Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekzém v podpaží?

Od: bob23 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, jak se vám prosím toto zdá? Ekzém od třeba deodorantu či plíseň? Malinko to pálí, nesvědí. Díky.

Ekzém v podpaží?
Ekzém v podpaží? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2
hodnocení

3x
Řeknu to jednoduše. Ty chlupy na určitých místech neudělala paní příroda jen tak pro nic za nic. Ty chlupy mají právě určitou funkci aby zabraňovaly tomu co se vám přihodilo. Neříkám že je nutné tam mít 20 centimetrové chomáče ale ty chlupy tam prostě být mají.

hodnocení

2x

Sudokrém i Imazol jsou bílé pasti, jestli si vzpomínáte na zinkovou mast, tak to je ono. *mir*Jestli mohu něco opravdu účinného poradit, pak z lékármy. Nejen vám, ale všem, kdo mívají zapařená místa, kde se stále kůže dotýká kůže. Třeba ženy pod prsy, mužští na byciklech. S tím já se trápila snad 3 roky a mazala vším, co mi kdo poradil. V lékárně mi poraditi toto. Od firmy Uriage, mastná tekutina ve spreji, ale stačí stříknout na prst a namazat. Třetí aplikace a je kůže čistá. Neuvěřitelné!

doplněno 25.06.25 13:35:

Lékárnice mě upozornila, že je to dobré na spáleniny, lehké poranění, odřeniny atd. je to prostě hojivé,

Ekzém v podpaží? #3

helenka
hodnocení

2x
Zjistila jsem, že po holení podpaží si nesmím minimálně 15 minut nanést deodorant. Jak je pokožka po holení podrážděná, chemie z deodorantů pak občas dělá paseku a způsobí mi zarudnutí kůže. Trochu lepší jsou některé jemnější přírodní deodoranty, ale ty zase nebývají moc účinné...

hodnocení

1x

Vypadá to na podráždění od posledního holení podpaží. Kůži jste trochu poškodil, a teď, jak se potíte, "rána" je podrážděná a pomaleji se hojí. Jakákoliv chemie jako deodoranty a podobně to může zhoršovat a hojení ještě více oddálit.

Pár dnů kosmetiku včetně sprchových gelů a mýdel do podpaží nepoužívejte ani to zas tak brzy neholte a počkejte, než se to upokojí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zapařenina z horka a potu. Zdravím!

doplněno 25.06.25 11:10:

bob23 - ano, tušil jsem, že se Vám to udělalo po oholení. Jednak jste se poškrábal a potom, když tam nejsou chlupy, které brání zapaření, jsou takové následky. Namažte si podpaží např. Indulonou, ať to tolik nesvědí/nepálí a příště jen zastřihujte/zkracujte.

hodnocení

0x
Holte se a nebude se to zapařovat.
bob23
hodnocení

To já se právě oholil a potom se udělalo toto *smich*

holic

Tak se to nauč správně. Po směru a jen ostrou novou žiletkou.

Tupá ti chloupek povytáhne, sekne a pak chloupek zaleze a zarůstá.

O to horší proti směru.

A kvalitní holící pěnu. Jinak drhneš.

bramburka
hodnocení

0x

Je to letni zaparenina. Kupte si telovy pudr (treba i ten detsky), naneste na noc. Pres den nejaky suchy pevny deodorant a hlavne bavlnene tricko. Pokud se nezlepsi, tak si kupte v lekarne Sudocreme (maji i male baleni)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]