Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezamestnanosti

Od: pitr125 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,od 1.6 jsem na úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání,žádal jsem v aplikaci Jenda, bohužel jsem se jen zaevidoval a nevyplnil žádost o podporu,což je problém, zpětně se nevyplácí a já to zjistil až dnes 24.6,tak mám zažádáno až od dneška,to znamená že dostanu pár korun příští měsíc, dá se žádat o nějakou jinou dávku když mám tento problém?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusit žádost o hmotnou nouzi.Taky na ÚP.

doplněno 24.06.25 14:02:

Nepočítejte ale s tím,že pokud vůbec nějaké peníze od státu ( daňových poplatníků ) dostanete,že to bude hned.Na všechno jsou od podání žádosti nějaké lhůty k vyřízení.

oia
hodnocení

0x

Tak někdo dosáhne na dávky, příspěvek na bydlení a ještě mu z našeho koupi pračku a sporák. Zkuste se zeptat v okolí těch co jsou celý den doma jak se to dělá... Ropáci se jim myslím říká.

hodnocení

0x

Zkuste Mimořádná okamžit/... - ale je to dávka nenároková.

hodnocení

0x

Nezaměstnaný, chudák, nemá čas zajít osobně? Natolik je to namáhavé a obtížné? Nestojí to za několik hodin času na získání peněz? Raději pošle žádost z drahého telefonu? Fakt, chudák. A pak místo aby se postaral tak se bide ptát na netu. Hlava mi to nebere. *alene*

Jsem protivná, vím. Minulý týden mě požádala naše opálená spoluobčanka, zda bych se nemohla zeptat člena rodiny, který pracuje na ÚP jako "dávkařka", kdy jí pošle peníze, že už nemá. Ptala jsem se, kdy si podala žádost. "Máte pravdu, budu to muset vyplnit a zajít nebo poslat." *smich2* Fajne, ne ne?!

doplněno 26.06.25 07:32:

Hanakr, štěkáte na nesprávný strom. Když tohle jste napsal s takovou jistotou, musíte vědět, jak dlouho tazatel platil daně. Já je platila 38 let a odchodem do důchodu jsem se dostala do systému, který byl vytvořen právě pro tuto situaci. Pokud dobu předepsanou zákonem, neplatíte daně, jste v jiném systému. Nikdo vás nenutí v něm být. Pracujte, plaťte daně a všechny platby zákonem určené a vypadněte z něho. Stejně tak, jako já, mé děti a už i vnukové.

hanakr

Ten pán si na tu podporu platil velmi drahé pojištění. A ze stejného pojištění přispíval i na váš důchod. Co kdyby řekl on vám, jestli si chcete zasloužit důchod, tak musíte každý měsíc pár hodin stát a čekat na úřadě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]