resortů, živější oblast.
Marsa Alam – Klidnější, nádherné korály, ideální na šnorchlování.
Sharm El Sheikh – Luxusnější, s krásnými útesy.
Zkušenosti cestovatelů:
Mnoho lidí si Egypt chválí jako perfektní destinaci na odpočinek, zejména pokud neplánujete moc výletů a chcete si jen užít moře, slunce a služby v hotelu.
výtka
Upozornění od sys milancukrar 25. 06. 2025 12:04:55
! Pravidlo Z12: je zakázáno vkládat strojové odpovědi (umělá inteligence, chatbot atd)

hodnocení

0x
To záleží, co od toho očekáváte a kam pojedete. Pokud za relax považujete to, že se celý den budete rožnit u moře, pak asi budete spokojen. Pokud tam tedy poblíž nezačnou létat rakety a nezruší vám let.

hodnocení

0x
Ano jezdíme už mnoho let jen sem i dvakrát ročně. I teď zrovna tu jsme, oblast Marsa Alam. Jestli chcete krásné živé korály, hledejte spíše menší samostatné hotely, třeba Shams Alam, ale je to ještě cca 110km jižně od letiště. Úroveň hotelů se zvyšuje, mnoho z těch lepších má wifi na recepci, u bazénu, v recepci na pláži i pokojích. Úklid na jedničku, obshluha všude, jen ceny za poslední roky už jsou vyšší, tak jako všude ve světě. Jinak cestovat po památkách jde také, jen je třeba vzít v úvahu, že Egypt je rozlehlá země a výlet třeba do Luxoru může být třeba 500km, dle toho kde jste ubytovaní. Rozhodně to ale stojí za to. Pyramidy jsou i z Hurghady daleko, lze využít leteckou dopravu nebo najít ubytování třeba u středozemního moře. Tam ale zase neuvidíte ten krásný podmořský svět. Je to o prioritách. Výlety spíše plánovat na jaro, podzim.

hodnocení

0x

Položil jste těžkou otázku. Co člověk, to jiný názor. Protože někdo si může jít po krku, hádat se a rvát třeba i na Maledivách a jiný prožije pododovou dovolenou pod stanem u Kačáku. Záleží na vztahu zúčastněných.

Mě nikdy Egypt příliš nelákal. I když památek je tam mnoho. Vadili by mi různí ti naháneči na ulicích, kteří lákají turisty k nákupům, k povození na velbloudech...A všude je slyšet "bakšiš, bakšiš." Zadarmo vás nikdo ani nepozdraví. To jsem ale jen slyšela. Jezdívali jsme s manželem do Itálie, Bulharska, Řecka.

Letos trek po Sázavě. A to je ten "můj Egypt." Na který se těším. :) Jaga.

To platilo možná ještě v době kdy nebyl turismus tak rozšířený. Tehda byly i dovolené levnější než různě v Evropě. Bakšiš dám když mi někdo odnese kufry nebo uklidí ale kdo nechce nemusí, už to není jako dřív. Také pozdraví každý od manažera až po zahradníka a ze vás někdo vtáhne do obchodu, chtějí rádi ukázat co mají a hlavně si povykládat a nevadí, když nic nekoupíte, navíc rádi smlouvají a jsou společenští. V Chorvatsku pravda o bakšiš nežebrají, tam už ho mají stokrát v ceně. Řecko ok ale když chcete vyměnit žárovku v koupelně, možná se to podaří až na konci sezony. Také se nám stalo, že do Řecka jsme odlétali v osm večer a návrat brzo ráno v 9hod, dva dny dovolené v pr. A to vám cestovka klidně prodá místo, které je už pětkrát prodané. Teprve na místě se dozvíte že ten apartmán, který jste zaplatili je plný a dají vás úplně někde jinde, s výhledem na dálnici, bazén bar žádný a některé autobus vezl i 30km jinam. Do Egypta pravidelně odlétáme 5minut po půlnoci nebo v 1:50 a nyní jsme také dostali okamžitě pokoj, takže celý den dovolené a zpět letíme v 18:00 takže opět máme celý den. Samozřejmě se to může lišit, z Brna je odlet vždy po půlnoci. Nebo lze letět z Bratislavy či Vídně, levněji vyjde i ubytování než přes cestovku. Už vždy záleží na ceně co vyjde lépe.

el
hodnocení

0x
All in zájezd skoro kdekoliv na na odpočinek a relax, Exotika nevím, tu si představuju já jinak, pro někoho určitě.
V létě bych tam nejel, bude až moc teplo zase záleží jak komu.

mate59
hodnocení

0x

Vrátil jsem se 13.6. Voda bazén 32,moře na mole 28, u břehu 39.Vzduch 35,mám to tak rád.Záleží co od toho očekáváte.

hodnocení

0x

Mají tam jedovatý elektrický proud.

hodnocení

0x

Pokud chcete jet na relax na pláž, tak se nenechte odstrašit zkazkami o teplotách... ano, pohled na teploměr může vyděsit, ale proč si s tím lámat hlavu? Je tam jiné klima, takže to pocitově není taková tragédie, jak by se při pohledu na rtuť teploměru mohlo zdát.Pocitově je tam asi jako v létě u nás, takže vcelku na pohodu. Byl jsem dvakrát v srpnu a nikdy to žádné drama nebylo. Jestli máte rádi šnorchlování, tak doporučím Marsa Alam. Tamní korálové útesy jsou nádherné a člověk má pocit, že plave v akváriu. Poslední dobou jsou v módě komplexy u Středozemního moře... jsou ale dražší.

Pokud byste raději na památky, tak bych si to nechal na jaro, nebo podzim (klidně i zimu), kdy jsou teploty nižší.

Přesně tak. Máme tu u bazénu teploměry a vlhkoměr a ten neustále ukazuje vlhkost vzduchu 20-31%, takže člověk není tak uvařený jako třeba u nas pri nižší teplotě. Pot se okamžitě odpařuje tím ochlazuje.
26.06.25 09:46
29-31

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]