Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám astma 30+ let . V Benu v lékárně jsem nedoplácel roky nic .Beru Pulmicort 200 1+1 + ventolín . Doktorka mi předepisuje 2x Pulmicord +2x ventolin ( erecept). Ze zkušenosti vím , že Pulmicord nikdy nebyl v lekárnách na skladě , vždy na druhý den jsem měl oba.V pátek jsem odeslal erecept na nejbližší benu lékárnu. Dnes jsem dostal jen jeden, a druhý zítra. Prý nový zákon?Cena 62kč za kus. Ventolín doplatek 60kč. Teď čtu , že VZP následně astmatikům peníze proplácí. Vaše zkušenosti?
Nejede možná ani tak o pojišťovnu, ale o doktorku, která erecept vypisuje.
Na erecepru je při vytvoření možnost zvýšené úhrady na dva stupně. Pokud by ani jeden nezatrhla, tak je to za plnou cenu a platíte v lékárně komplet Vy. U druhého stupně většinou vůbec nic nebo třeba já u některých léků za 3000kč doplácím 5kč.
Zeptejte se lékárníka nebo koukněte na vytisknutý erecept, zda tam není zvýšená platba pojišťovnou
Toho jsem si nevšiml .. Děkuji za odpověď . Google informujte , že od ledna 2025 je nastavený nový systém na doplácení léků. Jenže v únoru 2025 , když jsem vybíral naposled tyhle léky nedoplácel jsem nic , a nic jsem nedělal.(erecept)
Tvl. "plicař" ...
A ortoped je "kosťař"? A gynekolog "p...čař"?
To jsem si myslel, že někdo, kdo se zajímá o elektromobilitu, tak je trošku vzdělanější. Notabene, když tam k tomu pneumonologovi chodíš pravidelně .
Tak u některých lékařských oborů je to normální, ale u některých je to fakt divné.
A zrovna "plicař" podle mě nepatří do kategorie počeštěných názvů jako zubař.
Stejně tak alergolog. Přeci spousta lidí řekne alergolog a né ... no,... schválně co vymyslíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.